Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek, szerintetek...

Fideszesek, szerintetek enyhébb bűncselekmény, ha egy kislány ellen követ el szexuális erőszakot egy férfi, mintha egy kisfiú ellen?

Figyelt kérdés

Adminoknak üzenném, hogy értelmezzék már a kérdést, mielőtt megint bannolják. Nem én találtam ki ezt a közvélemény kutatást, hanem Rogán Antal, és ő szervezte ezeket a telefonos közvélemény kutatásokat, amikben ez a potenciális törvényjavaslat is szerepel, én csak idéztem a közvélemény kutatást, máshogy megfogalmazva. 12 év alatt egyszer se szegtem meg az oldal szabályzatát.

A tervezés alatt álló javaslat szerint súlyosító körülmény lenne ha a sértett azonos nemű.

2024. ápr. 6. 01:12
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
87%

Ez olyan lenne, hogy vagyük a nemi erőszakot, vagy akármit.

A példánál maradva. Ha magyar nőt éri 10 év, ha cigány nőt 5 év. Ha magyar követi el 5 év, ha cigány akkor tíz év.

Az erőszak az erőszak nincsen neme.

Vagy vegyünk egy abszurdabb példát, ha kék szemű embert rabolnak ki 20 év, ha barna szeműt 10 év, ha zöld szeműt 5 év.

A rablás az rablás, nincs szemszíne.

2024. ápr. 6. 05:51
 12/41 anonim ***** válasza:
100%

#11 jól írja, bár nem teljesen. Vannak olyan esetek, amikor az áldozatok "minősége" súlyosbító körülménynek számít, például ha egy valamilyen fogyatékossággal élő személy ellen követik el a bűncselekményt.

Nagyon szomorú lennék, ha a pedofília kérdésében nem lenne konszenzus, vagyis kislányokat megerőszakolni "kisebb bűn" lenne, mint kisfiúkat.

2024. ápr. 6. 06:51
 13/41 anonim ***** válasza:
0%

Akkor meg kell kérdezni hogy melyik a durvább, az ha egy férfi megerőszakol egy férfit, vagy ha egy férfi megerőszakol egy nőt.

Mivel a aljasságnak is vannak fokozatai, szerintem az még egy szinttel aljasabb ha homoszexuális aktusra kényszerít valaki valakit.

2024. ápr. 6. 07:46
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
#13, akkor szerinted egy nőt "kevésbé aljas dolog" megerőszakolni, mint egy férfit? Vagy kicsit továbbgondolva; ha egy nő egy szexuális aktusra nemet mond, mégis belekényszerítik, akkor az ő szava "kevesebbet ér", mint amikor ugyanezt egy férfival csinálják?
2024. ápr. 6. 08:00
 15/41 anonim ***** válasza:
0%

Igen, mert a homoszexualitásra kényszerítés az egy minősített dolog.

Egyik sem elfogadható, de egy árnyalattal azért aljasabb dolog.

2024. ápr. 6. 08:06
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

#15, én nem igazán látom, hogy aljasabb lenne, szerintem egy szinten van a kettő. Lehet, hogy kicsit bizarr, amit írok, de ha engem megerőszakolna egy férfi, akkor pont ugyanannyira nem tetszene, akár férfi lennék, akár nő.

Kifejtenéd, hogy te miért látod annak?

2024. ápr. 6. 08:14
 17/41 anonim ***** válasza:
38%

16-os:

És mi a helyzet a női erőszakolókkal? Ha visszamennék az időbe az általános iskolás időmbe és választanom kéne, hogy a kopaszodó földrajz tanár vagy a nagy mellű magyar nyelv és irodalom tanárnő, akkor még előbbit traumaként, utóbbit élményként élném meg. Vagy legalábbis magamból kiindulva nem érne akkora traumaként.

Ilyenkor mi a helyzet?

Ha próbálok gyerekfejjel gondolkozni és Nekem adnák a választás jogát, hogy egy pasi vagy egy nő erőszakoljon meg, egyértelműen a nőt választanám, szóval van különbség az elkövető neme között és az áldozat neme között.

Ettől függetlenül nem tartom enyhítő körülménynek a hetero erőszakot. De azért na. Egy kisfiú nehezebben dolgozhatja fel azt az erőszakot amit egy meleg pasi tett vele, mint amit egy hetero nő.

Ha Te választhatnál, hogy melyik erőszakoljon meg, melyiket választanád? Vagy mindegy alapon jöhet bármelyik?

2024. ápr. 6. 08:44
 18/41 anonim ***** válasza:
37%

Mert az akaratodat többszörösen túllépi az erőszaktevő. Ezzel a példával egyenlő az is ha egy leszbikus nőt erőszakol meg egy férfi.

Az hogy te egy preferált nemmel akarsz szexuális kapcsolat az egy dolog, semmi köze nincsen az erőszakhoz. Ez a te akaratod, ezt nem akarod feladni.

Ezt az akaratodat töri meg az erőszaktevő.

Azt hogy nem akarod hogy megerőszakoljanak az is már egy másik preferencia, de sokkal komolyabb.

Ezért ha relativizálni akarjuk az erőszakot akkor nem számít, de mégis..

2024. ápr. 6. 08:49
 19/41 anonim ***** válasza:

#18 Ennek maximum csak a te szemszögödből van értelme férfiként. A (hetero) férfiak kevésbé tartják undorítónak hogy lefeküdjenek egy nekik nem tetsző nővel. Szóval teljesen érthető, hogy te bármelyik nőnemű egyénnel tudnál szexuális aktust létesíteni anélkül, hogy traumát okozzon, DE ez nem feltétlenül lesz igaz fordítva is.

A nőknek ugyanolyan feldolgozhatatlan traumát okoz egy férfi nem kívánt erőszakos közeledése mint neked okozna egy másik férfié.

Kérdezd meg a nemi erőszakon átesett nőket, többségük depressziós, mentális beteg lett az "élmény" után.

Szóval ebből a szempontból igen ugyanolyan súlyos a kettő.

2024. ápr. 6. 13:38
 20/41 anonim ***** válasza:
0%
Engem nem zavarna, ha egy kislány megerőszakolna, szóval akkor fordítva se legyen probléma.
2024. ápr. 6. 14:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!