Miben látnátok diktatórikusnak Orbán kormányzását?
Biden: "Tudják, kivel találkozik ma Mar-a-Lagóban? A magyar Orbán Viktorral, aki nyíltan kimondta, hogy szerinte a demokrácia nem működik, a diktatúrát keresi. Az én jövőképem szerint a demokráciát megvédjük, nem pedig csorbítjuk.” – mondta Biden.
Azért elég nagy gond ha Biden már Orbánnak megy.
Vagy irigy a Trump kapcsolatra?
Miben nem?
-rendeletei kormányzás a több év veszélyhelyzet miatt
-alkotmány átírása
-egynapos törvényalkotás
-igazságügy kiherélése
-intézményesített korrupció
-médiatörvény
-stb stb
Orbán soha nem mondott olyat, hogy a demokrácia nem működik, ennyit Biden megbizhatóságáról.
Én nem értek egyet a kormány mostani működésével, visszont pártállástól függetlenül mondhatom, hogy ez, ami most Magyarországon van, nem felel meg a diktatúra fogalmának.
Szerintem pontosabb megfogalmazás, hogy Orbán meghackelte a demokráciát vagy ha úgy tetszik megtalálta a demokrácia gyenge pontjait és kihasználja azt.
Lényegében úgy tehet meg majdnem bármit, hogy az megfelel a demokrácia szabályainak.
Nincs szüksége pl politikai ellenfelek, nem egyetértők bebörtönzésére mint egy diktatúrában, hiszen úgy alakitja a közvéleményt és az aktuális narrativát, ahogyan az épp a szájizének megfelel.
Azt kellene megérteni, hogy a hatalmát demokráciában nem tarthatja meg*, sőt már rég elveszítette volna.
* Ezért haverkodik Kínával, Oroszországgal, Törökországgal... a kommunikációban meg unióellenes retorikát folytat a migatyánkkal, egyszóval felkészíti a közvéleményt (ha maradnak) kiléptetik Magyarországot az Unióból.
Diktatúrába nem csak a totalitárius rendszerek tartoznak.
Itt hibrid választási autokrácia van. Ez már régóta hivatalos tény.
"haverok ügyeit elkenik"
Mintha ilyen máshol nem lenne. Ettől persze nem lesz jó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!