Támogatnátok Szerbia csatlakozását az EU-ba?
Bizony csak a te véleményed. Ugyanis ha tetszik hanem alapon. Fel kell venni azt is az Uniba akit am nem szívesen látnának ott. H miért kell bevenni a buliba? Azért mert így növekszik a gazdaság. 1 szegény országból is lehet jófajtát varázsolni. Csak megfelelő emberek kellenek hozzá és nem szabadna lejmolni..
18/F
Szávay első felszólalásával kapcsolatban, bár a megfogalmazását és a vitamódszereit megvetem, a lényegi mondanivalójával egyet értek.
Ami a második felszólalását illeti, az már csak kőkemény provokáció, úgyhogy ehhez nem fűznék semmit.
Németh Zsolt államtitkár válasza pedig szerintem javarészt csak hárítás és töltelékszöveg, de azt a pár mondatot, ami az egész lényege volt, nincs okom kétségbe vonni.
Alapvetően mindkét oldallal egyet értek, bár a Jobbik szerintem visszavehetne a hangnemből.
Ami pedig a fő kérdést illeti, én támogatnám. Bár gondolom arra akar a kedves kérdező kilukadni, hogy milyen feltételekkel, ez esetben természetesen elsősorban a Vajdaság autonómiáját és (ha elérhető) valamilyen szintű határkiigazítást szabnék feltételül, másodsorban pedig Koszovó függetlenségének elismerését.
De hozzáfűzném azt is, hogy az első válaszolónak is igaza van.
Bár vétójogunk van nekünk is az EU bővítése kapcsán, de nem járnánk jól, ha megvétóznánk a franciák, angolok és németek akarata ellenére. Ha ezt a Jobbik nem látja be, akkor csak maga és az ország alatt vágja a fát.
Na de remélem, hogy az angolok, a franciák és a németek nem fogják megkövetelni, hogy mi feltétel nélkül bólintsunk rá Szerbia csatlakozására.
De ha ezt várják el, akkor sajnos nekünk nincs mit tennünk.
Semmilyen területmódosítás nem jöhet szóba valószínűleg, Koszovó függetlenedése meg nem érdekünk. (annyi, hogy Mo. is elismerte, hogy független, de minek???)
A másik: Nem kell úgy táncolni, ahogy az angolok vagy a franciák fütyülnek. pl. A szlovákok sem táncolnak úgy, még is van szavuk az EU-ban.
Csak akkor ha kapnak területi autonómiát.
És ha csökkentik a haderejüket. /lévén hogy túl agresszívek/
"A másik: Nem kell úgy táncolni, ahogy az angolok vagy a franciák fütyülnek. pl. A szlovákok sem táncolnak úgy, még is van szavuk az EU-ban."
Nem kell, de tanácsos, különben nagyon alánk tudnak gyújtani.
Akármennyire hirdetik is az egyenlőséget, az EU mégis az angolok, a franciák és a németek körül forog. Ha ők akarnak valamit, az meglesz. Hidd csak el!
A szlovákoknak nem tudom miért van nagyobb szabadságuk. Talán mert az ő érdekeik egybeesnek az említett három országéval. Nem tudom. De az tény, hogy az angolok, a franciák és a németek ellenében, jogilag hiába van ugyanakkora súlyunk ilyen kérdésekben, egyszerűen nincs beleszólásunk a dologba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!