Szerintetek Azahriah lehet akkora brand a közéletben mint Orbán a politikában?
Bár Azahriah már többször jelezte, hogy erősen ellenzéki érzelmű (nem konkrét párta gondolok, hanem ez alatt az értem hogy a kormánypárt ellen van), mégis még ez után is (iróniából, hergelésből, mémelésből?) Orbán Viktor hivatalos TikTok videóiban használták a zenéjét…
Lehet, ezt már nem mernék ma megtenni (?), hogy ilyen nagyra nőtt, hogy 120.000 jegyet ad el a Puskásba, meg hogy a Nova Rockra hívták a Green Day mellett fellépőnek.
Valószínűleg az internet adó ellenei tüntetés óta a legnagyobb tüntetés lesz pénteken, Magyarországon az elmúlt 10 évből.
Nem elsősorban a pedofil ellenes hangulat miatt, hiszen az ellen már tüntettek múlthéten is és nem voltak sokan… De ezt Azahriah neve fémjelzi, szóval 10.000+ ember várható.
Szerintetek lesz e, illetve mikor lesz akkora brand Azahriah, mint jelenleg Orbán?
Lesz e olyan, hogy egyszerűen egy Instagram bejegyzéssel el tudja zavarni, le tudja mondatni? Reális ez?
Az, hogy Azahriah megtöltötte az arénát, egy dolog. Van egy fiatal korosztály, akiknek bejön a zenéje és ami fontos, megengedhetik maguknak, mert jólét van! Régebben esélye sem volt a diákoknak, hogy a sima egyszerű munkásoknak, hogy koncertekre kijusson, de egyszerűen nem volt pénzük. Ezért volt nagy szó, hogy a Tabánban az LGT ingyen tartott koncerteket. Azon nagyon is sokan ott voltak.
Azahriah attól még messze van, hogy évtizedek múlva is hallgasság, mint pl. az Omegát, az Eddát, Máté Pétert, és még lehetne sorolni. És ez a hosszútávú siker titka. 10 év múlva lehet nem lesz sehol, mert egyre züllik, nemhiába énekel folyamatosan napszemüvegben, kapucniban...
Ráadásul manapság sokkal jobban hypolják, marketingolják a sztárokat, gondolj csak bele. Jay-Z 24x-es Grammy díjas, míg Michael Jackson "csak" 15x-ös. Pedig a két zenészt Univerzumok választják el egymástól.
"Szerintetek Azahriah lehet akkora brand a közéletben mint Orbán a politikában?"
Hát ha ő is kienged majd néhány pedofil bűnrészest elnöki kegyelemmel, akkor esetleg, de addig aligha hiszem, hogy olyan mélyre süllyedne
"Régebben esélye sem volt a diákoknak, hogy a sima egyszerű munkásoknak, hogy koncertekre kijusson, de egyszerűen nem volt pénzük. "
Nyilván, az összes Tankcsapda meg Junkies meg HétköznaPI CSAlódások koncertre kizárólag a felső tízezer járt el az elmúlt évtizedekben. Mit tetszett fogyasztani, nem volt illegális véletlenül?
Én messze nem tartoztam soha a felső tízezerhez, meg a haverjaim sem, mégis volt pénzünk kijutni egy-két évente koncertre, fesztiválra, vagy valami hasonló kaliberű rendezvényre. Erre mit lépsz?
Jay-Z azért nyert annyi Grammy díjat, mert producerként, vagy dalszerzőként nagyon sok ember zenéjén, albumán dolgozott… Nem csak mint előadó, illetve mint zenész nyerte meg a díjakat.
Michael Jackson pedig amennyire én tudom, nem nagyon szerzett zenét másoknak, ha volt is ilyen, elsősorban egy előadó volt, aki a saját számait írta meg (többedmagával) és azokat kiadta és előadta…
Vannak olyan zenei producerek, meg dalszerzők, akik abszolút nem készítenek saját zenét és emiatt nincsenek jelen annyira a köztudatban.
De én azt sem mondanám, hogy zeneileg univerzumok választják el őket egymástól… Igen lehet mondani, hogy Michael sokkal jobb, ezzel talán nem is vitatkoznék, de nem választják el Őket univerzumok.
Michael is csak egy popzenész volt, ember és nem egy csoda…
Ahhoz nagyon sok minden kellett, hogy ilyen érinthetetlen isteni szintre emelkedjen a rajongói szemében, de nem csak a zenéje.
De a Grammy amúgy sem a minőséget jelzi, Azahriah esetében sem ezért említettem, hogy szerintem egyszer jelölve lesz, ha így halad… Pont, hogy azt jelenti, hogy elérte a brandje azt a szintet… Mást nem.
Amúgy meg, pl. David Foster 46 grammyre lett jelölve, 16ot pedig meg is nyert.
A 90-es évek és a 2000-es évek elejéről minden második sztárt Ő fedezett fel kis túlzással… Meg sincsen a neve a mainstreamben annyira. Pedig Ő amellett, hogy producer, azért jelentetett meg pár albumot is, meg televíziós személyiség, stb.
Vannak még más producerek is, akiket még annyian sem ismernek…
Rick Rubin például egy zseni, de mégkevésbé ismert producer. Ő is nyert 9 Grammy díjat, olyan albumokon működött közre, amelyekből elég lenne egy is, egy egész életműhöz, de Ő 10+ (talán 20 is) zeneileg bonyolult és nagyhatású, világmegváltoztató, a szó szoros értelmében PROGRESSZÍV zenei albumot tett le különböző zseniális előadókkal, együttesekkel együtt dolgozva, szinte mindenki akivel együtt dolgozott, az vele hozta össze a magnum opusát.
Lehet ismerik páran, de nyílván pl. Michael Jacksonnál nagyságrendekkel kevesebben, pedig kultúrálisan 10 Michael Jacksont ér.
Azahriah sem azért a legnagyobb magyar sztár mert a legtehetségesebb magyar, a zenében sem, messze nem.
De tud valami pluszt, amit mások nem, amitől nagyon ível felvelé az Azahriah “márka”.
"Én messze nem tartoztam soha a felső tízezerhez, meg a haverjaim sem, mégis volt pénzünk kijutni egy-két évente koncertre, fesztiválra, vagy valami hasonló kaliberű rendezvényre. Erre mit lépsz?"
Ott a kulcsszó. 1-2 évente. Ma nézz meg egy fiatalt, gyakorlatilag bulizásból áll az életük. Ilyen koncert, olyan koncert, Balaton Sound, Sziget, stb... horribilis összegekért, mégis tele van minden.
Túlgondoljátok a kiscsávó szerepét. :)
Pedig milyen jó lett volna, ha annak idején Kozsó is többet pofázik a politikáról. :D
Remélem nem, mert nem szeretem semmilyen szinten.
Raa6dasul károsnak tartom, hogy 22 évesen akkora hangot kap, hogy befolyásolható gyerekeknek, tinedzsereknek jatsza a megmondó embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!