Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van értelme Magyarországon...

Van értelme Magyarországon egyetemben menni, vagy inkább az ember jobban jár, ha kimegyek külföldre sima melósként dolgozni?

Figyelt kérdés

ápr. 9. 17:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha van lehetőség akkor egyetem. 100x inkább itthon vagyok IT-s vagy mérnök, minthogy külföldön végezzék betanított 8 általánosos munkát.
ápr. 9. 19:48
 12/17 anonim ***** válasza:

#8 Miért pont az? Jó vagy matekból, emlékszel még rá?

Hogy baromira megbecsüljenek ebben a szakmában, jónak kell lenned nagyon. Ha minimális munkát teszel a tanulásba, akkor csak egy középszerű banki excelező leszel ezzel a papírral átlag alatti fizetésért.

Nem tudom, 29 évesen mennyire van motivációd tanulni, az első 1-5 évet kemény munkával tölteni, hogy aztán legyen egy tisztességes fizetésed legyen. Tehát 3.5 év + 2 év mire papírt szerzel + 5 év kemény hajtás hogy tapasztalatot szerezz. Ez kb. 11 év...

Így mérlegelj, abban a naivitásban ne élj, hogy egyetem után alkalmazottként jó magas fizetésed lesz rögtön.

ápr. 9. 20:32
 13/17 A kérdező kommentje:
Én alapvetően mindig is Humán beállítottságú voltam, de úgy gondolom ide nem kell annyira kőkemény matek tudás
ápr. 9. 21:39
 14/17 anonim ***** válasza:

#13 nézd meg a szak mintatantervét, milyen tárgyakat kell teljesíteni.

Sok matekos tárgy van Pl.: Analízis, Statisztika 1-2, Üzleti Intelligencia, Valószínűségszámítàs, Linerális Algebra stb...

Nyilván megtanulható szintű dolgok ezek, csak kérdés neked mennyire van kedved hozzá.

ápr. 9. 22:21
 15/17 anonim ***** válasza:

Mondjuk külföldön is lehet szakmában dolgoznni, nem csak mosogatas, takarítás meg szalagmunka van.

De mivel mar tucatszor feltetted a kérdést, igy inkább maradj.

Akkor éri meg koltozni ha tudod hogy mit akarsz, es képes vagy egyedul is intézkedni meg tájékozódni.

ápr. 10. 11:10
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha csak a pénz az egyetlen tényező, akkor ne menj egyetemre. Nem értem a hozzád hasonlókat. Gondolom egyetem után is mindegy lenne hol dolgozol, csak minél többet keress.
ápr. 19. 00:36
 17/17 A kérdező kommentje:
Engem a pénz érdekel, nem a presztízs
ápr. 19. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!