Jó lenne egy olyan törvény, ami szerint jutalékot kaphatna a politikusok lefoglalt vagyonából az, aki bizonyítékot szolgáltat korrupcióra vagy túlárazott közbeszerzésre?
Szerintem ha lenne egy törvény, ami szerint az az illető, aki konkrét, bíróságon is felhasználható, perdöntő bizonyítékot szolgáltat korrupcióra, túlárazott közbeszerzésre, vagy a közpénz törvénytelen felhasználására vonatkozóan, és ezen bizonyíték alapján a perben a politikust a kár megtérítésére kötelezik, és ezen kártérítés x (mondjuk 5) százalékát megkapná az, aki ezt a bizonyítékot szolgáltatja a hatóságnak, az jeletősen növelné a bíróságra jutó ügyek számát és visszaszoríthatná a korrupciót.
Egyetértenél ezzel, hogy legyen egy ilyen törvény?
Persze, én nem vagyok jogász, de a lényeg talán érthető.
Egy joghoz értő embernek kellene szakszerűen megfogalmazni és beadni népszavazásra. Bár biztos elkaszálnák, mert ezzel romba lehetne dönteni a NERt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!