Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértesz azzal, hogy ha...

Egyetértesz azzal, hogy ha egy tanár ma kezet emel egy középiskolás gyerekre, annak 10-ből 9 esetben alapos oka van?

Figyelt kérdés

ápr. 27. 17:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
16%
Az erőszak a nevelés kudarca. Mondom ezt úgy, hogy volt, hogy én is rácsaptam a gyerek seggére, amikor valami embertelen hülyeséget csinált. Nem vagyok büszke rá és utólag már látom, hogy kellett volna kezelni. Az említett pedagódusoknál is ez lehet a helyzet: a pillant hevében nem lát más megoldást, de utólag valószínűleg megbánta és már tudja, mit kellett volna csinálni helyette. Aki utólag nem bánja meg és rendszeresen csinálja ezt, az pszichopata és semmi keresnivalója gyerekek közelében.
ápr. 28. 09:18
 12/17 Thunderfairy ***** válasza:
57%

Igen is hozzák vissza a tanár odacsaphat időszakot.

MIÉRT IS???

Amikor azt láttam egy facebook videón hogy órán bokszolni akart a gyerek a tanáral, kötekedés-tetleghesség szinten, akkor azért elgondolkodtam hogy minnek is ez a ne csapjunk oda ha kell helyzet. Persze mindezt órán és nem máshól. Ott a terembe bent nekimennek a tanárnak mindenki előtt. Meg amikor megkéselik a tanárokat utána meg lehet szörnyűlkődni hogy milyenek lettek a mai gyerekek. Igen is, legyen már tekintélye egy tanárnak. Nem láttunk neten elég sok példát ilyen esetekre? Majd ha elkűlld a jó pi...ba a saját gyereked is akkor majd lehet csodálkozni. Lehet lepontozni. Ahhoz jól értettek.

ápr. 28. 11:49
 13/17 anonim ***** válasza:
78%

Nem támogatom a testi fenyítést mint nevelési módszert. Szerintem ha már erőszakhoz kell folyamodni akkor ott már elbukott a tanár. Arról nem is beszélve, hogy könnyen átlehet esni a ló másik felére és úgy is verni fogja a tanár a diákot, hogy nem is érdemelte meg.

Abban igaza van a másik oldalnak is, hogy az sem jó ami most van, hogy a diákok rettentően szemtelenek, nincs a tanár kezében semmi és ha még fizikailag nem is próbál fegyelmezni de már tesz valamit a tanár akkor egyből ott a szülő és ő dönti az asztalt a tanárra. DE erre nem az a megoldás, hogy a tanárokból Bruce Lee-ket csinálunk (különösen középiskolában könnyen lehet, hogy az egyik diák a pofont nem kapja hanem inkább meggondolja magát és adja).

Az rendszerrel alapjaiban vannak gondok. Már ott kezdődően, hogy a tanároknak rengeteg beírást kell adniuk a diáknak, hogy valami következménye valóbban legyen és akkor is már ott van az év vége és mintha nem is történt volna semmi következő évben kezdhetik elölről.

Aztán ott van a másik probléma, hogy a diákok tiszteletlenségét már otthon a szülők nevelik bele sok gyerekbe és az is, hogy sok szülő szerint teljesen rendben van ha például a Pisti megveri Bercit ha az csúnyán nézet rá.

ápr. 29. 08:51
 14/17 anonim válasza:
29%
Nem, ez nem helyes semmiképp
ápr. 29. 21:04
 15/17 anonim ***** válasza:
19%

#12 : Ha rosszak az érveid, lepontoznak. A gyerek kötekedett a tanárral már régen is. Mégis csak minket vertek, a kötekedőket nem. Mert ugye amelyik bokszolni akar vele, arra nem fog kezet emelni mert megveri a diák. Ha meg a tanár győz, akkor a szülők megvárják iskola után a kedves tanárbácsit vagy tanár nénit és 3-4 felnőtt ellen nem fog győzni. Arról nem is beszélve hogy a tanárok régen is folyton átlépték a jogosság határát. Volt hogy indokolatlanul ütöttek-vágtak minket is.

Hogy valakit a saját gyereke küld el a p--ba, az miért tanár-téma? Amúgy ha már online, nézd már meg hogy hogy viselkednek a tanárok a közösségi oldalakon. Komolyan a diákjaik kulturáltabbak mint ők.

máj. 1. 12:13
 16/17 valaki : ***** válasza:
50%

Tanár vagyok, nem értek ezzel egyet.

Eddig egész pályafutásom alatt egyetlen egyszer jutott eszembe, hogy most ütnék, ha megtehetném, de tényleg. Annak oka az volt, hogy a gyerek a buszon hangosan nevetett egy leukémiás lány haláláról szóló búcsúvideón, kommentálva ilyen szépségekkel, hogy "Hogy nézett má ki???? Mi, parókát nem adnak segélyre vagy mi???? :D :D :D :D" stb. 16 éves diákról beszélünk.

Amúgy nem, ütni semmilyen körülmények között. Inkább más szabályoknak kéne szigorúbbnak lenni.

máj. 9. 18:50
 17/17 A kérdező kommentje:
Az állatvilágban nem vitásan működik a testi fenyítés. Sok gyerek moralitása és belátási képessége nem üti meg egy 6 éves terrier szintjét. Akkor honnan vesszük a bátorságot arra, hogy úgy gondoljuk, hogy az emberek között ne működne az, ami főemlősöknél működik? Honnan veszik sokan ezt az arroganciát, hogy valami képzelt felsőbbrendűség okán tagadják a testi fenyítés hasznosságát?
máj. 9. 20:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!