Városliget a felújítás és átadás után két évvel, hogy látjátok, tetszik vagy nem ?
A Liget Budapest project 2013-2022 között zajlott, 2022-re gyakorlatilag átadtak már minden területet és épületet használatba. Fidesz párt erőltette a felújítást, míg az ellenzéki pártok jelentős része ellenezte a felújítást.
2 évvel az átadás után mi a véleményetek a Városliget kinézetéről, épületeiről és funkciós használatáról?
Szerintem egy ekkora volumenű projektet nem szélsőségeiben ellenzem/támogatom szinten kell nézni, hanem mélységeiben.
Egyik oldalról nyilván jó a felújítás, funkciók hozzáadása. Másik oldalról nekem a megalomán, pénzpazarló, túlzottan giccses épületekkel van a bajom.
Magyarország egy alapvetően szegény ország, szerintem sokkal inkább kellene (illetve kellett volna) a takarékosságra, átgondoltságra törekedni. Ezzel nem azt mondom, hogy építsünk mindenhova beton panellakásokat, de vannak jó példák a világban.
Egyetemen nekünk mindig a Portugál építészetet hozták példának. Ők sem egy gazdag ország, mégis tudnak építészetileg, tartalmilag igényeset alkotni átgondolt, nem pénzpazarló módon.
Nálunk meg elment az egész a "mutassuk meg" irányba, mutassuk meg, hogy mi gazdagok vagyunk, hogy az országnak jól megy, nekünk van miből dőzsölni. Tipikusan balkáni nagyravágyás.
Nyilván megvan a politikai háttér is, hiszen állami projekt, költséghatárok nélkül, sokszorosan túlárazva. Nekik nyilván az a jó, ha minél drágább, annál több kerül a zsebbe.
Szerintem meg lehetett volna csinálni a parkot kisebb anyagi volumenben ezen épületek átgondoltabb formájú hozzáadásával is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!