Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapestiek, kire szavaztok...

Budapestiek, kire szavaztok majd az önkormányzati választásokon főpolgármesterre, miért?

Figyelt kérdés
Ha bizinytalan vagy, mi miatt? Ha nem szavazol, miért?

2024. márc. 21. 12:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%

Vitézy a közelekedésszervezésen kívűl mihez ért?

Mitől alkalmas annyira Vitézy?

2024. márc. 21. 15:05
 12/18 anonim ***** válasza:
86%

"Semmi érdemi változást nem hozott"

Tekintve, hogy egyből egy világjárvánnyal, majd háború okozta gazdasági kihívásokkal kellett szembenéznie, így nehezen lehet elvárni, hogy váltsa meg a világot.

Ezeket a váratlan helyzeteket jól kezelte. Jobban, mint a fidesz kormányon.

"közben a főváros egyre élhetetlenebb!"

Jelenleg jobb helyzetben van a város, mint Tarlós alatt volt.

Ha össze kellene hasonlítani, akkor azt mondanám, hogy Tarlós alatt térdig lehetett a szarban járni, míg Karácsony alatt csak bokáig van a szar.

"Vitézy, felőlem Putyin is indíthatná, akkor is ő a legalkalmasabb a posztra."

Közlekedésen kívül engem is érdekelne, hogy mihez ért, mert egy város nem csak közlekedésből áll. Ilyen szempontból tényleg nem jó.

Viszont sokkal jobban érdekelni, hogy miből gondolod, hogy ha megválasztják, akkor szakmai döntések mentén fogja vezetni a várost? Tarlós is mérnök volt, viszont ebből semmit nem láttunk, amikor a várost vezette.

Valószínűleg Vitézy sem fog sok mindent tudni tenni, főleg olyan területen, amihez még csak nem is ért.

2024. márc. 21. 15:13
 13/18 anonim ***** válasza:
13%
Azt azért lássátok hogy Vitézy az egyetlen aki többé-kevésbé elzárkózik a pártpolitikától. Miért kell egy városvezetésbe országos pártpolitikát vinni, amit a másik kettő igen. Szerintem az eszetlen aki csak azért vagy csak azért nem szavaz valakire mert valamelyik párt tagja. Itt az a lényeg hogy Ki a jelölt. Mennyire szakképzett. Vitézy vitára hívta a jelölteket, Karácsony meg annyival mentegetőzött hogy csak akkor ha visszalép a Gidesz jelölt. Vagyis nem mer kiállni Vitézy ellen és inkább lenyomott egy ilyen bullshitet. Én utálom a Fideszt és amit csinál, de nem fogok Karácsonyra szavazni, mivel alkalmatlan a feladatára és a Fidesz módszereivel kampányol. Vagyis a lejáratásra megy rá. Én Vitézy-t támogatom, ti nyugodtan tapsikolhattok a Karinak és a Fideszesnek ha csak ennyire futja.
2024. márc. 21. 15:48
 14/18 anonim ***** válasza:
86%

"aki többé-kevésbé elzárkózik a pártpolitikától"

Jelenleg és ez nagyon fontos, hogy csak jelenleg.

A kérdés az, hogy ezt mennyire tudja majd tartani. Valószínűleg semennyire. Most pont azért nem tartja rövid pórázon a fidesz, hogy hátha mégis lehet vele nyerni, mert ellenzékiek leszavaznak rá.

Ha meg nyer, akkor annyi adót vonhatnak el Bp-től amennyit akarnak, hogy azt csinálja Vitézy, amit mondanak neki. Tarlós esetében is ez volt, aki elméletben egy mérnök ember volt. Valahogy ez a mérnöki irány nem látszott a városvezetésén.

"Itt az a lényeg hogy Ki a jelölt. Mennyire szakképzett"

És mennyire képes, hajlandó szembeállni a kormánnyal, ha a budapestiek érdekei sérülnének. Karácsony ezt meg meri tenni. Vitézy eddigi pályafutása során nem igazán lehet erről beszélni.

Mert akárhogy nézzük itt nem simán egy várost kell vezetni, hanem tárgyalni kell a kormánnyal is. Ez egy politikai pozíció jelenleg.

"nem fogok Karácsonyra szavazni, mivel alkalmatlan a feladatára"

Még mindig alkalmasabb, mint Vitézy sajnálatos módon.

Pedig tényleg igény lenne egy jobb főpolgármesterre.

"Én Vitézy-t támogatom, ti nyugodtan tapsikolhattok a Karinak és a Fideszesnek ha csak ennyire futja."

Te tapsolsz itt a fideszesnek. Úgy látszik neked csak ennyire futja.

2024. márc. 21. 15:54
 15/18 anonim ***** válasza:
17%
"Te tapsolsz itt a fideszesnek." Engem pont nem érdekel hogy kihez volt viszonya. Én ettől el tudok vonatkoztatni még úgy is hogy rühellem a kormányt. Vitézy van akkora karrierista hogy ne ugráljon a kormány minden szavára. Az szerinted normális hogy valaki csak azért szavaz Karácsonyra hogy csak ne fideszhez kötődő ember legyen? Az ugyan olyan elvakult mint az átlag fideszes. Karácsony arra volt jó eddig hogy teljesen elmérgesítse a kormány és főváros közti viszonyt, de érdemi dolgot sajnos nem tett le az asztalra csak hangos. Pedig szerettem volna hogy Karácsony jó főpolgármester legyen. Én bizakodtam. Gyakorlatilag szinte semmi értékelhető nem történt a városban. Karácsonyban azt szeretik hogy egy ellenszele a kormánynak és ezt jól is csinálja. Ennél viszont nekem több kell és szerintem megér Vitézy egy próbát. Ha nem válik be, legközelebb le lehet váltani.
2024. márc. 21. 16:13
 16/18 anonim ***** válasza:
82%

"Vitézy az egyetlen aki többé-kevésbé elzárkózik a pártpolitikától" - igen, ez most az ő imidzse. Egyébként meg fideszes államtitkár volt.

"Vitézy van akkora karrierista hogy ne ugráljon a kormány minden szavára." - ez butaság. Karácsony azért is tud "ellentartani" a kormánynak, mert mögötte vannak a pártok.

Mert a főpolgármester nem egy király, hogy valamit mond és az lesz, hanem a közgyűlési többségnek meg kell szavaznia a legtöbb dolgot.

És ha meglesz a fideszes többség (ne legyen), akkor Vitézy szépen belesimul a fideszes áramlatokba. Pokorni most távozik, tehát az "emberarcú fideszes" helye épp megüresedik.

2024. márc. 21. 17:11
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Vitézy város fejlesztési szakértő is. Olvass utána legközelebb, ne Tartóst ismételd utánajárás nélkül.
2024. márc. 21. 17:21
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

"Engem pont nem érdekel hogy kihez volt viszonya"

És ezért tapsikolsz neki. Igen, ez volt az állítás. Nem arról beszéltem, hogy azért tapsikolsz neki, hogy fideszes, hanem az, hogy fideszesnek tapsikolsz.

Ha ilyen alapszinten nem megy az olvasás, akkor ne is szavazz. Köszi.

"Vitézy van akkora karrierista hogy ne ugráljon a kormány minden szavára."

És ezt mire alapozva teszi majd? Hogy fog szembemenni a kormánnyal, amikor azt mondja a kormány, hogy 50%-kal emeli a Budapestet érintő adókat, ha Vitézy nem tesz meg valamit?

Karácsony szembe tud menni a kormánnyal, mert vannak mögötte emberek és van média, ahol elmondhatja, hogy mi történik. Vitézy mögött ki áll pontosan?

"Az szerinted normális hogy valaki csak azért szavaz Karácsonyra hogy csak ne fideszhez kötődő ember legyen?"

Szerintem igen, mert tudjuk, hogy nem fogja kiszolgálni a hatalmat. Láttuk, hogy mi lett Tarlóssal, akinek a szembe nem fordulása nagyon sokat ártott a városnak, pedig eredetileg Tarlós is úgy volt felépítve, mint Vitézy, hogy jön a nagyon szakértő mérnök.

"Az ugyan olyan elvakult mint az átlag fideszes."

Nem ugyanolyan. Az ország azért jutott ide, mert a fidesz mindent megtehetett mindenféle ellensúly nélkül a 2/3 birtokában. Ha létezett volna 1-2 párt, ami ellentart, akkor sosem jutottunk ide.

Karácsony egy olyan személy, olyan pozícióban, ami képes valamelyest ellentartani, hogy akár csak egy fokkal élhetőbb legyen az ország és eggyel kevesebb dolgot tudjon a fidesz megtenni.

Ez egy teljesen racionális döntés, nem pedig elvakult. Ha más kormány lenne, akkor beszélhetnénk arról, hogy Vitézy akár működhetne is.

"Karácsony arra volt jó eddig hogy teljesen elmérgesítse a kormány és főváros közti viszonyt, de érdemi dolgot sajnos nem tett le az asztalra csak hangos."

Ez mondjuk pont tévedés. Nyilván nem tudjuk, hogy Tarlós mit tett volna, ha marad, de Karácsonynak kellett megbirkóznia - egyedül a kormánytámogatása nélkül - egy coviddal, majd gazdasági helyzettel. Ezt kifejezetten jól csinálták és fényévekkel jobban, mint amennyit a kormány tett ezek ellen.

Elég nevetséges, hogy nem rég volt covid és mindenki elfelejtette, hogy a kormány mennyire leszarta az egészet és ellenzéki önkormányzatok dolgoztak azért, hogy ezt valahogy kezeljék a saját településükön.

"Gyakorlatilag szinte semmi értékelhető nem történt a városban"

Mármint azt vonod kétségbe, hogy két válsággal megküzdő városvezetés miért nem újította fel a félvárost, miközben a fidesz még több pénzt vont el tőlük?

Te azt hiszed, hogy Bp tud pénzt nyomtatni, vagy mi? Hogy lehet valaki ennyire elvakult?

"Karácsonyban azt szeretik hogy egy ellenszele a kormánynak és ezt jól is csinálja. Ennél viszont nekem több kell és szerintem megér Vitézy egy próbát."

Meg egyébként azt is szeretik, hogy jobb volt, mint Tarlós, ami tényleg nem nehéz, de legalább ez elmondható.

Vitézy nem ér meg egy próbát, amíg nincs mögötte olyan tábor, ami a kormánnyal szemben támogatja.

Egy politikus annyira erős, mint a mögötte álló tábor. Vitézy mögött nincs senki.

"Ha nem válik be, legközelebb le lehet váltani."

Aha, a fideszt nem így választották meg 2010-ben? Sikerült azóta leváltani? Nem.

Legalább olyan dolgokból tanulj, amik egyszer már megtörténtek a történelemben.

2024. márc. 22. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!