Szerintetek Magyarországon létezik még a pénznek aranyfedezete? Szerintem nem. Ezt már másoknak is mondtam.
A pénz inflálódása pofonegyszerű: a politikusok és csatlósaik szépen lassan kilopják a pénz mögül az értéket és marad a papír, meg az érme.
Gyakorlatilag már csak vízjeles papírokat csereberélünk egymás között.
3
Ja, akkor 1945-ben vissza sem hozták?
Amúgy azóta is fontolgatom magamban, hogy egy rakat aranyból hogy lehetett új pénzecskéket faragni. A románok is csak átköltötték a lejeket "új lejek"-re.
Mi pedig átköltöttük a millpengőt forintra.
"Ja, akkor 1945-ben vissza sem hozták?"
Pontosabban az amerikai hadsereg hozta vissza az elvitt aranytartalékokat.
Most vagyok 41, de már kamaszkorom óta gondolkodom az egészen...
Ja meg hát a Szent Korona, meg a koronázási jelvények. Azokból nem lehet gazdasági értéket csinálni, - lásd: sok ország uralkodója voltaképpen egy "díszpinty", nem egyéb.
Akkor képviselne igazi értéket, ha valóban apostoli uralkodó volna, aki bármikor meghatározott dologért akár felnégyeltethetne-kivégeztethetne akárkit aki megérdemli! (Kicsit lecsökkenne az ország népessége - lehet éppen én lennék az első, akit karóba húznának, ki tudja...)
7
"Aranykészlet" vagy "aranytartalék?"
Nekem most, pláne az elmúlt 10 évben lett gyanús az egész.
Hát hogyan nyüzsögnek a teszkók, meg hogyan száguldoznak az egyre többen levő motorosok, meg hogy gyártanak egyre több sorozatot, meg hogyhogy nem tudok már eljutni a Balcsira akárcsak egy éjszakára is, ha közben elvileg értékes a pénzem?
Tehát akkor... nem értékes. Kuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!