Ha ennyire brutális szintű Budapesten és környékén a lakhatási válság, akkor miért ellenzi a kormány és az ellenzék az 50-60 emeletes felhőkarcolók építését? Ezzel rengeteg új lakás válna elérhetővé, ráadásul a város is kapna végre modern épületeket.
"Mivel van marha aki felvásárolja túlárazva is, elszállnak az árak."
Lölökének meg Tiborckának futja rá közpénzből, ettől ők marhák lennének?
@20 Az lehet, hogy a bevétele több, de a kiadása meg sokkal több lett.
"Amióta a Fővárosi Önkormányzatnak ellenzéki vezetése van, a kormány egyre több pénzt von el a Fővárostól. A legnagyobb mértékű elvonás összegét pár év alatt több mint a tízszeresére emelte a kormány. Tarlós István főpolgármesterségének utolsó teljes évében még 5, idén már 58 milliárdot kellene fizetni. "
Hagyjuk már ezt. Németeknél is Tiborc Meg Lölö miatt megy fel akkor az ár?
Ami 10 éve 100 ezer volt, most 250 alsó hangon (euróban). Akkor 15 km-es körzetben 40-50 ház volt hirdetve, most kb. 2 régi építésü, meg 6-8 olyan ami még nincs kész.
Van kereslet, kevés az ingatlan -> magas az ár. Nem feltétlenül kell, hogy magyar legyen az a kereslet.
"Ami 10 éve 100 ezer volt, most 250 alsó hangon (euróban)."
Nalunk meg 50 millio az, ami 10 eve 10 millio volt. Also hangon.
"Van kereslet, kevés az ingatlan -> magas az ár."
Hol keves az ingatlan? Nemetorszagban? Ott legalabb ertheto ha emelkednek az arak. Nalunk meg rengeteg lakas uresen all az aremelkedes kozben.
"Nalunk meg rengeteg lakas uresen all az aremelkedes kozben."
Akkor átfogalmazom.Kiadó és eladó nincs. Németeknél is csomó lakás áll üresen. Csak a miértjét nem értem.
"Nalunk meg 50 millio az, ami 10 eve 10 millio volt. Also hangon."
Nem tudom ennek mi a jelentösége? Számháborúzni akarsz, és nagyobbat mondani, vagy mi? Gondolom magyarországon is van ahol 2,5-szöröse lett, van ahol 5-szöröse.
Hidd el némtország ban is találnék olyan helyet, ahol akár 10x-es az ár, ugyanis németország nem akkora mint magyarország, és nem is annyira egységes, nem tudom ez megvan-e.
"Nalunk meg 50 millio az, ami 10 eve 10 millio volt. Also hangon."
Ez nem igaz, nem volt ilyen szintű áremelkedés.
Szerinted.
kb 10 éve vettem egy lakást Zuglóban 8 milláért, ma egy hasonló adottságú lakásért 40-50 millát kell fizetni.
Ne a saját, egyéni élményedből indulj ki, és ne is Zuglóból.
Én pl.: 20 millát fizettem azért, amit ma 60-ért tudnék eladni.
#27 Előszeretettel próbálják összehasonlítani a devizaválság miatt kialakult alacsonyabb árakat a mostani legdrágább ingatlanok áraihoz és így próbálnak még nagyobbat mondani annál ami van, pedig tényleg jelentős volt az áremelkedés.
A devizaválságban sokat esett vissza az ingatlanok ára, előtte pont úgy ment a panaszkodás, hogy senki nem tud lakást venni. Akkor bebuktak a lakáshitelesek és a piacot elárasztották az eladó ingatlanok. Külföldiek sem voltak annyian, hogy felvásárolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!