Mit gondoltok arról, hogy a Partizán EP-vitájában a bejutásra esélytelen kispártok nem kaptak meghívást?
Csak azok kaptak meghívást akiket a közvélemény-kutatók átlagban 3,5% fölé mértek (ha az általában pontos Medián számat vesszük alapul):
Meghívottak:
Fidesz-KDNP (Deutsch Tamás) 46%
TISZA Párt (Magyar Péter) 24%
DK-MSZP-P (Dobrev Klára) 9%
Kutyapárt (Le Marietta) 6%
Momentum (Donáth Anna) 5%
Mi Hazánk (Toroczkai László) 4%
Deutsch és Magyar már ki is táncolt a vita elől
Nem Hívták meg:
MMN (Márki-Zay Péter) 2%
2rk (Vona Gábor) 1%
Jobbik (Róna Péter) 1%
LMP (Ungár Péter) 1%
Tehát, ha minden jól meg: egy 9%-os, egy 6%-os, egy 5%-os és egy 4%-os párt fog egymással vitázni.
A Partizán, még mindig egy magáncég. Ugyanúgy nem bejegyzett médiatermék, mint mondjuk a vadpajtások, vagy a kurucinfó. Na, ezekhez képest, még mindig egy minőséget képviselnek, de, egy magáncégen bármit is számon kérni, az kb olyan, hogy a Mekiben, miért nincs Whopper.
Tessék jobbat csinálni.
Vegyes érzelmeim vannak.
Egyrészt jó, hogy azokra lehet koncentrálni, akiknek van reális esélye képviselőket küldeni.
Másrészt a kis pártoknál is vannak olyan karakán emberek, akik bedobhatnának néhány kínos kérdést a "nagyoknak". Pl. MZP-t ilyen figurának tartom.
Inkább azt mondd, ez mikor lesz?
Nem bírom Toroczkait, de ezeket biztos simán szétoltja. Ezért kár, hogy Magyar nem lesz ott. Megmondom őszintén ez egy fekete pont MP-nek, anno pl MZP sem mert kiállni Toroczkai ellen. Nehogy már ne legyen valaki, aki elkeni a száját ennek a megélhetési széljobbernek.
Ha a Partizán nem csinálná meg ezt a vitát, jó eséllyel nem is lenne semmilyen vita. Szerintem korrekten húzták meg a határt. Bár ugye a közvéleménykutatások eredményeire alapozni elég kérdéses, de jobb híján nyilván nehéz másra.
Mondjuk az esélyei ellenére, én azért szívesen megnézném ott Vona Gábort is.
Ami fontosabb:
szerintem mindenki egyet érthet abban, hogy a Partizán nem egy zugvlog, hanem egy nagy "brand" a magyar médiában. Magyar Péter meg határozottan egyet érthet(ne) vele, hiszen a vele készített Partizán interjú, ha jól érzékeltem, egy szintlépés volt a politikai "karrierjében" (pl. ismertség, népszerűség, megítélés szempontjából).
ENNEK ELLENÉRE: ha úgy van, ahogy a kérdező írta, Magyar Péter VISSZAUTASÍTOTTA ezt a választási vitát. Kicsit Fideszes, arrogáns tendencia ez, nem gondoljátok? Főleg, hogy a másik jómadár, aki az elején visszautasította a vitát, a Fideszes Deutsch Tamás... 🙃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!