A házszabály szerint a megszólított kormánytag nem köteles válaszolni?
Ellenzék nincs, kutyaütő mind, jól tudom. De nem ezt kérdeztem. Az ellenzéki képviselőknek meg joga van ehhez a hangnemben.
A rendszerváltás után a tévénk évekig közvetítette a brit parlamenti üléseket. Voltak ott durvábbak is.
Jól emlékszem az alábbira:
Az egyik képviselő (na a nevére pont nem) azt mondta, hogy hazugságon fogtuk a kormányt, és el fogjuk zavarni. Erre két héttel Thatcher lemondott.
Ugyanezen időszakban Orbán: Hazugságon fogtuk a kormányt…
Következmény nálunk: Földbe döngölték őt, hogy milyen hangnemet enged meg magának. Más nem történt.
14. Nos én ugyanezt mondom, csak mint nem Fidesz-hívő (Egyik párt sem áll közel hozzám, ilyen szempontból semleges vagyok).
Az un. ellenzékiek java része csak marakodik, meg tisztségeken vitáznak, nincs semmi érdemi, amit fel tudnának mutatni.
De csak ezért nem fogok a Fideszre szavazni. Már említettem Bayer Zsoltot. Tudom, ő csak egy újságíró, de amilyen mocskos a szája, nem igazán kapok kedvet oda szavazni. De sok politikus is ilyen, legfeljebb választékosabb modorban.
És a tévé, rádió sem kormánytag, de amikor ontják magukból a hazugságot, mégis mit gondoljak.
Engedjük el, hogy mi volt, mi nem volt pénteken.
De amit az biztos nem, amit az origo írt: Nem LMBTQ tünti volt, nem kevesen voltak, hanem nagyon sokan, és az sem igaz, hogy Potyondit kevesen tapsolták meg.
Ősszel amikor a tanárokért volt tünti, kitettek illusztrációnak egyetlen képet, amin trágárság volt. De aki kint járt, vagy a közvetítést figyelte, az sok szellemeset is láthatott. Pl. Ó kapitány, ó kapitányom!
Egy rendezvény előtt kimennek, és buktatott kamerával mutatnak 8-10 embert, hogy ennyien jöttek csak össze. Valójában 2-300 ezer résztvevő volt.
Kérdező, te se néztél még negyedórát sem országgyűlési közvetítést, ha ezt olyannak tartod, hogy nyilvánosan meg kell kérdezned.
Süketek párbeszéde. A kormánytagok szinte sosem válaszolnak a konkrétan feltett kérdésekre, hanem személyeskednek, régmúltban történtek felidézésével vágnak vissza.
A sokból melyik interpelláció vagy azonnali kérdés volt, amire bárki a kormányból érdemben válaszolt? Az interpellációknál, ha az interpelláló nem fogadja el a választ, akkor szavazással kell dönteni, hogy elfogadható volt-e a válasz. A következő napon, kedden, sorozatban szavaztak ilyen esetekről, és a kormánytöbbség mindet elfogadta.
Egyáltalán nem állítom, hogy ez így helyes, de hogy évtizedes gyakorlaton meglepődsz, azon én lepődöm meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!