Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem törlik már el az...

Miért nem törlik már el az óraátállítást?

Figyelt kérdés
Minden évben megy a cirkusz ezen

márc. 31. 00:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

#10 14:27

Az egy órával tovább alvást évente egyszer megkapod.

...igaz, cserébe évente egyszer egy órát el is vesznek.

Ha nem állítunk, akkor nem alszol egy órával tovább... csak az évi két állítás veszik el.

A téli az eredeti, igaz, viszont úgy éjfél után nem sokkal nyáron már világosodni kezdene, ami sokak alvását rontja pont azzal az egy órával.

Persze, mindenre van megoldás, pl. redőny, vagy annak az évi két napnak a kibírása...

márc. 31. 14:52
 12/25 A kérdező kommentje:
De akkor is más, a bioritmusom a télire van ráállva.. Jobb ha 1 órával később fekszek és 1 órával tovább alhatok.
márc. 31. 18:39
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Jobb az, ha tovább van világos. Utálom, hogy mire hazaérek a munkából már sötét van..
márc. 31. 21:39
 14/25 A kérdező kommentje:
Nyáron így is este 10-ig világos van, hova akarjátok ezt kitolni?
márc. 31. 22:35
 15/25 hakapeszimaki ***** válasza:
65%
A nyári maradjon! Este legyen világos! Hajnalban még van aki alszik,mit kezdjen azzal,hogy már világos van! Télen,meg utálatos,hogy délután fél 5-kor már éjszakai sötét van,így télen is fél 6-ig világos lenne! Reggel,meg teljesen mindegy,mert úgyis mindenki bent ül a munkahelyén,mesterséges fény mellett! A nyári a legjobb,több napsütés,jókedv és boldogság! Majd lesz elég sötét a koporsóban!
márc. 31. 23:42
 16/25 A kérdező kommentje:
A tudósok szerint a téli az egészségesebb és az az eredeti is.
ápr. 1. 00:41
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Pedig a többség a nyárit szeretné.

[link]

ápr. 1. 02:30
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, a nyári a jobb. Hát körül amikor kelek, télen nyáron sötét van, de legalább a munka után még az embernek van kedve elmenni valahova ha világos van... De persze van olyan ember is mint a kolléganőm, aki nem tud sokáig aludni, kinyílik a szeme hamar, visszaaludni már nem tud/akar... Neki például az a jó ha hamarabb van világos mert ő még munka előtt tevékenykedik a ház körül.

Hogy lenne már este 10ig sötét? Mi ez a gusztustalan vergődés kérdező? Szánalmas kapálódzás, amit művelsz... Mondjuk a naplopóknak mindegy is... :D

ápr. 1. 09:38
 19/25 A kérdező kommentje:

Nyáron 10-kor még világos van. Volt, hogy nyáron 10-kor még kint voltam és el is borzadtam, hogy hú, hogy a francban van még mindig ilyen világos. Na meg reggel fél 5-kor is már világos van. A sötétséget szeretem.

Igaz, a télivel hamarabb van világos. De már megszoktam, hogy napfelkelte után fekszek, szóval mindegy.

Mindegy, hogy az emberek mit akarnak, mert a téli időszámítás az eredeti. Az eredeti marad.

ápr. 1. 14:29
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jó dolog az óraátállítás, én soha semmilyen negatívumát nem tapasztaltam egészségügyi szempontból.

Max az őszinél, hogy hirtelen lesz sötét, meg, hogy nagyon későn kelek fel atallast követő napokban.

Viszont teljesen jó a rendszer, így nem sérül sem a télen reggel munkába járók , sem a nyár este világos legyen párti emberek tábora. Jobb a természetes fény kihasználása és ez tény. Gazdasági jelentősége is van, hiába söprik a szőnyeg alá, hogy ennek sok értelme nincs.

Én az óraátállítás mellett állok, max azt támogatnám, hogy az óraátállítás megtartása mellett menjünk át a GMT+2-be.

Őszintén szólva, szerintem a legvalószínűbb, hogy az egészből nem lesz semmi, ha meg mégis, akkor öt év múlva talán allandositjuk a nyárit, mivel a környező országok is ezt partoljak........

ápr. 1. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!