A jobboldaliak miért nem tudják feldolgozni, ha valaki nem szeretne gyereket?
"Erre jöhetnek a képmutatók (akik persze nem vállalnak gyereket), hogy csak gazdasági hasznát nézem a gyereknek, nem erről van szó - de ha családoknak járó állami juttatásért kuncsorogsz gyerek nélkül, azzal azt mondod, hogy neked járjon valami, amiért más megdolgozik."
Hmmm... akkor mire is fizeti a gyermektelen a társadalombiztosítási járulékot ami 18,5% ennek az összetétel 10% nyugdíjárulék, 7% egészségbiztosítási járulék, 1,5% munkaerőpiaci járulék. Meg persze 15% SZJA, végül is csak a harmadát leadózod a jövedelmednek. (kiadásnak meg több mint a negyedét ÁFA néven ismerheted. Majd ha keresőképes leszel meglátod a bérpapírodon a 33,5%-os adót részletesen.)
Köszi én kifizetem a saját nyugdíjamat. Jahhh hogy az állam rossz gazda és feléli nem félreteszi? Ohh ezért nyilván a gyermektelenek a felelősek ;)
"Jahhh hogy az állam rossz gazda és feléli nem félreteszi? Ohh ezért nyilván a gyermektelenek a felelősek ;)"
Nem, ezért a szavazók a felelősek, gyermekest és gyermektelent beleértve.
"akkor mire is fizeti a gyermektelen a társadalombiztosítási járulékot ami 18,5% ennek az összetétel 10% nyugdíjárulék, 7% egészségbiztosítási járulék, 1,5% munkaerőpiaci járulék"
Arra fizeti, hogy társadalomban él, és annak minden előnyét élvezi. Attól, hogy én a kertemben elégetem a szemetet, még be kell fizetnem a kommunális adót.
Gondolom, az az alapvetés megvan, hogy az állam a befizetett adódból gazdálkodik. Az, hogy kijön érted a mentő, a tűzoltó vagy a rendőr, van áram, fűtés és víz a lakásodban nem a fán terem, hanem ennek a finanszírozását összedobjuk. Ha te nem akarsz ebbe beszállni, költözz ki az erdőbe.
13# És nekem 3 gyerek kell ahhoz hogy kivegyem a részem egy ilyen szar társadalomból? Ahol meghalok kórházi fertőzésben és a gyerekemnek nem lesz tanára? Ahol csak a NER fiókáknak van jövője, ahol a teljes europai elidegenítés a cél?
Tartsd meg a rendszert magadnak és szülj ilyen körülmények közé 5 gyereket.
13, és a gyerekes mit tesz a társadalomért azon kívül, hogy van x gyereke? Kap ezt-azt, ilyen-olyan támogatást, de mivel otthon van mondjuk anyaságin, ingyen kapja a tankönyvet, adót se fizet, a tb is ingyen van a gyereknek, mindent igénybe vesz, orvos, iskola, óvoda, fejlesztő, foglalkozni se igen ér rá vele, stb, stb... A gyermektelen DOLGOZIK ÉS ADÓT FIZET! Cserébe nem kap semmit, semmi inspirációja nincs, csak ejwl-napal dolgozik. A csok miatt a lakás árak is az egekben vannak, nem tud sem kivenni, sem megvenni egy lakást. A tb-t, nyugdíjat, stb-t fizeti, és még azt is még kapja, hogy selejt. Ha van kutyája, macskája, akkor az a baj, ha szüleit fontosnak tartja, akkor az a baj. De törje a sok neveletlen „kincset“ mindenhol. Mellesleg, nem tudhatjuk, hogy kinek miért nincs gyereke.
Kérdésre is valaszolva: irigyek, és ez ilyen-olyan oldal független, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!