Orbán miért csak az orosz civilek halála kapcsán érez rèszvétet, az ukránok halála kapcsán nem?
Egyszerű - ez nem a népekről, nem emberekről szól, hanem "politika".
Gyakorlatilag Orbán azt szeretné kifelé mutatni, hogy Putyin mellett áll (bármilyen okból is), Zelenszkij mellé viszont nem akar (vagy nem mer) látványosan odaállni, éppen Putyin miatt (nem akar Putyinnal szembe kerülni).
Ebből a szempontból nem az a kérdés, hogy kik sérültek meg, hanem az, hogy kinek próbál a "kedvében járni"... és mivel ez a személy Putyin, az ő szemszögéből nézve értelmezi az eseményeket... az oroszok veszteségeit látványosan sajnálja, mások (oroszokkal szemben állók) veszteségeiről, ha lehet, inkább hivatalosan nem nyilatkozik.
Gyakorlatilag a miértre ez a válasz.
Értem.
Ez a keresztény erkölccsel összeegyeztethető?
Ha nem, akkor a Fidesz templomjáró szavazói miért nem büntetik meg ezt az erkölcstelen, embertelen opportunista, számító külpolitikát?
#13 02:25
Nem, alapvetően az erkölccsel nem összeegyeztethető.
Tisztán politika, abból is leginkább az Orbánékkal kapcsolatos saját kavarás része (oroszokkal kötött háttéralku / paktum / ki tudja, milyen megállapodások).
Erkölcsről szó nincs...
Miért nem büntetik meg?
Ez jó kérdés... valahogy a Fidesz megfogta az itthoni szavazók jelentős részét, részben úgy, hogy minden alternatívát már a kialakulásuk során elfojtott.
Ezért is érzik úgy sokan, hogy nincs alternatíva.
Másrészt nincs egy összefogó jelenség, mint volt anno a Fidesz.
Akkor össze tudtak toborozni sok embert és megnyerni a bizalmukat, amikor Gyurcsányék voltak hatalmon.
Azóta viszont valamiért sokkal többet elnéznek a Fidesznek, "mert legalább nem Gyurcsány", vagy tudom is én... és ez a furcsa benne, hogy gyakorlatilag nekik már mindent szabad...
Tényleg látszik, hogy valaki kell, aki összefogja a népet, enélkül nem megy... és anno is kellett valaki, aki megszervezi a székházostromot és odaküldi a focihuligánokat az első sorba... de ez már történelem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!