Szerintetek ha a magyar kormány egyszer nagyon sarokba szorítva érezné magát, igénybe venne hatalmi eszközöket?
Pl. az ország 70%-80%-a le akarná váltani a kormányt, akár előrehozott választásokkal. A jelenkegi kormány képes lenne meglépni, hogy pl. tömegbe lövetnének, vagy egyéb súlyosabb erőszakos módon fellépnének a néppel szemben, hatalmuk megtartása érdekében?
Eljuthatunk egy Putyini Oroszország vagy Fehéroroszország szintjére?
NER-nek nagy a tét:
- Börtönbe kerülhetnének.
- Orosz/Kínai érdekek kiszolgálására kezd kiépülni az egész kormány.
- Egyre jobban haladunk a teljes mértékű illiberális "demokrácia" felé.
Mit gondoltok?
Nem merné ezt megtenni a röfi, ő egy besz@ri ember,
Ez már népirtás lenne ezért életfogytiglant kapna.
Itt a fideszes éppen azért hisztizik hogy parancsba lett adva a rendőrök nem használhatnak éles lőfegyvert a tüntetőkkel szemben. Nehezményezi nem lőhettek éles lőfegyverrel a rendőrök a tömegbe.
Ellenzékből a tömegbe lövetett volna a fidesz, hatalmon ami éppen meggyengülőben van szó nélkül a tömegbe lövetne.
RB-NBB 001685/7-6/2006
"NYITRAY ANDRÁS (Fidesz) : Köszönöm, én sokkal rövidebb leszek, mint az előttem
szólók. Először is nagyon szépen kérek mindenkit, hogy nyugodjon meg, Vadai Ágnes is
nagyon fel volt lelkesedve az előbb még . Kérem, hogy nyugodjon meg, ugyanis semmilyen
törvényt nem kell értelmeznünk, a törvényeket a végrehajtó hatalomnak be kell tartani, be kell
tartatni, és ha szakemberként úgy ítéli meg, hogy nem megfelelő, akkor kezdeményezni kell
annak megváltoztatását . Tehát egyetértek azzal, hogy semmiféle politikai nyilatkozatot,
törvényértelmezésben különösen nem kell hogy tegyünk, nem is lenne célszerű, mert
jelentősen túlnyújtanánk a lehetőségeinket, úgyhogy ennek a forszírozását nem is értettem,
most sem értem .
Elhangzott itt több soron - és itt jönnek a kérdések -, hogy a rendőri állománynak
olyan utasítása volt, hogy nem használhat fegyvert . Szeretném megkérdezni, hogy ez egy
külön extra utasítás volt-e az adott helyen, az adott napon . Mert egyébként ez egy
képtelenség . A szolgálatban lévő rendőr az egyik olyan, aki egyébként, ha az ő életét és testi
épségét fenyegető veszéllyel találja magát szemben, minden külön engedély nélkül
használhatja a fegyverét, és akit mondjuk kockakövekkel hajigálnak - és higgyék el, hogy
isteni szerencse, hogy ott nem halt meg egy-két rendőr, meg egy-két nem rendőr is,
hozzáteszem, mert ott össze-vissza hajigálták a köveket . Ha ez nem elég jog arra, hogy valaki
használja a fegyverét, akkor itt nagy baj van . Azért mondom Petrétei miniszter úrnak külön,
mert a bemutatkozásakor én már egyszer ezt nagyon hangsúlyosan felvetettem, hogy
Magyarországon a polgárok - és a rendőr is polgár - önvédelmi joga sehol a világon nincsen
tiszteletben tartva . Micsoda dolog az, hogy ilyen esetben kvázi külön megtiltják a rendőrnek -
ha ez így történt, és erős a gyanúm, hogy így történt, mert ezt többször hangsúlyozták -, hogy
önmaga testi épségét megóvja . És most teljesen függetlenül attól, hogy ott mi történt, akárhol
történik ilyen, szerintem ez végtelenül lelkiismeretlen parancs, ha ilyen parancs volt . Tehát
volt-e ilyen extra külön parancs erre a helyzetre?
Kettő. Itt már történt rá utalás, nevezzük nevén a gyereket : Juhász Ferenc, az MSZP
alelnöke, valamint Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője, plusz egy politológus több
órán keresztül kuksoltak mindenféle rendőri védelem nélkül egy szobában, még akkor is,
amikor a folyosón már jöttek-mentek a közben az épületet úgymond elfoglaló személyek, és
gyakorlatilag úgy hagyták ott őket, mint eb a Szaharát, senki a világon nem gondoskodott
róluk, ténylegesen úgy kellett kilógniuk az épületből, egy olyan helyzetben, ahol bizony a
súlyos egészségkárosító atrocitások lehetősége egyáltalán nem volt kizárt . Ez például kinek a
felelőssége, hogy ilyen megtörténhetett?
Nincs is több kérdésem, ez a kettő éppen elég . Köszönöm szépen."
A hatakmi eszközökbe beleérthetjüi szerintem az EU-ból való kilépés azonnali opcióját. Vagy annak felülbírálását, semmibe nem vételét a kormány által. Hoznak egy gyors törvényt, hpgy hiába vagyunk EU-tagok, mégis megtehetik és ha nem is egyből de kiléptetik az országot. NATO meg ebbe nem azólhat bele. Abból is simán kiléptethetnek amúgy ilyen módszerekkel.
Ne feledjük: Minden az ő kezükben van, jogilag bármire képesek lehetnek. Ha nem, akkor átírják és ennyi.
Talán Magyar Péternek nem félnek annyira átadni a szekeret, mint Dobrev Klára DK, vagyis Gyurcsány Ferencnek.
Ellenérv: Magyar Péter szerint ez egy brancs Orbán -Gyucsány. Azért szavazták le mindig az ügynökakták megnyítását.
Ki volt aki az ügynökaktákat akarta? Schiffer András LMP, 11 nyújtotta be a parlamentbe a törvényjavaslatot. Mi lett? Politikai hulla. Lemondott.
Vona Gábor 2018 Jobbik ő is kampány igérete volt az ügynökakták megnyítása. Mi lett? Politikai hulla lett . Az ígérete szerint lemondott.
Azt se felejtsük el hogy akkor lefagyott a szerver, elötte még a jobbik vezetett, utána már a fidesz.
Tehát ez az ügynökakták olyan dolog, amivel nem kéne előzetesen rizsázni, mert kicsinálnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!