Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jó lenne egy olyan törvény,...

Jó lenne egy olyan törvény, ami szerint jutalékot kaphatna a politikusok lefoglalt vagyonából az, aki bizonyítékot szolgáltat korrupcióra vagy túlárazott közbeszerzésre?

Figyelt kérdés

Szerintem ha lenne egy törvény, ami szerint az az illető, aki konkrét, bíróságon is felhasználható, perdöntő bizonyítékot szolgáltat korrupcióra, túlárazott közbeszerzésre, vagy a közpénz törvénytelen felhasználására vonatkozóan, és ezen bizonyíték alapján a perben a politikust a kár megtérítésére kötelezik, és ezen kártérítés x (mondjuk 5) százalékát megkapná az, aki ezt a bizonyítékot szolgáltatja a hatóságnak, az jeletősen növelné a bíróságra jutó ügyek számát és visszaszoríthatná a korrupciót.

Egyetértenél ezzel, hogy legyen egy ilyen törvény?

febr. 12. 11:06
A kérdező szavazást indított:
Igen, ez jó volna, mert mindenki jól járna, kivéve aki lopott.
Nem, leírom, hogy miért.
8 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:
Az iránnyal egyet tudok érteni, bár azért biztos kell belé valami finomítás, mert az, hogy "perdöntő" az nem egy objektív fogalom és indikátor, ahogy az sem, hogy a közpénz törvénytelen felhasználása az feltétlenül korrupciót jelentene. De ezek részletkérdések, az ötlet maga segítené a felderítést.
febr. 12. 11:19
 2/2 A kérdező kommentje:

Persze, én nem vagyok jogász, de a lényeg talán érthető.

Egy joghoz értő embernek kellene szakszerűen megfogalmazni és beadni népszavazásra. Bár biztos elkaszálnák, mert ezzel romba lehetne dönteni a NERt.

febr. 12. 11:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!