Mi az oka annak, hogy sokan mondják, hogy orban miatt le kell váltani a kormányt, 4 évente azonban mindig újra megszavazzák, ennek ellenére?
#23 "De akkor gondold úgy, hogy az emberek a tv miatt szavaznak a fideszre."
Nagyvonalúan megfeledkezel a felsorolásom többi részéről: a fidesz által bevezetett győzteskompenzációról és a fidesz rendelkezésére álló közpénzmilliárdokról, amiből a folyamatos kormánypropagandát, hirdetéseket, plakátkampányt, megafont, influenszereket, propagandistákat finanszírozzák.
A tévé csak egy szegmense azoknak az eszközöknek, ami a fidesz rendelkezésére áll az ellenzéki pártokkal szemben. A teljes kép miért nem fér a fejetekbe? Nem túl bonyolult ám.
#25 Attól, hogy unalmas, még igaz. Látom, nem tudtok leszakadni a tévé témáról, úgyhogy rugózzunk csak rajta tovább: a fidesz uralja a 6 közmédiát, plusz a HírTV-t. 1 párt ural 7 csatornát. Ehhez képest az ellenzéki pártoknak közösen jut 1-2. Ez így sportszerű? Kiegyenlített? Egyáltalán nem.
Amennyiben már az internet az elsődleges hírforrás: még mindig a fidesz számára állnak rendelkezésre a közpénzmilliárdok, amiket nem is sajnálnak online tartalmakra, hirdetésekre, influenszerekre, megafonra, kormánypropagandára költeni. Melyik másik párt tud még százmilliárdokat költeni médiajelenlétre? Én úgy tudom, egyik sem.
Kiegyenlített a verseny, úgy érzitek?
2003 óta internetezek, az influenszerek inkább balos termék és sose érdekeltek. Majd eldöntöm, mi tetszik.
A lényegen nem változtat, hogy a kérdés csúsztatás. Gyerekként rengeteget beszélgettem a szüleimmel, nagyszüleimmel a Kádár-korszakról. Nagyon nem olyan habos-babos, mint ahogy itt egyesek felfújják és nagyon nem olyan a mostani, mint ahogy eladni akarjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!