Mi az oka annak, hogy sokan mondják, hogy orban miatt le kell váltani a kormányt, 4 évente azonban mindig újra megszavazzák, ennek ellenére?
#12 Lássuk be, a 'te és a szomszédaid' nem túl nagy merítés, ahhoz pedig kifejezetten kevés, hogy reprezentatív mintának vegyük. :D Így komolyabb következtetéseket sem lehet levonni belőle.
Úgyhogy! Megnéztem, van-e erről statisztika, és van! Parancsolj kérlek:
2023. IV. negyedév: Televíziószolgáltatás előfizetéseinek száma, ezer db: 3 556
Az annyi, mint 3 556 000, három és fél millió előfizetés. Átlag hány ember jut egy előzfizetésre? 2-3? Mert ha van egy 3 fős család, ugyebár oda is elég 1 darab előfizetés. De tegyük fel, hogy Magyarországon átlagosan 2-en élnek egy háztartásban, akkor is 7 112 000 ember a 9.5 millióból. Több, mint 7 millió emberhez jut el a kormánypropaganda a köztévén keresztül.
Én sem nézek tévét, úgyhogy nem igazán vagyok képben a csatornákkal. Mindketten az RTL-t emlegetitek, mint ellenzéki csatorna. Ennyi? Egy darab? Megnéztem, hogy mennyi köztévé van:
"Magyarországon a közszolgálati médiaszolgáltatásokat üzemeltető Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós kínálata az M1, az M2/Petőfi TV, a Duna TV, az M4 Sport, a Duna World és a kábelszolgáltatóknál elérhető M3 retrócsatorna műsorfolyamaiból áll."
Az annyi, mint 6 darab. Meg úgy tudom, régen az ATV és HírTV is ellenzéki volt, mára pedig ezek is fideszesek lettek. Továbbá a 'közmédia' szó nem csak a köztévét jelenti, hanem az írott médiát is. Viszont a legfőbb kérdés: melyik párt ural még annyi médiát, mint a Fidesz?
"Sokan mondják"
Tudod az átlag fideszes, DK-s és MSZP-s szavazó nem tud idejönni, hogy bármit is mondjon. Koránál fogva nem látott még internetet. Úgyhogy ne csak a netről meg a haveri körödből szedd össze, hogy mennyi ilyen, olyan, amolyan véleményt hallottál, mert félre fog vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!