Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon mennyire...

Magyarországon mennyire számít jelenleg szélsőséges véleménynek ha valaki csak a született nőket tartja nőnek?

Figyelt kérdés
Tudom hogy neten sokkal másabb a helyzet de a valóságban ettől mennyire szélsőséges valaki?
ápr. 28. 12:07
1 2 3
 11/22 Ghgj ***** válasza:
41%
#10: Nálam nem az a kritériuma a nőnek és a férfinak, hogy minek néz ki az adott személy, így engem ez a veszély nem fenyeget. :)
ápr. 28. 12:39
 12/22 anonim ***** válasza:

"Nálam nem az a kritériuma a nőnek és a férfinak, hogy minek néz ki az adott személy"

Akkor mi alapján szólítasz mondjuk a boltban egy másik vásárlót Uramnak, vagy Hölgyemnek? Elkéred a személyijét? Vagy megérdeklődöd, hogy mi a neme?

ápr. 28. 12:41
 13/22 anonim ***** válasza:

"függetlenül milyen idióta felosztásokat találnak ki"

Mondjuk ezekre az "idióta felosztásokra" épül a modern világunk, de persze ettől még nem kell elfogadnod őket.

"hát sajnálom hogy nem vagyok olyan okos mint te"

Én is sajnálom hogy butábbnak tartod magad, pedig szerintem egyikünk sem okosabb a másiknál. Keress fel szakemnert, ha önértékelési gondjaid vannak.

ápr. 28. 12:45
 14/22 A kérdező kommentje:

"10: Nálam nem az a kritériuma a nőnek és a férfinak, hogy minek néz ki az adott személy, így engem ez a veszély nem fenyeget. :)"

Nem megvédeni akarom hiszen nekem is vitám van vele de ezt bontsuk ketté.

Szerintem ő arra gondol hogy nyilván amikor meglatsz valakit akkor valami alapján külsőleg megpróbálod megállapítani a német. Na most neki abban igaza volt hogy így akár egy transz nőt nézhetsz ténylegesen nőnek is adott esetben. És ebben végülis igaza van. Szerintem abban nincsen hogy ezt ő tovább viszi és szerinte akkor ez alapján tartsuk nőnek az illetőt. Viszont amiben neked van igazad az hogy nyilván bárki nézhet férfinak nőt vagy nőt férfinak, vannak esetek amikor még transzneműnek sem kell hozzá lennie az illetőnek mert annyira jellegzetes egyéni adottságai vannak. Ettől függetlenül hogy tévedhetek viszont nyilván nem fogom férfinak tartani azt a férfias kinézetű nőt ha egyébként tudnám róla hogy ő egy nő. És ez az amiben elbeszéltek egymás mellet. Az hogy minek látszik meg hogy mi valójában az természetesen nem mindig fedi egymást.

ápr. 28. 12:47
 15/22 A kérdező kommentje:

"Mondjuk ezekre az "idióta felosztásokra" épül a modern világunk, de persze ettől még nem kell elfogadnod őket."

Mire gondolsz pontosan?

" Én is sajnálom hogy butábbnak tartod magad, pedig szerintem egyikünk sem okosabb a másiknál. Keress fel szakemnert, ha önértékelési gondjaid vannak."

Ha nem vetted volna észre ez szarkazmus volt amivel reflektálni kívántam a "nem vagyunk egyformák" mondatodra amit önelégült emberek szoktak mondani.

ápr. 28. 12:49
 16/22 anonim ***** válasza:
Szerintem nem számít szélsőségesnek. Inkább az lehet problémás, ha például egy nőiesen kinéző vagy nőiesen viselkedő férfit inzultálnak, vagy ugyanígy fordítva, amikor nőt.
ápr. 28. 12:59
 17/22 anonim ***** válasza:

Azt nem èrtem, hogy akkor ez alapjàn szerinted egy transzférfi, mondjuk ő: [link]

Szerinted nő. Ami, oké, tarthatod nőnek, de nekem nehezebben jönne a számra a she/her mint a he/him, neked nem?

ápr. 28. 13:01
 18/22 anonim ***** válasza:

#15 Önelégültnek tartasz pusztán azért, mert különbözik a véleményünk?

"Mire gondolsz pontosan?"

Arra gondolok, hogy a modern fogalmakat, felosztásokat modern kutatások és igények alapozzák meg. A társadalmi nem bevezetésére például az iparosodást követően lett szükség, amikor az emberek tevékenységei már nem estek azonos kategóriába a nemükkel. Ahhoz, hogy a különböző társadalmi jelenségeket a szakemberek vizsgálhassák, be kellett vezetni a társadalmi nem fogalmát, amit ma már pl. a reklámcégek is használnak. Egy fúrógépet pl. nem férfiaknak kell árusítani, hanem olyanoknak, akik szeretnek fúrni, faragni, barkácsolni. Ezeket a tevékenységeket a férfiakkal párosítjuk, a valóságban viszont már sok biológiai nő is szereti őket, és sok biológiai férfit nem érdekelnek. Ezért ezt a jelenséget átcsúsztatták a társadalmi nemre, és azt mondjuk hogy annak az embernek a társadalmi neme, aki alapvetően férfias dolgokat szeret csinálni, férfi. Enélkül nagyban bonyolódna a cégek és a társadalomkutatók munkája is.

De hogy más példát is mondjak, az időzónákat is mi hoztuk létre, alapvetően nem léteznek. Az ősember nem tudott róluk, ahogy az állatok sem tudnak. Országhatárokhoz igazítottuk őket, pedig az idő nem alkalmazkodik a határokhoz. De a modern világban szükség volt arra, hogy az időeltolódást valahogyan elosszuk a Földön, így összeültek a kutatók, szakértők, és kitalálták hogy időzónákra osztjuk a Földet. Kitalálták hogy milyen szabályok alapján teszik ezt, és kész, használjuk.

Hiába nem természetes, hiába a modern világ szakemberei találták ki, hiába alkalmazkodik jobban az ember alkotta igényekhez mint a természethez, mégis szükség van rá és használjuk, használnunk kell.

Lehet benne hinni meg nem hinni, el lehet utasítani, de a modern világban igényünk van ezekre az "idióta felosztásokra", ahogy rengeteg másik fogalomra és felosztásra is. Jelentősen megkönnyíti az életünket rengeteg tudományos és hétköznapi területen.

ápr. 28. 13:04
 19/22 A kérdező kommentje:

"Szerinted nő. Ami, oké, tarthatod nőnek, de nekem nehezebben jönne a számra a she/her mint a he/him, neked nem?"

Még jó hogy a magyar nyelv ilyen szempontból pont hogy nem tesz különbséget így nem is probléma.

"15 Önelégültnek tartasz pusztán azért, mert különbözik a véleményünk?"

Nem, nem azért tartottalak. Világosan leírtam miért amikor egyszer már kérdezted. Ha azzal nem értesz egyet akkor azt vitasd ahelyett hogy újabb kérdést teszel fel amiben kiteszel egy szalmabábot megváltoztatva ezzel az alap kritikát amit megfogalmaztam veled szemben.

"Arra gondolok, hogy a modern fogalmakat, felosztásokat modern kutatások és igények alapozzák meg. A társadalmi nem bevezetésére például az iparosodást követően lett szükség, amikor az emberek tevékenységei már nem estek azonos kategóriába a nemükkel. Ahhoz, hogy a különböző társadalmi jelenségeket a szakemberek vizsgálhassák, be kellett vezetni a társadalmi nem fogalmát, amit ma már pl. a reklámcégek is használnak. Egy fúrógépet pl. nem férfiaknak kell árusítani, hanem olyanoknak, akik szeretnek fúrni, faragni, barkácsolni. Ezeket a tevékenységeket a férfiakkal párosítjuk, a valóságban viszont már sok biológiai nő is szereti őket, és sok biológiai férfit nem érdekelnek. Ezért ezt a jelenséget átcsúsztatták a társadalmi nemre, és azt mondjuk hogy annak az embernek a társadalmi neme, aki alapvetően férfias dolgokat szeret csinálni, férfi. Enélkül nagyban bonyolódna a cégek és a társadalomkutatók munkája is."

Továbbra sem értem mi szükség van erre. Teljesen természetes hogy nem minden nő csak a leginkább nőkhöz tartozó tevékenységeket végzi és ez fordítva is igaz. Ez pont arra bizonyíték hogy egyre kevésbé homogén módon kulonul el az érdeklődési kör (bár azért mindig is lesznek különbségek)

Ezért önmagában hülyeség ez a felosztás mert egyre kevésbé igaz hogy csak férfiak vagy nők csinálnának ezt vagy azt.

Nekem semmi bajom azzal hogy társadalom kutatók kutatnak de szerintem egy hétköznapi embernek ezzel semmi dolga nincsen az csak simán férfi vagy nő a leg változatosabb érdeklődési körrel. Nekem pl édesanyám nagyon szeret bútorokat építeni, lakást felújítani saját maga, fúrni, faragni stb mégis kinevetne ha azzal jönnek hogy neki a "társadalmi neme" férfi. Ez egy ostobaság.

Azt hogy valamit hogyan reklámoznak pedig marketingesek döntik el kreatív értekezleteken (hogy hogyan fogják éppen manipulálni, átverni az embereket)

"De hogy más példát is mondjak, az időzónákat is mi hoztuk létre, alapvetően nem léteznek. Az ősember nem tudott róluk, ahogy az állatok sem tudnak. Országhatárokhoz igazítottuk őket, pedig az idő nem alkalmazkodik a határokhoz. De a modern világban szükség volt arra, hogy az időeltolódást valahogyan elosszuk a Földön, így összeültek a kutatók, szakértők, és kitalálták hogy időzónákra osztjuk a Földet. Kitalálták hogy milyen szabályok alapján teszik ezt, és kész, használjuk.

Hiába nem természetes, hiába a modern világ szakemberei találták ki, hiába alkalmazkodik jobban az ember alkotta igényekhez mint a természethez, mégis szükség van rá és használjuk, használnunk kell.

Lehet benne hinni meg nem hinni, el lehet utasítani, de a modern világban igényünk van ezekre az "idióta felosztásokra", ahogy rengeteg másik fogalomra és felosztásra is. Jelentősen megkönnyíti az életünket rengeteg tudományos és hétköznapi területen"

De ez egy matematikai természetű probléma amire nyilván kellett megoldás. Itt volt egy probléma amire kellett egy megoldás. Míg a fenti eset olyan mint amikor először kitalálnak egy megoldást és aztán ahhoz próbálnak keresni egy problémát..

Nem kell szummáznod, nekem nem nincsen vele bajom ha valami innovatív, progresszív, nekem a bugyuta bele magyarázásokkal van a problémám.

ápr. 28. 13:45
 20/22 Ghgj ***** válasza:
#12: Szerintem még életemben nem szólítottam senkit uramnak vagy hölgyemnek.
ápr. 28. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!