Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kire szavaznátok egy fideszes...

Kire szavaznátok egy fideszes pártszakadás után?

Figyelt kérdés

Tegyük fel a fideszes párttagok és a holdudvar egy része gondol egyet és alapít egy új pártot, mondjuk legyen az új párt neve Zsedif.

A Zsedif hasonló politikát folytatna mint a fidesz, pár dologban azonban eltérne a programja:

-Támogatná és helyreállítaná a demokráciát.

-A sajtó, köztük a nyomtatott sajtó is szabadabb lenne politikailag.

-Nincs több lejáratókampány és karaktergyilkolás.

-Kevesebb oroszbarátság, max csak annyira mint a többi EU országban.

-Nincs több brüsszelezés, hanem kiegyezés velük, legalább annyira ami az EU pénzek zavartalan csorgásához kell.

-Nincs kormányzatilag támogatott korrupció. Nem fideszhez kötött cég is kaphat állami megrendelést.

-Belépünk az EU ügyészségbe.

A fidesz kb fele lépná át az új pártba, ha neveket is kellene írni akkor:

A fideszben marad többek között az orbán, rogán, szijjártó, gulyás, kövér, deutsch, bayer.

A Zsedifbe lépne át többek között Navracsis, Novák, Varga J, Áder, Jakab I, Varga M., Mátrai Márta.

2024. ápr. 6. 20:38
A kérdező szavazást indított:
fideszes vagyok és a fideszre szavaznék
fideszes vagyok és a Zsedifre szavaznék.
fideszes vagyok nem szavaznék.
fideszes vagyok és a mihazánkra szavaznék
fideszes vagyok és az ellenzéki összefogásra szavaznék
fideszes vagyok és a kutyapártra szavaznék
Nem vagyok fideszes
20 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha csak Navra, Áder és Varga Mihály lenne, akkor nekem, mint ellenzékinek nem lennének vállalhatatlanok. A többiek teljesen lejáratták magukat.

Illetve: ki az a Mátrai Márta?

2024. ápr. 6. 20:40
 2/4 A kérdező kommentje:
1# Én se tudtam ki az. A pártlistát nézegetve keresgéltem a neveket, Mátrai Márta a negyedik volt a 2022-es pártlistán, orbán, semjén és kövér mögött. Ezek szerint fontos embernek kell lennie, de mégis egy tök ismeretlen személy, fura.
2024. ápr. 6. 20:44
 3/4 anonim ***** válasza:
Kár ezen agyalni, semmi ilyesmi nem lesz.
2024. ápr. 6. 21:08
 4/4 HakapiszikMatyi ***** válasza:

Mátrai Márta a Magyar Országgyűlés háznagya 2013 óta. "Ős Fidesz"-es, ha lehet ilyet mondani. Többször volt a Fidesz frakció vezető-helyettese is. Ehhez képest tényleg nincs a köztudatban.

A kérdésre:

Azt szeretném, ha minden olyan politikus, aki már vagy 30-35 éve "boldogít" minket, elhúzna melegebb éghajlatra. Jöhetne valami új.

2024. ápr. 6. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!