Mennyire lehetünk biztosak benne, hogy jó/alkalmas vezető egy ilyen ember?
A kérdés teljesen fiktív és tisztán elméleti.
Tegyük fel, hogy van egy ország, ahol régóta túlhatalommal rendelkezik a kormány, amit többedik próbálkozásra sem sikerült leváltania az ellenzéknek.
A kormány rossz az országnak, a nép nagyobb része le is szeretné váltani, de a kormány ügyes, és úgy taktikázik, hogy mindig megszerzi a mandátumok nagy többségét.
Tegyük fel, hogy van egy ember, aki ennek a kormánynak a köreibe tartozik, ettől a kormánytól kap, kapott pozíciókat. A nép tudja, hogy ez az ember létezik, de nem igazán van előtérben, így nem igazán ismeri senki sem.
Aztán egyszer csak előáll ez az ember, hogy "atombomba" erejű bizonyítékai, iratai, hangfelvételei vannak a kormány ellen, olyanok, amik tuti biztos megdöntik a kormányt, és hogy szándékában áll mindezt fel is használni a kormány megdöntésére.
Felépít ezekre az állítólagos bizonyítékokra és a velük kapcsolatos állítólagos szándékaira egy kommunikációs és média stratégiát. Ami kezdetben csupán annyi, hogy rossz ez a kormány, ezért le kell váltani, de ott van viszont erőteljes érvként az, hogy vannak bizonyítékai, amik kétségkívül megdöntik a kormányt, olyannyira, hogy pl. a kormány propagandafelelőse (nevezzük őt, mondjuk, "Tóninak") is helikopterrel kényszerül elmenekülni az országból.
Aztán kiderül, hogy a bizonyítékai (iratok, hangfelvételek) sokkal hatástalanabbak, gyengébb lábon állók, mint eleinte mondta, és nemhogy nem képesek megdönteni a kormányt, de egy kis negatív médiavisszhangon kívül semmi rosszat nem tesz nekik.
Szóval marad az a politikai üzenete, amit az ellenzék már 14 éve folyamatosan ismételget, hogy ez a kormány rossz és le kell váltani, de emberünk annyira jó média stratégiát és kommunikációt alkalmaz, hogy százezrek álltak mellé, és állnak mellette továbbra is, annak ellenére is, hogy megszegte az ígéreteit, és a bizonyítékaival közel sem ingatta meg a kormány hatalmát, nemhogy, mint ígérte először, megdöntötte volna azt.
Na szóval van ez a hazug ember, aki ugyanazt szajkózza mint az ellenzék már 14 éve folyamatosan, csak épp nagyon jó marketing és kommunikációs technikákkal. Annyira jóval, hogy százezrek szavaznák meg miniszterelnöknek ezt az embert, akit pár héttel azelőtt szinte nem is ismertek és semmit sem bizonyított még a politikai színtéren.
De persze ez a sokszázezer ember már régóta kormányellenes volt eleve, szóval emberünk nagy népszerűsége egy fél lépést sem visz közelebb az általa eredetileg ígért kormányváltáshoz.
Na szóval egy ilyen hazug, valódi politikai víziók nélküli ember, akit pár hete még alig lehetett ismerni vajon mennyire lenne megbízható, alkalmas és jó vezető azokból kiindulva, amit idáig megtudhattunk róla??
10,
az, hogy a Fidesz miért indított ekkora lejárató propaganda hadjáratot Magyar Péter ellen, az egy nagyon érdekes, de másik kérdés.
Annyit azért mégis hozzátennék ehhez a felvetéshez, hogy ha valakit küldök, hogy játsza el az én ellenzékemet, oly módon ahogyan az az én érdekeimet szolgálja, nem-e úgy lesz igazán hitelesnek tűnő ez az (ál-)ellenség, ha én meg ál-támadást / ál-lejárató propagandát indítok ellene??
Másik: én csak ezzel az egy profillal (D-Mano) vagyok fent a kezdetek óta. Kényelmesebb lenne elrejteni a felhasználónevemet is, de nem teszem. Ez egy fajta kvázi következetes felvállalása mindannak, amit a fórumon kérdezek vagy állítok.
Ezek szerint még sincs diktatúra, ha Magyar békésen tud lejárató kampányt tolni a kormánynál :D
Mondjuk én azon szartam be, hogy egy akkor még boldog házasságban is hangfelvételeket készített az asszonyról, ez nekem nagyon gáz. Nem mintha az elvileg leszbi ex nem lenne az.
"Itt van országunkban egy betöltetlen szerepkör: Politikai Messiás."
De hát az a Viktorotok? Vagy most már őt is letagadjátok Fidder?
Az megvan hogy akit idézel, és "Fidderezel" az épp hogy azt vezette le, hogy legyen inkább a Magyar Péter, így ergo nem épp kormánypárti? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!