Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van Magyarországon...

Miért van Magyarországon ekkora oroszbarátság és Amerika ellenesség?

Figyelt kérdés
Nem régen tértem vissza ide (bár én nem nevezném már hazának) Ausztráliából és meglepődve tapasztalom az ukrajnai népirtás-háború kapcsán, hogy az emberek sokan szinte szeretik az oroszok, akik pont most hajtják végre a történelem egyik legnagyobb népírtását. Amerikát pedig szidják. Amerikát, aki soha nem okozta ártatlan emberek halálát. Soha a modern (20-21. századi) történelemben. Az 1700-as 1800-as években sajnos igen, az egy másik Amerika volt, az indiánok és a black americans. Oroszország azonban több százmillió ember haláláért felel.
ápr. 25. 14:30
1 2 3
 11/21 Mansour ***** válasza:
40%
Na azért az iraki és afganisztáni háborúkban elég sok ártatlan ember meghalt. De már vietnámi háború is felhozható ilyen szempontból. De ettől még én úgy vélem, hogy ez semmiképp sem igazolhatja az oroszok háborúját Ukrajna ellen. Ukrajna nem fenyegette Oroszország biztonságát, csak a hatalmi érdekeit.
ápr. 25. 15:22
 12/21 anonim ***** válasza:
27%
#11 pontosan! Nem is értem miért lettünk lepontozva
ápr. 25. 15:29
 13/21 anonim ***** válasza:
49%

#11 szerintem a kérdező arra gondolt, hogy Amerika nem rohant le random országokat önös érdekből.

Egyébként irak és afganisztán, hát ott amerikaiak nélkül is voltak, vannak konfliktusok

ápr. 25. 15:42
 14/21 Mansour ***** válasza:
89%
Értem, hogy erre gondolt, de azért ez bizonyos mértékig vitatható. De igazából ennek nincs sok jelentősége a kérdés szempontjából. Nem ezért van nálunk Amerika-ellenesség és oroszbarátság. Hogy miért, az viszont már egy könyv terjedelmű elemzést igényelne.
ápr. 25. 15:54
 15/21 A kérdező kommentje:
És Hiroshima és Nagasaki?
ápr. 25. 16:47
 16/21 anonim ***** válasza:
46%

"Amerikát, aki soha nem okozta ártatlan emberek halálát."

Ne vedd sértésnek, de szerintem kicsit többet ittál a kelleténél.

Az USA a külpolitikáját tekintve SEMMIBEN nem külömbözik Oroszországtól. Pontosan ugyan annyira imperialista mindkettő. Az USA csakis a belpolitika terén jobb Oroszországnál. Én értem, hogy ha az USA ugyan úgy működne mint Oroszország, akkor Tucker Carlson már kiesett volna az ablakon "depressziósan". De amit az USA művelt az elmúlt években más országokkal (Vietnám, Afganisztán, Irak, Líbia, Szíria, csak hogy néhány példát említsek) arra lehet mondani sokmindent, de azt nem, hogy erkölcsileg helyes volt.

ápr. 25. 16:51
 17/21 anonim ***** válasza:
17%

Kedves kérdező, tetten érhető nálad a "gyógyszer hatásának csökkenése.

Nehogy már Hirosimát és Nagasakit is az oroszokra fogd. Nekik akkor még nem volt termonukleáris fegyverük mint ahogy a világon senkinek, kivéve az usa-t.

ápr. 25. 16:58
 18/21 A kérdező kommentje:
Nem fogom rájuk. Csak kíváncsi voltam, hogy mikor hozza fel valaki példának.
ápr. 25. 17:02
 19/21 A kérdező kommentje:
Meg arra is kíváncsi voltam, hogy mikor cáfolják meg a bucsai "népírtás" valóságtartalmát. Ez ugyanis arra szolgált, hogy a nyugati közönség előtt igazolják, hogy miért nem írhatja alá a már kész békeszerződést Ukrajna (ugye emlékszünk még Boris Johnsonra)
ápr. 25. 17:05
 20/21 anonim ***** válasza:
33%

Termonukleáris fegyverre csak 1952-ben tettek szert. A két japán városra ledobott bomba csak nukleáris jellegű.

ápr. 25. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!