Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyire etikus az EU-tól,...

Mennyire etikus az EU-tól, hogy azzal fenyeget nem kapunk többet semmi pénzt & tönkre teszik a gazdaságunk, ha nem szavazzuk meg az Ukrán pénzeket?

Figyelt kérdés
Azt is mondták, ha nem dszavazzuk meg akkor is azt csinálnak amit akarnak, de pénzt nem kapunk semmit még a szokásos projectekre sem

febr. 5. 11:30
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
56%

#20 - Nézzük a számokat.

Ellenzékre leadott listás szavazatok aránya:

2010 - 47,2%

2014 - 55,2%

2018 - 50,7%

2022 - 45,9%

Nincs az olyan messze a felétől, sőt, 2014-ben és 2018-ban a fidesznek csak relatív többsége volt, így szorította ki teljesen az ország több mint felét reprezentáló ellenzéki képviselőket az ország irányításából. Egyébként szándékosan "ellenzéket" írtam, és nem csak egy-egy pártot emeltem ki.

febr. 5. 14:42
 22/31 anonim ***** válasza:
47%
Etikus, mert a magyar kormány és a szavazói patkányok.
febr. 5. 18:06
 23/31 anonim ***** válasza:
27%

21) Olyan, hogy "ellenzék" nem indul a választásokon. Különböző pártok és pártformációk indulnak és a Fidesz-KDNP 2010 óta mindig 20-30%-al többet ért el az roszágos litsán, mint a második legerősebb párt (vagy pártformáció)

A másik meg az, hogy azt is figyelembe kell venni, hogy van bejutási küszöb is, csak azon pártok kapnak mandátumot, amik bejutottak a parlamentbe, pl 2018-ban is több szavaztott kapott a FIdesz-KDNP listája összesbe, mint az összes többi paralementbe jutott párt. (Abba már bele se megyek, hogy egyéni mandátumok is vannak nemcsak pártlista.

febr. 5. 21:57
 24/31 anonim ***** válasza:
47%

Magyarország nem demokrácia.

Teljesen mindegy, hogy ki mire szavaz, a helyi ruszki diktátor fog nyerni, szokj hozzá a gondolathoz -mondjuk 14 óta már hozzá kellett volna-.

febr. 6. 06:24
 25/31 anonim ***** válasza:
7%
Semennyire. Az EU nem tiszteli a saját szabályait. A vétó jog lényege épp az lenne, hogy akár egy tag is megakaszthatja a többiek egyöntetű szándékát. Utána a többieknek ész érvekkel kellene meggyőzi azt az egyet, de nem zsarolással és fenyegetéssel.
febr. 6. 17:52
 26/31 anonim ***** válasza:
#25 - Igazad is lenne, ha a mind a 27 ország vezetője gentleman lenne. Csakhogy itt van a nyakunkon ez a nyomorult orbán, aki olyan távol áll attól, hogy bárki is úriembernek nevezhesse akár csak a legcsekélyebb mértékben is, mint Makó Jeruzsálemtől. Orbán pedig betrappol, vétózik, vagy zsarol, hogy vétózni fog. Sem az észérvek, sem a logika, sem a haza érdeke, és legkevésbé az erkölcs nem érdekli orbánt, csakis a személyes haszon.
febr. 7. 09:15
 27/31 anonim ***** válasza:

25, 26 másik országgal valahogy meg tudnak egyezni, még azokkal is, akik nagybőn hangoztatták korábban, hogy hajrá Orbán és megvédik Magyarországot -Fico és az olasz csaj, akinek a nevét sem tudom, valahogy ők is együtt tudnak működni-.

Nem az EU nem tiszteli a saját szabályait, hanem Orbán az, aki direkt szembe megy a kontinens érdekeivel.

febr. 7. 09:24
 28/31 A kérdező kommentje:

24 "Magyarország nem demokrácia."

Itt el lehet mondani nyiltan a véleményed, hogy ki ne rúgnának? Igen

Nyugat-európában lehet? Nem

[link]

Hol is nincs demokrácia? -.-

febr. 7. 10:02
 29/31 anonim ***** válasza:

Nyugat-Európában élek, igy Európában kimondhatom, hogy Magyarország nem demokrácia.

Mivel nem egyszer megtettem már ezt itt nyugat-európában, én magam vagyok a cáfolat, hogy igenis elmondhatom a véleményem, itt nem bűn kimondani azt, hogy a magyar kormány diktatórikus, rasszista, homofób és idegengyűlölő.

febr. 7. 10:05
 30/31 anonim ***** válasza:

#27:

A kontinens érdeke nem egységes. Más a nyugatnak, más a keletnek, más a tengerrel rendelkezőknek, és más a belső országoknak.

Persze a nagy és gazdag országok ráerőltetik a saját vélt vagy valós érdekeik szerint az akaratukat a kicsikre.

febr. 7. 12:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!