Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tanárok elismerték, hogy...

Éáé kérdése:

A tanárok elismerték, hogy keresnek 300k forint felett. Ennyiből nem tudnak megélni?

Figyelt kérdés

Csak mert eddig arról lehetett hallani, hogy a tanárok olyan keveset keresnek, hogy gyakorlatilag éhen halnak. Azonban nem nagyon beszélt senki arról, hogy "mennyi az annyi". Most vallota be pár tanár hogy 300k-t is megkeres, de többet szeretne.

Rendben nézzük a tényeket.

1. Mindenki minél többet akar keresni

2. A Magyar olyan nép aki ha keveset is keres méreg drága dolgokat vesz.

3. Igen, van olyan munka amihez nem kell érettségi és többet kapsz mint 300k

4. Van olyan aki érettségi mellet is 200k-t keres.

Akkor miért sírnak a tanárok ?

És mennyit akarnak még? És mire is ?

[link]

ápr. 11. 21:35
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
19-es megint 20-as vagyok. HA soha a büdös életben nem dolgoztál ebben a munkakörben, akkor fingod nem lehet róla mennyi szellemi munkát, időt, szervezést kell belefektetni ebbe a munkakörbe, amit sokszor nem fed le heti 40 óra se.
ápr. 28. 12:55
 22/30 anonim válasza:
Mert ha olyan határidők vannak, akkor bizony egész héten el vagyunk havazva 8-tól minimum 18:00-ig. Nem hiába van kéthetente oktatói fórum baromi fontosnak tartja a főnök is a ventillációt, mert ő legalább belátja, hogy szellemileg túl vagyunk terhelve, ha tenni nem tudunk ellene, akkor legalább panaszoljuk ki XD persze közben azért sikerül megoldani jó néhány kérdést is.
ápr. 28. 12:57
 23/30 anonim ***** válasza:

20

18 vagyok.

Igen, ez nagyon szomorú így. :( És közben persze mindenki elvárja, hogy minden flottul menjen. Plusz az említett egyik egyetemen dolgozó barátnőm is csak röhögni szokott rajta, hogy javításra váró gépekkel, műszerekkel, forráshiánnyal mégis hogyan érjenek el nemzetközi színvonalú eredményeket.

Nekem normál tanári fizetésem van, ami most úgy jobb lett, de azért ez sem a diplomás átlagbér. Pedig nagyon sok munkánk van benne, és hamarosan a TÉR-rel még több feladatot kell majd vállalni.

ápr. 28. 19:30
 24/30 anonim ***** válasza:

21 persze hogy nem dolgoztam benne, nem vagyok hülye. Aki egész nap azt csinálja, hogy ás két gödröt és egyikből átlapátolja merőkanállal a homokot a másikba, az is rettenetesen sokat dolgozik és borzasztó leterhelt és estére lógni fog a nyelve térdig. Csak 1: nem fizeti meg senki, 2:teljes mértékben felesleges.

A piac beáraz, a munkád ennyit ér, ennyit kapsz. Miért fizessenek 1 fabatkával is többet ha ennyiért is elvállalod? Ehhez tényleg diploma ,phd kell hogy megértse valaki a racionalitást?

ápr. 28. 19:39
 25/30 anonim válasza:

18-as az infrastruktúra hiánya miatt itt is csak nevetünk azon, milyen kis gagyi kutatásokat lehet megvalósítani, ez nem nemzetközi színvonal így, hanem vicc...

24 csak nem erről beszéltél, hanem pocskondiáztad a munkánkat.. Az érzéseid megértem és sajnálom a helyzeted. :(

Sajnos az is baromi szomorú, ha 50-60 óra szellemi munkát kell végezni hetente, a szellemi munkával az a baj, hogy lelkileg és érzelmileg égsz ki teljesen, mert a szabadidődben már nem akarod az agyad a holnap megtervezésére se szánni. Voltam ilyen kapcsolatban, ahol se a párom, se én nem gondolkodtunk már szellemi szinten esténként. Nem lehetett fenntartani a kapcsolatot, mert nem raktunk bele energiát a saját kapacitásaink hiánya miatt. Kétkezi munkásként lehet kevesebbet keresnek a legtöbben, de én úgy láttam azért a magánéletük rendben van. Persze mindig tisztelet a kivételnek, de én a szellemi energiáimat egy hullazsáknak érzem munka után, így nehéz kapcsolatokat fenntartani :( Én nem vagyok orvos, de nem kevés orvos ismerősöm vált el, pont ugyanazért, amit mondok.

ápr. 28. 19:51
 26/30 Lord Gauldoth ***** válasza:
100%

"A piac beáraz, a munkád ennyit ér, ennyit kapsz. Miért fizessenek 1 fabatkával is többet ha ennyiért is elvállalod? Ehhez tényleg diploma ,phd kell hogy megértse valaki a racionalitást?"

Igazad lenne, ha piaci szereplőről beszélnénk, és nem közintézményekről. Az oktatás, az egszségügy vagy épp a tömegközlekedés lényegében minden országban mínuszos nettóban. (Ezek nem piaci alapon működnek, mert nem tudnának.) Arról van szó, hogy miközben adózunk mindenért, ha nem lenne minden szétosztva a haverok között, akkor az erre adózott pénzből több maradna, és amit ezért fizetünk, az a pénz erre fordítódna, és normális oktatás lenne, képzett tanárokkal, akik rendesen megélnek. De a kormány (nem csak itt) szereti a pénzeket ide-oda máshova csoportosítani. Ezekbe a számukra "pénznyelőkbe" meg csak annyit tölteni, amennyin még elvegetál, és ahol még nem lázad fel a nép ez ellen.

ápr. 28. 19:53
 27/30 anonim ***** válasza:
Váltani kell amíg lehet, én mindenkinek ezt tanácsolom. Egy életünk van. Panaszkodástól meg nem változik meg semmi. Ezek lózungoknak közhelyeknek hangzanak, de tényleg így van..teljesen más irányba kellene elindulni. Munka hőseként kiégni nem érdemes, nem lesz szobor állítva, de ha lesz is, azt is lepisilik a kutyák.
ápr. 28. 19:57
 28/30 Lord Gauldoth ***** válasza:
100%
Ebben igazad van, ezt megadom. De ettől még nem jó, hogy az oktatásba (meg más helyekre) nem megy pénz, mert elherdálják, elteszik.
ápr. 28. 20:07
 29/30 anonim ***** válasza:
Tényleg nem jó! És bocs, ha valahol sértő voltam! Az van, hogy ebbe nincs beleszólásunk. Objektíven annyi van csak, hogy 4 évente rakhatsz egy x-et egy papírra és reménykedsz, de egy szavazat semmit nem számít, ha másoknak meg nem preferencia, a közszolgák bére szavazásnál, hanem bedőlnek a hamis reklámnak. Sőt az se garancia, ha más lenne hatalmon, az betartaná az igéreteit. Tehát rajtad kívül álló események határozzák meg a fizetésed, a munkakörülményeidet, ha maradsz. Ami megint nem igazán jó , mert kiszolgáltatott leszel. Sajnálom, hogy ilyen a helyzeted, de úgy látom inkább az tart vissza sokakat a váltástól, hogy túl sokat tettek már fel egy lapra, innen nehéz kiszállni már.
ápr. 28. 21:03
 30/30 anonim ***** válasza:
81%

18 vagyok

Igen, ezt azért is szokták nehezen érteni, mert az oktatás nem piaci alapú. Ha az lenne, már rég tönkrement volna az egész, lehúztuk volna a rolót. :D

És igen, igaza van annak, aki azt mondja, hogy le lehet lépni, meg lehet keresni jobbat. Tényleg, teljesen egyetértek ezzel! De ez alapvetően kétféle magatartásra enged következtetni: van egy individualista, meg egy egy közösségi megközelítés. Nekem fontos az utóbbi... Sokan vagyunk akiknek tényleg számít az, hogy jó legyen másoknak is, jó legyen a közösségnek, jó legyen az országnak. Hogy támogatni kell a hátrányos helyzetű embereket a fejlődésben, mert végtére nekünk is mindnekinek jobb, ha kevesebb a nyomor, a bűnözés. Hogy támogatni kell a tehetségeket. Segíteni a tanulási nehézséggel küzdőket. Stb. Hogy az adónk mehetne sokkal értelmesebb helyre.

A panasz tényleg ezeknek a tényezőknek szól leginkább. Csak valahogy ehhez egy közös társadalmi gondolkodásra lenne szükség. Egy poltikai nézetektől mentes akaratra. Ezt vitték végbe a finnek is, mert mindenki azt akarta (párttól függetlenül), hogy jobb legyen az oktatás, és jobb is lett.

A kiszolgáltatottság meg mindenkire érvényes, ez szerintem hamis illúzió, hogy bárki is lehet független másoktól, a körülményektől. Elég egy gazdasági válság, vagy AI, háború, betegség... és paff, vége a munkának.

máj. 1. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!