Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a férfi ugyanúgy képes...

Ha a férfi ugyanúgy képes gondoskodni a gyerekről mint a nő, akkor válás esetén is egyenlő arányban kellene elhelyezni a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Az írek megszavaztak egy alkotmánymódosítást, ami kimondja, hogy a nőnek nem a konyhában van a helye, illetve a férfi ugyanúgy alkalmas a gyereknevelésre, mint a nő.

Akkor gyermekelhelyezési perekben is egyenlősíteni kellene a dolgot, hiszen jelenleg 80%-ban a nő kapja a gyereket ezzel az apát diszkriminálva?

márc. 11. 23:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
46%

Ismerősöm dolgozik ilyen ügyekben.

Olyanokat mesélt!

Volt, hogy apuka nem tudta, hogy súlyos allergiás a gyereke. Volt, hogy folyton két gyerekről beszélt, elfelejtette, hogy van egy harmadik. Volt, hogy csak az egészséges gyerekre tartott igényt, az enyhén fogyatékos már nem kellett neki. Volt, aki simán kijelentette, hogy nem mond le a gyerek látogatásáról, mert a nőt csak így láthatja, felügyelheti.

De valóban az igazság az, hogy az apák többsége nem tart igényt a gyerekekre.

Abban az esetben, amikor apuka is igényt tart, bizony 50-50% , hogy ki kapja.

márc. 17. 14:51
 12/21 anonim válasza:
47%
11: Ez melyik országban van? Mert Magyarországon íratlan szabály a mai napig, hogy ha az anyáról nem bizonyosodik be, hogy sokkal rosszabb életkörülményeket tud csak biztosítani a gyerek(ek)nek, vagy hogy kimondottan alkalmatlan szülőnek, akkor neki ítél a bíróság. Azonos lehetőségek mellett az apának csak elméletben van 50% esélye.
márc. 19. 10:39
 13/21 anonim ***** válasza:
39%

"Egy gyerek sokkal több probléma, mint öröm"

Na, amíg ilyen nők vannak, ilyen kijelentéssel(akik kompletten elszámoltatják apukát, valóban megvolt e az 50% napi házimunka pl.), addig mindig is meglesz ez az "egyenjogúsápárti" nőhorda, akiknek a végletekig ki kellene szolgálni az érdekeit, hogy helyén legyen az igazságérzetük.

"a férfiak nagy része lemond a gyerekéről"

Talán nem egy BAZ megyei putrifalva lakóit kellene statisztikai adatként kezelni, de rengeteg esetben anyuka hathatós szövegelésének köszönhetően a gyerek képes a végletekig megutálni a saját apját.

Mindezt azok az egoista nők, akiket nem ugrált körbe a férjük a nagy semmiért, hát nekik maradt végül a matekosdi, az 50% ebből, abból, mindenből.

Aztán meg kitombolják valami femináci fórumon magukat, milyen szemét az összes pali.

Aham, valóban, csak ehhez mondjuk teljesíteni is kellett volna, hogy érj valamit.

márc. 20. 19:27
 14/21 anonim ***** válasza:
58%
Egy újabb tájékozódni nem képes személy irományát olvashattuk, kedves 13....elosszor nézz utána annak, hogy mi is a feminizmus, csak utána okolja minket....alaptalanul, mindenért.
márc. 20. 20:07
 15/21 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
73%

tegnap 19:27

"Talán nem egy BAZ megyei putrifalva lakóit kellene statisztikai adatként kezelni"

Ezt egy kutatásban olvastam vagy hallottam, nem a hasamra ütöttem. Te viszont személyes benyomások alapján ítélkezel.

márc. 21. 04:17
 16/21 anonim ***** válasza:
60%

"Na, amíg ilyen nők vannak, ilyen kijelentéssel(akik kompletten elszámoltatják apukát, valóban megvolt e az 50% napi házimunka pl.), addig mindig is meglesz ez az "egyenjogúsápárti" nőhorda, akiknek a végletekig ki kellene szolgálni az érdekeit, hogy helyén legyen az igazságérzetük."

" Ilyen" nők mindig is voltak és lesznek is :)

Nem értem... Ha nem akartok minimum 50%-ot beletenni a házasságba, gyereknevelésbe, akkor mire fel várjátok el, hogy válás után ti nevelhessétek a gyereket? Ott nem csak 50% kell majd, hanem 100!

márc. 21. 05:04
 17/21 anonim ***** válasza:
50%

Szomorú, hogy sokan ennyire negatívan kezelik a másik nemet, és egyből csak a végleteket mondják. Szerintem a legtöbb válás el sem megy bíróságig, mert meg lehet eggyezni. És azért mert a média nyomja az ilyen, olyan szöveget, ismerősöm körömben amiket hallottam, mind megtudott eggyezni valamiben. Aki meg ekkora nyűgnek tekinti a lurkókat, azt tényleg nem értem. Első pár év tényleg nyűg, de aztán már onállóan kakál, nem sír fel éjszakánként, nem kell mosdatni, stb. Nálunk pont én apaként vagyok többet a gyerekkel, a heti 3 home office miatt. 5 éves fiúról beszélünk, nincs akkora hű de nagy nyűg vele. Nem mondom első 2-2,5 év tényleg fizikai fájdalmat okozott, de aztán eggyre könnyeb lett. Most 5 éves a fiam, és el van mint a befőtt, oviban is meg otthon is.

A feminizmusról pedig annyit szeretnék mondani, hogy már rég nem az egyenlőségről szól, hanem hogy elhiteti a nőkkel, hogy mennyire előnytelen nőnek lenni a férfiakkal szemben, ami a nők önértékelését rombolja, hogy nem elég jók, nem kellenek. Ez úgy gondolom, hogy borzalmasan kihat a személyiségre és saját magát szabotálja ezzel. A másik pedig, hogy a férfiak mint okádékok, erőszakosak, lusták és hogy a nőknek nincs szükségük férfiakra, ami pedig a férfi oldalt tiporja el de nagyon, a pár rossz példa miatt.

márc. 25. 22:21
 18/21 anonim ***** válasza:
54%
4 💯% leírta
ápr. 15. 03:52
 19/21 anonim ***** válasza:
2# Ja akkor én csak álmodtam azt az ezernyi videót ahol az apa miután kiderült hogy az anyához kerül a gyerek sírva borult a földre... Biztos lemondott róla...
máj. 22. 22:57
 20/21 Gál Gábor 2024 ***** válasza:

tegnap 22:57

Egyedi eseteket ne vess össze sose statisztikákkal :)

máj. 23. 00:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!