A fidesz kormány politikájának mely elemei miatt fejlődik lassabban az ország?
Innen vannak az adatok: [link]
Próbáltam egy kicsit jobban értelmezhető diagramot készíteni belőle:
A narancs színű vonal Magyarország, a vékony szaggatott vonalak a környező és hasonló történelmű országok, melyek korábban kb hasonló fejlettségűek is voltak. A kék vonal ez utóbbi országok átlaga. A 100 a mindenkori EU átlag a háztartások végső fogyasztásáról, vásárlóerőparitáson. Vagyis nagyjából az látható, hogy mennyire közelítik az egyes országok az EU életszínvonal átlagát.
Mihez képest fejlődik lassabban?
Gyurcsány 0,7%-ához képest?
Mert ahhoz lépest szuperszonikus repülő.
Orbán mérhetetlen hatalomvágya, emellett a hozzánemértése és az ennek mindent alárendelő korrupció.
A többi utána jön.
#2 Kiegészítettem a 2010 előtti kormány idejére eső adatokkal, 2004-től az első Gyurcsány kormánytól kezdve.
Hát én nem mondanám ahhoz képest a fidesz kormány teljesítményét szuperszonikus repülésnek...
Orbán hibás 14 évnyi gazdaságpolitikája, se több, se kevesebb.
Covid és az eu pénzek visszatartása kitűnően szemléltette hogy a csőd szélén álló gazdaságnak egy lökés is elég hogy minusz gdp legyen.
A gazdasági világvállság és a gyurcsánykormány alatt sem volt ekkora visszaesés.
Mindig szídják a fideszesek hogy "bezzeg az emútnyócév"! az valahogy nem tűnt fel nekik azóta eltelt 14 és a "jó" kormányuk nagyobb csődöt csinált.
#1.: "Egyetlen egy eleme miatt, amiért a kormányfőjüket Orbán Viktornak hivják. Semmi más miatt. Orbán Viktor az oka."
Azt gondolod, csak Orbán a felelős egyszemélyben mindenért?
És a többi jómadár kormánytag és oligarcha Pintértől Szíjjártón át Mészáros Lőrincig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!