Akik fontolgatják, hogy Magyar Péterre szavazzanak, õk az elõzõ országgyűlési választáson kire szavaztak?
Ha baloldali lenne szavaznék rá de ő jobboldali. Alapból a jobboldaliságot utasítom el szóval lehetetlen. Jobboldal nem hisz a nagyobb államban tehát soha nem fog többet költeni oktatásra egészségügyre szocszférára, cégeket sem fogja jobban szabályozni, gazdagok sem fognak többet adózni.
Unom már ezeket ez megint az lesz mint kb mzp hogy jó a fidesz csak korrupt. Ez hülyeség. Plusz magyarok nem is ilyenre vágynak mert gazdaságilag balosok. Tessék normális baloldalt csinálni.
Kedves 10-es!
2014-ben radikális volt a felfogásom, azt külön lehet venni az egésztől (18 évesen, első szavazóként…).
2018-ban csak azért szavaztam a Jobbikra ismételten, mert Vona néppártosodott, számomra ő hiteles volt, tetszett az akkori programja is, továbbá naívan hittem abban, hogy le tudja vàltani Orbánt. (plusz Fletóéktól, MSZP-től nem vártam semmit)
2022-ben “befogott orral” szavaztam az ellenzéki összefogásra, csak MZP miatt, ha nem ő lett volna a listavezető, maradok a kutyáknál. Az előválasztáson még lelkesen szavaztam Mzp-re, de a kampány alatt tényleg csupa sületlenséget beszélt.
A Mi hazánk nem jöhetett szóba, azt hittem akkor, hogy a kétharmad megléte múlhat rajtuk, és úgy voltam vele, hogy ők biztos a fidesznek tetszően szavaznának. Aztán persze az ő mandátumaik nem is kellettek…😅
Magyar Péter nekem egyelőre szimpatikus, de már nem reménykedem semmiben :D
"Szóval ha sáros, akkor hülye lenne ennek kitenni magát."
Miért? Valószínűleg ő is képes lenne besározni embereket. Oka van, hogy nem mond semmi konkrét dolgot. Völnert is hallottunk hangfelvételen azt mondani, hogy magával tudná rántani a fideszes képviselők nagy részét. Itt is erről van szó.
"Azt mondta részletes vagyonnyilatkozatot fog közzétenni, ha politikai pályára lép."
Ez olyan lesz, mint Orbáné? Hogy csak a Mészáros nevű pénztárcáját felejti ki a vagyonnyilatkozatból?
Az a probléma, hogy egy vagyonnyilatkozat nem jelent semmit, mert az adott időben tükrözi, hogy milyen anyagi állapotban van. Ha utána közvetlenül lop és mindent elkölt a következő vagyonnyilatkozat előtt, akkor semmit nem fogsz látni belőle.
De egyébként nekem nagyobb bajom van a már tényszerűen ismert dolgokkal. 14 év kellett, hogy felálljon a fideszes körökből, ami normális erkölccsel rendelkező embernek már 2014-ben elviselhetetlen volt.
Mi a garancia, hogy egy újabb hatalomra kerülés esetén nem tűrné el ugyanúgy a saját pártjában történő lopást?
"Megemlítette azt is, hogy annyi megtakarítása van, mint amennyi hitele."
Ami egyébként pont annyi megtakarítással több, mint a teljes megtakarítása. A magyarok többsége azért vesz fel hitelt, mert nincs annyi megtakarítása, hogy ezt elkerülje.
Arról nem beszélve, hogy nem mindegy, hogy 20 millió hitelről van szó, vagy 100 millióról, mert 100 milliós megtakarítás nagyon távol áll az átlag magyartól.
#13 szerintem ne egy àtlagos magyarhoz hasonlìtsd a pénzèt. Azért aki ügyvéd az jobban keres és 100millió forint megtakarìtása nagyon sokuknak van, mèg úgy is h nem lopnak mellette. Az én ügyvéd ismerõsöm vett vagy 4-5 lakást amik most az Orbánk infláció miatt jól megdràgultak, tuti neki is van vagy 200 millàja, pedig nem lopott.
Ettõl persze nincs kizárva h õ is lopott, hiszem nagyon sokan lopnak ebben az országban, csak önmagàban ha van 100misije az nem jelent semmit.
Mérnöki körökben mozgok, így azért tudom, hogy milyenek a jó fizetések és normális esetben az embereknek ezen a szinten sincs 100 milliós megtakarításuk, így egy 100 milliós félretett összeg eléggé hajaz arra, hogy állami szektorban nagyon ment neki a túlárazás fizut tekintve.
#15 történetesen én is mérnök vagyok (Magyarorszàgon) és meg tudom erõsíteni, hogy a fizetésem töredéke egy Brüsszelben dolgozó diplomatànak.
Sajnos ez a magyar valóság...
Írd be ingatlan.com-ra h 2. Kerület minimum 100millió forint. Csak a 2. Kerületben 697 eladó ilyen ingatlan van. Hàny lehet amelyik nem eladò...
És ha valakinek egy csomó pénze van, akkor minek akarja eladni? Ez a fontos kérdés.
Egyébként Bp-en egy csomó minden öröklés alapján ment, szóval annyira ezt én nem tekinteném relevánsnak egy 10 milliós országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!