Jobban járt volna azzal Orbán, ha bocsánatot kér az évértékelő beszédében, de nem mond le, mint így, hogy nem kért bocsánatot?
10-es, nem én vagyok a kérdező és én nem is úgy fogalmaztam volna, ahogy ő a 4-es válaszában - DE nehogy már az embereken, a polgárokon kérjük számon a felháborodást egy rohadó rendszer vezéralakjával szemben!
Akinek akkora hatalma van, mint Orbán Viktornak, annak pont akkora felelőssége is van!
A kérdező alapkérdésével morálisan a legmesszebb menőkig egyetértek (annak ellenére, hogy leírtam a 7-es hozzászólásban, miért is nem lesz bocsánatkérés a gyakorlatban), és a 4-es hozzászólásának a lényegével is egyetértek: Orbán ugyanis akkor is "benne volt" abban, hogy K. Endrét kiengedték, ha esetleg nem konkrétan volt benne (ezt nem tudjuk)!
A pápalátogatás a Fidesz kiemelt látványkonyhája, kirakatprojektje volt, minden apró momentumát kigondolták, megtervezték - és a showműsor része volt a kegyelem-cunami is, afféle keresztényi iralgamassági kesztusként csomagolva!
Orbán maga épített ki egy olyan rendszert, amiben ezek az egytől egyig általa kinevezett emberek a közvélemény tájékoztatása és indoklás nélkül garázdálkodtak!
Ha Orbán tájékoztatva volt róla, akkor azért felelős - de ha nem tudott róla, akkor is felelős, mint teljhatalmú "felelős" miniszterelnök, a kormánytagjaiért, általa megválasztatott államfőjéért!
Nehogy már azok kérjenek bocsánatot, akik bocsánatkérést várnának tőle! Normális országban LE KELLENE MONDANIA (ahogy a közlekedésügyi miniszterek is pl. egy vonatbaleset után le szoktak mondani - nem azért, mintha ők vezették volna a balesetező mozdonyt, de ezt jelenti FELELŐS államférfinak lenni: vállalod a felelősséget az alattad dolgozókért is!).
Vegyük csak végig:
1. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere - lobbizott többedmagával (vajon kikkel?) egy pedofil bűntársáért!
2. Varga Judit igazságügyminiszter hivatalból felterjesztette, és bár nem támogatta a kegyelmet, mégis ellenjegyezte!
3. Novák Katalin VOLT CSALÁDÜGYI MINISZTER (!), a Fidesz által megválasztott köztársasági elnök kegyelmet adott neki!
De folytathatnánk:
4. A fővárosi KDNP frakció magát a pedofilt (!) felterjesztette kitüntetésre!
5. Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármestere KITÜNTETTE!
6. Az első fokú bírósági szakaszban a pedofil bűnelkövetőt (tehát nem a bűntársat, hanem magát K. Endrét!) Etyek Fidesz-KDNP-s alpolgármestere védte ügyvédként! Az az ember, aki az Orbán család cégeinek ügyvédje is!
Egyetlenegy ügy - mint cseppben a tenger! - és csupa Fidesz, csupa KDNP!
Egyetlen pedofil és bűntársa - fideszes alpolgármester védi ügyvédként, fideszesek terjesztik fel, fideszes főpolgármester kitünteti, fideszes ex-miniszter püspök közbenjár a bűntársért, fideszes ex-miniszter államfő kegyelmez neki, fideszes miniszter ellenjegyzi!
És akkor a Fidesz 14 éve regnáló kormányfője egy bocsánatkéréssel sem tartozik??? Mossa kezeit???
DUPLÁN is bocsánatkéréssel tartozott volna: mint a Fidesz pártelnöke és mint Magyarország kormányfője is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!