Mennyire etikus az EU-tól, hogy azzal fenyeget nem kapunk többet semmi pénzt & tönkre teszik a gazdaságunk, ha nem szavazzuk meg az Ukrán pénzeket?
#20 - Nézzük a számokat.
Ellenzékre leadott listás szavazatok aránya:
2010 - 47,2%
2014 - 55,2%
2018 - 50,7%
2022 - 45,9%
Nincs az olyan messze a felétől, sőt, 2014-ben és 2018-ban a fidesznek csak relatív többsége volt, így szorította ki teljesen az ország több mint felét reprezentáló ellenzéki képviselőket az ország irányításából. Egyébként szándékosan "ellenzéket" írtam, és nem csak egy-egy pártot emeltem ki.
21) Olyan, hogy "ellenzék" nem indul a választásokon. Különböző pártok és pártformációk indulnak és a Fidesz-KDNP 2010 óta mindig 20-30%-al többet ért el az roszágos litsán, mint a második legerősebb párt (vagy pártformáció)
A másik meg az, hogy azt is figyelembe kell venni, hogy van bejutási küszöb is, csak azon pártok kapnak mandátumot, amik bejutottak a parlamentbe, pl 2018-ban is több szavaztott kapott a FIdesz-KDNP listája összesbe, mint az összes többi paralementbe jutott párt. (Abba már bele se megyek, hogy egyéni mandátumok is vannak nemcsak pártlista.
Magyarország nem demokrácia.
Teljesen mindegy, hogy ki mire szavaz, a helyi ruszki diktátor fog nyerni, szokj hozzá a gondolathoz -mondjuk 14 óta már hozzá kellett volna-.
25, 26 másik országgal valahogy meg tudnak egyezni, még azokkal is, akik nagybőn hangoztatták korábban, hogy hajrá Orbán és megvédik Magyarországot -Fico és az olasz csaj, akinek a nevét sem tudom, valahogy ők is együtt tudnak működni-.
Nem az EU nem tiszteli a saját szabályait, hanem Orbán az, aki direkt szembe megy a kontinens érdekeivel.
24 "Magyarország nem demokrácia."
Itt el lehet mondani nyiltan a véleményed, hogy ki ne rúgnának? Igen
Nyugat-európában lehet? Nem
Hol is nincs demokrácia? -.-
Nyugat-Európában élek, igy Európában kimondhatom, hogy Magyarország nem demokrácia.
Mivel nem egyszer megtettem már ezt itt nyugat-európában, én magam vagyok a cáfolat, hogy igenis elmondhatom a véleményem, itt nem bűn kimondani azt, hogy a magyar kormány diktatórikus, rasszista, homofób és idegengyűlölő.
#27:
A kontinens érdeke nem egységes. Más a nyugatnak, más a keletnek, más a tengerrel rendelkezőknek, és más a belső országoknak.
Persze a nagy és gazdag országok ráerőltetik a saját vélt vagy valós érdekeik szerint az akaratukat a kicsikre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!