Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar politikának mikor...

A magyar politikának mikor lesz végre része a területi revízió?

Figyelt kérdés

2024. ápr. 21. 09:57
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
74%

20, egyetértek, de Horthyval nem ez volt a baj, hanem az ellenkezője , nem volt elég kemény. Ezért is kapatták el magukat egyes kisebbségek és államok. Látták hogy semmit sem teszünk. A horvátok pl. rendesen irtották a szerbeket meg másokat, amint lehetett. Ma van egy nagy országuk.

Amúgy alig éltek szerbek délvidéken, ma szinte csak ők élnek 100 évvel később. Máshol is jelentős változás volt 100 év alatt. Tehát igenis meg lehet tartani területeket. Ezt tettük mi is sokáig.

2024. ápr. 23. 11:15
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Viszont édes Erdély mégicsak több, mint a magyarok. Sőt még annál is több, mint a magyarok külön, és a románok külön, és a szászok külön, és a cigányok külön. Erdély lényege pont az, hogy nagyon egyedi, talán egyedülálló példát mutat az emberiségnek a jövő társadalmára, és egyszerre van tudományos és szellemi értéke, sőt az igazi lényege kimondhatlan. Olyan, mint a természetes erdő a mezőgazdasági monokulturákhoz képest. A trianoni béke sajnos tönkretette az értékes szellemi eredmények nagy részét. Viszont ugyanilyen szempontból már a magyarosítási hullám is hiba volt, természetesen a trianoni béke (és az egész 1. világháború) rombolása végképp végzetes lett sajnos.
2024. ápr. 23. 12:41
 23/31 anonim ***** válasza:
73%

21 "Horthyval nem ez volt a baj, hanem az ellenkezője , nem volt elég kemény. (...) A horvátok pl. rendesen irtották a szerbeket meg másokat, amint lehetett. Ma van egy nagy országuk."

Jól értem, hogy te népirtást szorgalmazol Erdélyben??????

Csak mert ha igen, akkor azt kívánom, adja a kegyelem Istene, hogy SOHA ne legyen ILYEN revízió!

Nem volt elég az erdélyi zsidóság kiirtása?

Nem volt elég szászok és svábok deportálása?

Aztán a maradékaik eladása PÉNZÉRT???

Nem folyt elég magyar, székely, szász, román, zsidó, cigány, örmény vér??? Kell még???

A Délszláv háború vérfürdője a POZITÍV PÉLDA???? Amikor egymással ezer évig békében élő, egy nyelvet beszélő TESTVÉR népek halomra gyilkolták egymást valami ócska nacionalista uszítás jegyében????

Legyilkolt asszonyok és gyerekek, egymást halomra ölő férfiak, szétbombázott városok, árvák, özvegyek ezrei, jeltelen tömegsírok sokasága???

Ez okozna neked örömöt Erdélyben??? Mert akkor NE LEGYEN, SOHA revízió!

Ennél a románok is kegyesebben csinálták a területszerzést - és az a durva, hogy azzal együtt sikeresebben!

És mit csinálsz a vegyes családokkal??? Legyilkolod az egyik szülőt és mondjuk találomra a gyerekek felét???

Én nem támogatok SEMMILYEN népirtást Erdélyben - akkor se, ha az "enyémek" csinálják! És meggyőződésem, hogy az erdélyi lakosság elsöprő többsége, nemzetiségtől teljesen függetlenül, NEM TÁMOGAT ILYET!

Én biztos nem nézném végig tapsikolva, hogy te Budapestről elhurcold a román szomszédomat meggyilkolni! Én leszek az első, aki elbújtat egy ártatlan román gyereket, ha módja van rá.

Itt borzalmas időket éltünk meg 120 év alatt - de magyarellenes tömeges népirtás még Ceaușescu alatt se volt, pedig egy 6,5%-os kisebbség vagyunk Románia teljes lakosságán belül, nem lett volna lehetetlen.

Én azt hiszem, tömeges, szervezett népirtásra pont azért nem került sor soha 1000 év alatt, mert Erdély mindig is soknemzetiségű volt és belső késztetésből ELLENÁLLT ennek.

Én szégyellném magam Isten és a történelem előtt, ha az én népem kezdene tömegmészárlásba Erdélyben (még jobban fájna, mint ha engem akarnának lemészárolni - mert ez az én szégyenem lenne, ha az enyémek művelik!).

Az is épp elég történelmi szégyen, hogy az erdélyi magyar zsidóság nácik általi lemészárlásának a Horthy-féle visszacsatolás nyitott teret (a dél-erdélyiek "megúszták" munkaszolgálattal)!

Szerintem az az ország, amelyik nem tudja kezelni Erdély soknemzetiségű karakterét, inkább ne akarja bekebelezni - mert a LÉNYEGÉT nem érti az erdélyiségnek, és annak, hogy mit jelent ez csodálatos hely, ami mindig is Róma és Bizánc, Kelet és Nyugat, kereszténység és zsidóság, magyarság, székelység, szászság, örménység, románság, cigányság sokszínű találkozási pontja volt. És a TÜRELEM, a tolerancia, a vallásszabadság Földje.

Erdélyt a saját legszebb hagyományaival akarja szembefordítani az, aki homogenizálni, egyneműsíteni szeretné.

Ezért mondom én, hogy nem a revízió, hanem az önnálósodás lenne a jó út!

Erdély a három nagy "B" nélkül (Bécs, Budapest, Bukarest) sokkal boldogabb volt és az is lenne, újra!

Ha az autonómiájának garantálása nélkül akarná Erdélyt Magyarország visszacsatolni, az ismételt távlati kudarc GARANTÁLT lenne - de megint jó sok embervér kifolyna a nagy büdös semmiért!

2024. ápr. 23. 14:11
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
#22 A magyarosítási hullámmal kapcsolatban egyetlen hiba volt: hogy nem történt meg.
2024. ápr. 23. 15:10
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
23, nem azt írtam hogy ezt kéne tenni, csak mások sokkal keményebbek voltak, ezért sikeresebbek. Mi nem tettünk soha semmit. 18ban nagyon könnyű lett volna... így kellett visszafohni a katonákat. Mások kitelepítettek, bejelentettek, népirtottak stb. Itt meg komolyan mondom minden 2. Ember kifogásokat keres, miért volt jó trianon vagy miért kellene most nem nagyar lakta terület. Más népek meg népirtanak is soha általuk nem lakott területen, és meg akarják szerezni.
2024. ápr. 23. 16:44
 26/31 anonim ***** válasza:

25. Oké, én nem mondom, ha támadnak, védekezz, ha bántanak, vágj vissza, stb. De örülök, hogy az elmúlt 5-600 év történelmi együttélését mi nem terheltük meg ilyenekkel.

A magyar-román történelmi együttélés nem volt éppen felhőtlen, még éppen népirtások kellettek volna...

Az én családom sokat szenvedett a román elnyomástól, voltak meghurcolva is a szélsőjobbosok által, marhavagonban és börtönben kínozva. De éppen népirtásig a románok se vetemedtek, pedig 100 éve nekik vagyunk kiszolgáltatva.

A délszláv népek, de különösen a szerbek eleve elmebetegek. Hogy mire képesek, megmutatták 1944-1945 telén is!

Nem akarom én a románokat dicsérni, mert igazán nincsen okom rá, de olyat sose csináltak mint a délvidéki vérengzések voltak (több mint százezer magyar, német, horvát áldozattal!).

Őrült, gyilkos nép, főleg a szerb.

A szlovákok is gyűlölnek bennünket, felfoghatatlan, hogy a Benes-dekrétumok még ma is érvényben vannak és EU-tagállam létére nyelvtörvény van életben...

Az az igazság, nem rajonganak értünk a környező népek (de mondjuk ez kölcsönös, úgyhogy nekem nem is igényem - csak azt a tiszteletet adja meg mindenki, amit én is megadok).

De még mindig ezekkel a süket románokkal lehet a legnormálisabban együtt élni, itt azért magyarverések nagyon ritkán estek meg, vérengzések pedig még ritkábban.

2024. ápr. 23. 19:35
 27/31 A kérdező kommentje:
1990 ben a románok Marosvásárhelyen megmutattak hogy nem képesek békében élni a magyarokkal.
2024. ápr. 24. 03:43
 28/31 anonim ***** válasza:
51%

A kérdéses területek gazdaságilag nagyon elmaradottak, és az ott élő nyugdíjasokat sokkal többe kerülne eltartani, mint amennyi bevételt ezek a területek hoznának az országnak. Így is lehetetlen az államháztartás, mi lenne, ha még számtalan új terület csak követelné a pénzt, se sokat meg nem raknának a közösbe?

Szép gondolat a nemzetiség, csak éppen azok a területek már rég nem magyarok. Jóval több a cigány, szerb, román... Kellenek ők ennek az országnak élősködni?

2024. ápr. 24. 04:25
 29/31 anonim ***** válasza:

#27 A marosvásárhelyi verekedés egy kicsit másról szólt. Én vásárhelyi vagyok, tudom jól. Ha akarod, elmesélem nagyon röviden, mi történt:

1. A forradalom hevében a Securitatét meg akarták szüntetni, mert a ceausiszta terror szimbóluma volt a románok szemében is. Nyilván hosszú távon nem lehetett volna állambiztonsági szervezet nélkül hagyni egy országot, de gondolták majd újraalapítják és kizárják belőle a régi szekusokat.

2. Átmeneti megoldásként a teljes Securitatet, úgy, ahogy volt, elküldték előbb fizetett, majd fizetés NÉLKÜLI szabadságra!

3. A nyugdíjas szekusok és a frissen szabadságra küldöttek eldöntötték, Iliescu jóváhagyásával, hogy ki kell robbantani valami kezelhető mértékű, mégis kellően látványos feszültséget, amivel indokolni lehet a Securitate visszaállítását.

4. Létrehozták a Vatra Româneascat és szervezett dezinformációs kampányt hajtottak végre, a Securitateval már addig is kollaboráló ortodox papok segítségével!

Az esemény "főpróbája" Szatmárnémetiben volt, március 15-én. De ott nem sikerült kirobbantani, mert sem a helyi románok nem csatlakoztak rá a felbuszoztatott falusiakra, sem a helyi magyarság nem reagált a provokációra. Végül ott annyi történt, hogy a bebuszoztatott falusiak felborogatták az összes magyarországi rendszámú autót az utcán, betörtek pár kirakatot és jól megrészegedve hazamentek.

Vásárhelyen sajnos más volt a helyzet (mai napig más), ott sajnos a románok felcsatlakoztak a bebuszoztatott falusiakra és a magyarok is reagáltak a provokációra.

Máig vitatkoznak azon, és van is mit vitatkozni, hogy Kincseséknek ebben mi volt a felelősségük, és hogy alakul a dolog, ha a saját védelmükben nem tartották volna a megyeháza előtt a magyar tömeget, élő pajzsként gyakorlatilag... De már ez történelem...

Ami viszont biztos:

1. a hodákiakat a Vatra informálta félre, a dologtalan szekusok egy klasszikus dezinformációs műveletet hajtottak végre (amiben óriási gyakorlatuk volt, Ceaușescu alatt folyamatosan végezték ezt a "nemes" feladatot).

2. az ortodox pópák a görgény völgyében SZÓSZÉKEN PRÉDIKÁLTÁK a hazugságot, hogy Erdély veszélyben van, hogy magyarországi csapatok lépik át a határt, hogy Vásárhelyen a Romániától való elszakadást fogják kikiáltani, stb.!

3. A felbuszoztatott hodákiak VALÓBAN hitték, hogy Erdély visszacsatolása történik. Nem tudták, mi március 15-e (mert 50 éve tilos volt már ünnepelni akkor) és VALÓBAN elhitették velük, hogy a magyarok épp az elszakadást intézik, azért gyülekeznek.

4. A rendőrség NEM AVATKOZOTT BE, Iliescu elnök többszöri telefonhívásra sem tett SEMMIT, szándékosan asszisztált a tétlenségével a verekedés kirobbantásához!

5. A Securitate ELÉRTE A CÉLJÁT: az események után újraalapították és visszaalkalmaztak mindenkit.

Ma is állam az államban, valóságos Deep State a SRI (a Securitate utódintézménye), bár az Európai Unió által létrehozatott Korrupcióellenes Ügyészség azért erősen megtépázta a hatalmát, Laura Kövesi vezetése alatt. De még mindig a legerősebb hatalom Romániában a titkosszolgálat - és mindenütt ott vannak, aktívan beavatkoznak a politikába is. És mint az átkosban, ma is rengeteg magyar is dolgozik nekik - és ma sem tudni, milyen játékot játszanak valójában, a kirakatban látható hivatalos politikához képest...

Ezerszámra kerültek elő bizonyítékok, komoly történészek, szociológusok kutatták a témát, előkerültek felvételek is bőven.

Ma már 100%-os biztonsággal kimondható, hogy a marosvásárhelyi verekedés egy szándékosan kirobbantott, dezinformációs kampánnyal előkészített etnikai zavargás volt, ami semmi mást nem szolgált, mint a Securitate legitimálását.

A verekedés után a Secu azonnal kiállt és eljátszotta az ártatlan bárányt, hogy hát ők ezt a borzalmat meg tudták volna akadályozni, mert ha lett volna belső hírszerzés, akkor előre tudták volna, mi készül, és rengeteg ártatlan román és magyar ember menekült volna meg a terrortól...

Csakhogy kiderült: ők nem pihentek a fizetés nélküli szabadságuk alatt, hanem az EGÉSZET, úgy, ahogy volt, a Securitate találta ki, építette fel, szervezte meg és bonyolította le - csak éppen kifutott a kontroll a kezükből, amikor a magyarok felülkerekedtek (és főleg amikor leszállt az este és a sötétben a székelység beszivárgott a városba a környező felvakon át, alternatív útvonalakon, ellenőrizhetetlen ösvényeken keresztül, hiába zárták le a közutakat - onnantól ott hajnalig románverés volt, amire a Secu nem számított... balul sült el a dolog...).

A románok se egyformák. A Görgény völgye, Zsíl völgye, a mócok, mokányok, vasányok egy része vadember, hegyi emberek (na de ne féltsd te a székelyeket se, ha vademberkedni kell - embereikre akadtak ők is!).

Viszont egy dolog biztos: a románnak nem ÖSZTÖNE nekimenni a magyarnak, ha nincs feltüzelve. Ők azt hitték, Erdélyt kell megvédeni maguknak, mert Magyarország hamarosan támad.

Nem volt internet, nem voltak alternatív információs hálózatok. Amit a pópa mondott a templomban, és amit az eléjük rakott újságban olvastak, azt hitték el igazságnak.

Ma ezt nem lehetne velük megcsináltatni, így, ilyen olcsó hazugságokkal biztosan nem.

Mindezzel együtt a végtelenül brutális vásárhelyi események az elmúlt 100 év legdurvább történései voltak.

Gyűlölöm a véralgebrát, de azért a Fekete Március összesen 5 halálos áldozatát (3 magyar, 2 román halott volt) nem lehet összehasonlítani mondjuk a délvidéki vérengzésekkel, amelyeknek mintegy SZÁZEZER halottja volt, zömmel magyarok és németek!

Ismétlem, én nem védeni akarom a románokat, elhiheted, megérik a pénzüket sokan... és rávehetők sokmindenre, ha a politika uszítja őket. Én élek köztük, tudom, milyen - és mik a nehézségei...

De szeretem a dolgokat higgadtan, tényszerűen, reálisan látni. Az szerintem tény, hogy a román-magyar együttélés finoman szólva sem zökkenőmentes. De az is tény, hogy összehasonlíthatatlanul jobb mint a szerb-magyar vagy a szlovák-magyar együttélés. Ez rajtunk is múlik, azt hiszem, összetartóbbak, makacsabbak vagyunk, de a történelmi együttélés is valahogy jobban ment itt, Erdélyben mint máshol a történelmi Magyarország területén.

Az tény, hogy jelenleg a határon túli magyar közösségek közül az erdélyi magyarságnak a legkiterjedtebbek a jogai, a legerősebb a politikai képviselete a Parlamentben, a legfejlettebb az iskolahálózatunk, gyakorlatilag bölcsődétől a doktori fokozatig lehet magyarul tanulni, minden szakon, Vásárhelyt is visszaszereztük (persze nagy kérdés, meg tudjuk-e tartani, hogy magyar polgármestere maradjon).

Van baj elég, de aki azt állítja, hogy a magyar-román együttélés totális csőd, az szerintem nem látja reálisan a helyzetet. 30 év alatt sokmindent elértünk. Aki emlékszik, milyen helyzetünk volt Ceaușescu alatt, az pontosan látja a különbséget!

Erdélyben ma minden adott, hogy LEGYEN magyar jövő - ami évszázados távlatban eljuthat akár egy visszacsatolásig, vagy ami még jobb (és reálisabb) lenne: Erdéléy függetlenségéig.

Mostmár csak ÉLNI kellene a szerzett jogokkal és BELAKNI Erdélyt, ITTHON MARADNI és nem eszetlenül özönleni budit pucolni Nyugatra.

Ma már nem az a fő baj, hogy élhetetlen volna Erdély a magyarság számára - sőt! A saját településeinken megválaszthatjuk a sajátjainkat és azt csinálunk, amit akarunk!

Ma az a fő baj, hogy ÖNKÉNT kezdjük feladni, amiért annyit küzdöttek az elődeink és mi is. Óriási az elvándorlás, sajnos...

Az első lépés a MEGMARADÁS, a második a GYARAPODÁS, csak a harmadik lehet a revízió vagy a függetlenség. De egyelőre nincs mit ugrálni egy fogyatkozó közösségnek, amíg észhez nem térnek azok, akik elmentek, vagy legalább azok, akik eddig még itt maradtunk - és meg nem állítjuk ezt a szomorú tendenciát!

2024. ápr. 24. 11:32
 30/31 anonim ***** válasza:

#28 "A kérdéses területek gazdaságilag nagyon elmaradottak, és az ott élő nyugdíjasokat sokkal többe kerülne eltartani, mint amennyi bevételt ezek a területek hoznának az országnak. Így is lehetetlen az államháztartás, mi lenne, ha még számtalan új terület csak követelné a pénzt, se sokat meg nem raknának a közösbe?"

Emberke, te el vagy 30 évvel maradva.

Az megvan, hogy a Felvidék (Szlovákia) már rég lekörözte Magyarországot és Euróval fizetnek?

Az megvan, hogy Erdély gazdaságilag és GDP-ben is lehagyta Kelet-Magyarországot és Közép-Magyarország szintjén áll, a Bánság meg Nyugat-Magyarország, egyes része Kelet-Ausztria szintjén???

Nézz rá kicsit ezekre a térképekre:

[link]

[link]

[link]

[link]

Erdély még javítana is kicsit a magyar átlagon, nemhogy lehúzná az országot. A Felvidék, az Őrvidék, a Muramente, stb. pedig rég jobban áll Magyarországnál.

Ami szegényebb, az a Vajdaság és Kárpátalja (ezek valóban leszakadt területek).

Gazdaságilag nagyonis megérné Magyarországnak a revízió - csak éppen szociokulturális és politikai szempontból nem tudnának mit kezdeni 5 millió románnal, 4 millió szlovákkal, 1 millió szerbbel, stb.

2024. ápr. 24. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!