Szerintetek is jól teszi a kormány, hogy beleáll a Spar-ral folytatott, most már kifejezetten jogi vitába?
A SPAR vezérigazgatója egy interjúban nemrég arról beszélt, hogy a magyar kormány nyomást gyakorol rájuk, hogy adjanak részesedést, de panaszt is benyújtottak az Európai Bizottsághoz a magyarországi kiskereskedelmi különadó miatt. Nagy Márton korábban úgy fogalmazott: „Ha valaki kardot ránt és elkezd kaszabolni, annak következménye van”. Szerinte nem marad itt Magyarországon hosszú távon a SPAR ilyen mély veszteség mellett. Nagy Márton arról is beszélt, hogy nem vonják vissza a kiskereskedelmi különadót.
Én nagyon nem örülök ennek a helyzetnek. Értem én, hogy nem szimpatikus, hogy más eu-s ország kisker cégei kivoszik a profitot. De így is már egy rakat kedvezményt csináltak a magyar üzletláncoknak, ott áll mögöttük a teljes kormány, mégsem képesek piacot szerezni. CBA, Coop, Reál... mind hulladék. Semmi éetelme erőltetni. Ha a multi kiskee láncok tudják adni a legjobb árakat, termékeket, választékot, élményt, akkor nekik kell itt lenni. Ennyi.
A fidesz velvásárlásmániája folyamatosan rontja a piacot és az ország megítélését a cégek szemében.
Ez a te véleményed, szerintem meg a Spar egy hulladék.
Árak össze-vissza, multkor csippantom az akciós terméket, teljes árat mutat, jelzem, azt monfják menjek a vevőszolgálathoz. Rendszeresen 4-et fizet 3-at kap akció van (értsd. összekötnek 3 csokit s drágábban adják, mint a darabár), az ócska Spar budget szennyüket a normális ár felé árazzák, hátha sikerül átbaxni 1-2 embert aki nem figyel. Én üzletben olyat még nem tapasztaltam, amit utóbbi időben a Spar leművelt, se külföldön se Magyarországon. Mindennek a legalja a Spar. S csak azért működik, mert a jó helyeket sikerült megszerezze (plázák, forgalmas városközpontok stb...
Arra reagáltam, hogy a “CBA” hulladék. Ez egyszerűen nem igaz, rengeteget járok oda is, preferenciám inkább a Lidl, de a Spar-nál mindenképpen jobb, s én annak örülnék, ha az átveréseik miatt támadnák őket, nem politikai okokból. Nehéz elhinnem, hogy a FAKE akció jogszabályos pl. . Vagy, hogy az akciózásra utaló színeket náluk kivételesen máshogy kell értelmezni, s mikor az árcimke 30%-os emelés után piros színű, az nem azt jelenti, hogy olcsóbb lett.
Vannak szabályok, amiket ők is be kellene tartsanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!