Tilos abortusz, vélemények?
Ennek eddig is benne kellett volna lenni. Az abortusz ugyanolyan emberölés mintha egy húszévest szúrsz le. A terhességet megelőzni kell nem lemészárolni a csecsemőt.
Egészségügyi okokból természetesen indokolt lehet, de csak úgy poénból ölni embereket azért mert valaki kevesli a fizetését vagy mert albérletben lakik azt nem tartom etikusnak, még ha jogszerű sem.
Bár egyelőre cáfolják, de amennyire csóválja a nagykeresztény KDNP meg a Jobbik a Fideszt (a kutyát a farka), sosem lehet tudni. Hogy mi lesz a vége? Sokkal több szerencsétlen, nem kívánt gyerek kerül majd a kórházi, nyilvános inkubátorokba, vagy a kukákba, aztán nevelőotthonokba, majd a kiszámíthatatlan, reménytelen életbe. Papíron biztosan jól fognak mutatni (hiszen népességfogyás van), de az államnak és a társadalomnak (meg persze a családjuknak és saját maguk számára is) súlyos problémákat fog okozni a helyzet.
Kereszténykedés ide, hazafiasság oda, én inkább a józan ész pártján állok: csak az vállaljon gyereket, aki tisztességesen fel is tudja nevelni.
én extrém módon ultraliberális vagyok, de esküszöm, nem tudok állást foglalni a kérdésben ...
nagyon nehéz téma!
a megerőszakolt nőkkel mi lenne?
másrészt aki az abortusz ellen van, az még tuti nem szexelt.
Mi is a barátnőmmel védekezünk, de benne van a dologban a kockázat, ha lehetne abortuszt elvégezni, az totális csőd lenne, egyszerűen mindenki rosszul járna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!