Egyesek mitől ismerik el annyira Bajnai Gordon "válságkezelését"?
Az első tévhit,hogy Bajnai Gordon közgazdász.Nem az, a BCE-n diplomázott, de nem közgazdasági diplomája van, hanem nemzetközi kapcsolatok, kvázi diplomata diploma.
Nekem közgazdasági diplomám van, a Bsc szakdolgozatomat konkrétan a válságkezelésből írtam.Az akkori konzulensem is egyetértett, inkább politikai alapon történt a válságkezelés, mint szakmai alapon.
-Kifogásolható eladták a stratégiailag fontos üzletágakat, amikre később nagy szükség lett volna.
-Amennyiben államháztartási hiányt akartak kitömni vele, a szociális szféra költségeit, veszteséges állami cégek költségeit kellett volna visszafogni.Utóbbinál történtek előrelépések, előbbinél meg nem.
-Megmaradt az állam bőkezű, szociális, osztogató jellege.Pedig ott aztán lehetett volna spórolni.
Összességében véve,Bajnai Gordon kormányzását is áthatta a magyar politikára nagyon jellemző rövidtávú gondolkodás és a hosszútávú stratégiai gondolkodás hiánya.Ez a Fideszre is jellemző.
Az államcsőd elkerülése pedig nem egy nagy teljesítmény.
9#
Semmiképpen nem ÁFA emelés illetve stratégiai fontosságú ágazatok eladása.
Ahogy írtam, a szociális kiadásokat kellett volna visszavenni.Létszámleépítés a közszférában, állami cégeknél.Aztán, szociális juttatások megvonása, visszavágása.
Hivatalról hivatalra kellett volna járni, hol lehet a költségeket csökkenteni, akár leépítéssel, akár átszervezéssel, folyamatoptimalizálással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!