Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerinted a gazdagok ellen...

Szerinted a gazdagok ellen kell lépéseket tenni és ha igen miket?

Figyelt kérdés

2024. márc. 24. 09:03
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%
Mázli is kell jókor jó helyen lenni és alaptőke...Két hajótörött egy kis szigeten , egyik elájul mire felébred már a másik elkerítette a sziget jórészét és odahordta az összes ehető dolgot és betanított etetett majmokkal védi. Aztán vegye el tőle a másik, de hogy? Ehet követ bogarat vagy beáll csicskásnak. Szóval ez ilyen játék, kapitalizmus.
2024. márc. 24. 13:24
 22/37 A kérdező kommentje:

21-es

És ezt te pártolod?

Mert én nem.

Egy igazi kommunista országban a gyerekek nem ,csak egy kiflit kapnak ,hanem kettőt.

Ezzel ellentétben egy igazi kapitalista országban a gyerkek 1kiflit kapnak ,de ha így haladunk tovább akkor már ,csak egy felett és azért is majd megkell küzdeniük egymással ,ha enni akarnak.

2024. márc. 24. 13:46
 23/37 A kérdező kommentje:

De egyébként tökmindegy ,hogy gyereke az illető vagy felnőtt.

Gyerek helyett írhattam volna felnőtett is.

2024. márc. 24. 13:48
 24/37 A kérdező kommentje:

22-esre

Mert ugye a profit a lényeg!

2024. márc. 24. 13:52
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem pártolom ,én irtam az előző hosszabb hsz-t. is.csak egy példa volt,hogy mennyire igazságtalan az egész.Aki "elájult" késöbb lép be vagy rossz oldalon születik annak esélye sincs.A vagyon meg egy öngerjesztő dolog,ha van akkor te irod a szabályokat,igy még több vagyonod lesz.
2024. márc. 24. 14:00
 26/37 A kérdező kommentje:

25-es

,,A vagyon meg egy öngerjesztő dolog,ha van akkor te irod a szabályokat,igy még több vagyonod lesz"

Egyetértek

2024. márc. 24. 14:01
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

Ha tegyük fel egy drasztikus intézkedés miatt mindenkinek egyenlő vagyona lenne egyik pillanatról a másikra, 10 évvel később ugyanúgy lennének szegények és gazdagok

Ha meg meghatározunk egy felső értéket, hogy egy embernek legfeljebb X nagyságú vagyona lehet, a gazdagok könnyedén kijátszanák ezt a szabályt, azáltal, hogy a vagyonukat sok különböző strómanra írják.

2024. márc. 24. 21:33
 28/37 A kérdező kommentje:

27-es

Ezért kellene a bűntetés végrehajtásnak alaposnak,precíznek illetve korrupcíó mentesnek lennie ,hogy elriassza őket az ilyesmitől.

Nyílván hiába tervezel meg egy társadalmat ,hogy ha az emberek kicselezik a szabályokat.A csalások elhárítására kellenek a rendőrök,nyomozók,bírók stb.

,,Ha tegyük fel egy drasztikus intézkedés miatt mindenkinek egyenlő vagyona lenne egyik pillanatról a másikra, 10 évvel később ugyanúgy lennének szegények és gazdagok"

Persze ,hogy ha az egyik átveri a másikat vagy pedig ha felrakja rulette vagy elszerencse játékozza stb.

De én szerintem akkor sem lenne ekkora vagyon különbség az osztályok között mint most.

2024. márc. 24. 21:43
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

A kommunizmus nem működik, mert a vége mindig az hogy a vezetők a vagyon újraelosztást úgy értik hogy maguk között osztják szét nem a nép között.

Nem megvalósítható modell az emberi faj tulajdonságai miatt, ne ábrándozz ezen, menj tanulni és dolgozz inkább.

2024. márc. 24. 22:02
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

,,Persze ,hogy ha az egyik átveri a másikat vagy pedig ha felrakja rulette vagy elszerencse játékozza stb."

Igen, nyilván lennének olyanok akik a középszerű vagyonukat befektetnék, visszaforgatnák, gyarapítanák(nem is feltétlen bűnözés révén, simán lehetséges ez becsületes úton is). Meg olyanok is akik felélnék, elinnák, elkártyáznák stb.

,,De én szerintem akkor sem lenne ekkora vagyon különbség az osztályok között mint most."

Persze, pár év után nyilván nem alakulnának ki olyan szintű szakadékok amilyenek most vannak. Ugyanis a jelenlegi vagyoneloszlás évszázadok alatt alakult olyanná amilyenné.

Mindezektől függetlenül és támogatom, hogy a világ(és azonbelül Magyarország is) legyen szociáldemokratább berendezkedésű. Habár a Marx-féle kommunista társadalom nyilvánvalóan egy megvalósíthatatlan utópia, de jelenleg legközelebb az egalitárius társadalomhoz a Skandináv országok vannak. Egy normális társadalom úgy néz ki, hogy van mondjuk 5% gazdag, 5% csóró(akik önhibájukból lettek azok, de ha összeszedik magukat tudnak ezen változtatni) és 90% középosztály.

2024. márc. 24. 22:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!