Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A jobboldaliak miért nem...

A jobboldaliak miért nem tudják feldolgozni, ha valaki nem szeretne gyereket?

Figyelt kérdés
Az tulajdonképpen rendben van, hogy ők azt gondolják a család és a gyermekvállalás a legfontosabb cél az ember életlében, de az nem oké, hogy mindig elítélően beszélnek azokról, akik nem akarnak gyermeket vállalni. Nekem úgy tűnik nem akarják megérteni, hogy ma már rengeteg más dolog van, amiben az ember kiteljesedhet, nyugodtabb életet élhet gyerek nélkül, miért kell ezért piszkálni? A kormányközeli műsorokban is mindig úgy állítják az sérült, aki nem akar családot, azzal biztos valami baj van, nyugati vezető politikusok gyermektelenségét is sokszor pellengérre állítják. Miért nem tudnak belenyugodni, hogy egyszerűen a fejlődés és a magasabb életszínvonal ezt hozza magával, természetes következmény.

2024. márc. 11. 09:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

"Erre jöhetnek a képmutatók (akik persze nem vállalnak gyereket), hogy csak gazdasági hasznát nézem a gyereknek, nem erről van szó - de ha családoknak járó állami juttatásért kuncsorogsz gyerek nélkül, azzal azt mondod, hogy neked járjon valami, amiért más megdolgozik."

Hmmm... akkor mire is fizeti a gyermektelen a társadalombiztosítási járulékot ami 18,5% ennek az összetétel 10% nyugdíjárulék, 7% egészségbiztosítási járulék, 1,5% munkaerőpiaci járulék. Meg persze 15% SZJA, végül is csak a harmadát leadózod a jövedelmednek. (kiadásnak meg több mint a negyedét ÁFA néven ismerheted. Majd ha keresőképes leszel meglátod a bérpapírodon a 33,5%-os adót részletesen.)

Köszi én kifizetem a saját nyugdíjamat. Jahhh hogy az állam rossz gazda és feléli nem félreteszi? Ohh ezért nyilván a gyermektelenek a felelősek ;)

2024. márc. 11. 13:24
 12/15 anonim ***** válasza:
59%
Mert olyanok mint hitler, majd ő megmondja mit csinálj, ha nem azt csinálod nem vagy magyar.
2024. márc. 11. 14:00
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

"Jahhh hogy az állam rossz gazda és feléli nem félreteszi? Ohh ezért nyilván a gyermektelenek a felelősek ;)"

Nem, ezért a szavazók a felelősek, gyermekest és gyermektelent beleértve.

"akkor mire is fizeti a gyermektelen a társadalombiztosítási járulékot ami 18,5% ennek az összetétel 10% nyugdíjárulék, 7% egészségbiztosítási járulék, 1,5% munkaerőpiaci járulék"

Arra fizeti, hogy társadalomban él, és annak minden előnyét élvezi. Attól, hogy én a kertemben elégetem a szemetet, még be kell fizetnem a kommunális adót.

Gondolom, az az alapvetés megvan, hogy az állam a befizetett adódból gazdálkodik. Az, hogy kijön érted a mentő, a tűzoltó vagy a rendőr, van áram, fűtés és víz a lakásodban nem a fán terem, hanem ennek a finanszírozását összedobjuk. Ha te nem akarsz ebbe beszállni, költözz ki az erdőbe.

2024. márc. 11. 14:11
 14/15 anonim ***** válasza:
83%

13# És nekem 3 gyerek kell ahhoz hogy kivegyem a részem egy ilyen szar társadalomból? Ahol meghalok kórházi fertőzésben és a gyerekemnek nem lesz tanára? Ahol csak a NER fiókáknak van jövője, ahol a teljes europai elidegenítés a cél?

Tartsd meg a rendszert magadnak és szülj ilyen körülmények közé 5 gyereket.

2024. márc. 11. 15:09
 15/15 anonim válasza:
100%

13, és a gyerekes mit tesz a társadalomért azon kívül, hogy van x gyereke? Kap ezt-azt, ilyen-olyan támogatást, de mivel otthon van mondjuk anyaságin, ingyen kapja a tankönyvet, adót se fizet, a tb is ingyen van a gyereknek, mindent igénybe vesz, orvos, iskola, óvoda, fejlesztő, foglalkozni se igen ér rá vele, stb, stb... A gyermektelen DOLGOZIK ÉS ADÓT FIZET! Cserébe nem kap semmit, semmi inspirációja nincs, csak ejwl-napal dolgozik. A csok miatt a lakás árak is az egekben vannak, nem tud sem kivenni, sem megvenni egy lakást. A tb-t, nyugdíjat, stb-t fizeti, és még azt is még kapja, hogy selejt. Ha van kutyája, macskája, akkor az a baj, ha szüleit fontosnak tartja, akkor az a baj. De törje a sok neveletlen „kincset“ mindenhol. Mellesleg, nem tudhatjuk, hogy kinek miért nincs gyereke.

Kérdésre is valaszolva: irigyek, és ez ilyen-olyan oldal független, szerintem.

2024. márc. 19. 01:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!