Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehet még pártszakadás a...

Lehet még pártszakadás a Momentumban?

Figyelt kérdés

Pl. A tagok kb. fele elhagyja a Momentumot és létrehoz egy új pártot.

Lehet még a jövőben ilyen?

2020. aug. 7. 08:34
 1/4 anonim ***** válasza:
82%
Nem hiszem, előbb fog a DK, főleg ha kiderül, hogy kamu a videó. 😛
2020. aug. 7. 08:59
 2/4 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
84%
Szinte biztos, mert saját elmondásuk szerint is az tartja egyben a mozgalmat, hogy a NER-nek véget vessenek. Ha ez sikerül, akkor természetes, hogy ideológiai törésvonalak mentén szétesnek.
2020. aug. 7. 10:12
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Minden lehet.

Én az LMP-ről se hittem volna el, aztán mégis.

2020. aug. 7. 14:41
 4/4 anonim ***** válasza:
37%

Ez egy nagyon érdekes felvetés és örülök, hogy itt van egy értelmes kérdés is a szokásos fröcsögés helyett.

Nagyon jó kérdés és nem tudom a választ. A Momentum tényleg nagyon sokféle. A Wikipédia alapján konzervatív liberális, progresszív, patrióta, EU-párti és centrista. Én nagyon örülnék annak, ha nem válnának szét, mert ez a sokszínűség az ügyek mentén politizálást is elhozhatja nekünk. Lehet köztük valami vita, így nem az lesz, mint sok más pártnál, hogy választanak maguknak egy ideológiát és mindig az adott ideológiához tartozó véleményt harsogják attól függetlenül, hogy mi a logikus. Képesek lesznek az ügyek mentén politizálni, vitatkozni és azt a hangot erősíteni, ami az adott üggyel kapcsolatos vitát megnyeri. Csak ehhez komolyság kell és tényleges jóakarás. Attól félek, hogy ilyesmi nem alakulhat ki.

Én is azt tartom reálisabbnak, hogy a NER bukása után a párt szétszakad különböző ideológiákra, mert nem lesznek képesek összetartani a pártot, vagy nem is akarják ezt tenni.

2020. aug. 7. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!