Mi lett volna ha Momentum nem akadályozza meg azt, hogy Olimpia nálunk legyen rendezve idén?
"A kérdés azonban nem a népszavazás volt hanem hogy a főváros vonja vissza a pályázatát." - te miért hazudsz butasáokat?
Egyszerúen nem igaz, amit állítasz. A kérdés az volt, hogy legyen-e népszavazás.
És ha Orbán nem ijedt volna meg, akkor a fővárosi közgyűlés még február végén kiírhatta volna a nészavazást április-májusra - ugyanis ezt nem tiltja semmi. Teljesen egyértelmú volt, hogy a 266 ezer aláíréás között biztosan van 138 ezer érvényes.
"Azért szálltak ki a támogatásból mert látták, hogy lesz elegendő aláírás." a leadás napjáig titok volt, hogy hány aláírás van, a dk sem tudta. A visszavonás néhány nappal később volt.
#31 Erről beszéltem, hogy az emberek nem olvasták el a kérdést. Te sem.
Itt él is olvashatod végre
Azt kérdezték, hogy egyetért-e ön azzal, hogy a főváros vonja vissza a pályázatot.
Tévedésben vagy.
Az aláírásgyűjtés arról szólt, hogy ezt a kérdést tegyék fel a népszavazáson.
#33 Nem. Ez maga volt a kérdés. Látszik, hogy meg se nézed ami linket beraktam, nehogy bezavarjon a valóság.
A kedvedért megkerestem még a választási bizottság jegyzőkönyvét is, ez a kérdés került elfogadásra és erre gyűjtöttek aláírásokat.
"A Fővárosi Választási Bizottság a 3/2016. (XII. 7.) FVB számú határozatával a Fekete-Győr András magánszemély (a továbbiakban: Szervező) által benyújtott fővárosi szintű helyi népszavazási kezdeményezés tárgyában, három igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozta:
A Fővárosi Választási Bizottság az „Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?” kérdést hitelesíti.
A Fővárosi Választási Bizottság elrendeli ezen határozatának 2016. december 7-én történő közzétételét a Budapest Portál internetes honlap (www.budapest.hu) „VÁLASZTÁS” rovatában. "
"És ha Orbán nem ijedt volna meg, akkor..."
Értem, hogy ballib narratíva szerint megijedt, de még neked is szabad gondolkoznod.
Mi értelme lett volna, ha mindenki tudta, hogy az ellenzék a saját arcába köpött a politika érdekei miatt?
Amint látták, hogy el lehet gáncsolni valamit, amit a kormány támogat, azonnal segget csináltak a szájukból. Mivel Budapestel lett volna a szavazás, ahol a legerősebb a posztkommunista oldal, ezért borítékolható volt, hogy milyen eredménye lesz a szavazásnak.
Innentől kezdve semmi értelme nem lett volna megtartani.
34: én ugyan nem gúnyolódom rajtad, de a kérdés hitelesítése azt jelenti, hogy ezt a kérdést fogják feltenni, ha megvan a megfelelő számú támogató aláírás.
Az indoklásból ki is derül:
"További követelmény az Nsztv. 39. § (1) bekezdéséből következően, miszerint a helyi
népszavazásra javasolt kérdést úgy kell megfogalmazni, hogy arra egyértelműen lehessen
válaszolni,"
Tehát a kérdés egy helyi népszavazásra javasolt kérdés volt.
Aki aláírt az ívet, az azt támogatta, hogy legyen népszavazás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!