Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vidéken miért nem tombol a...

Vidéken miért nem tombol a liberalizmus úgy, mint Budapesten?

Figyelt kérdés

A liberális emberekről az juthat az eszünkbe, hogy biztos kedvesek és elfogadóak.

Ismerem mindkettő helyet, és vidéken sokkal kedvesebbek az emberek. Budapesten a közöny uralkodik csak.

febr. 4. 15:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Van egy gyanúm, hogy ha itt a környékemen megkérdeznék 10 random embert, mi az a liberalizmus, a fele meg se tudná mondani...
febr. 4. 17:20
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
10-es, jól alátámasztod a kérdező feltételezéseit. Amúgy vidéken se mindenki olyan, mint te. Én pesti vagyok, de semleges vagyok a fent felsoroltakkal, nem imádom, de nem is gyűlölöm őket. Vidéken se mindenki kirekesztő, de különösen a falusiaknál ez gyakoribb. Okok: a falusi emberek általában zsigerből xenofóbok, tisztelet a kivételnek. Sok faluban nem szeretik a "gyüttmenteket". Gyüttment a másik faluból való, vagy az, aki több, mint 10 km-re lakik tőlük. Ugyanúgy hajlamosak a városból odaköltözöttek kirekesztésére, mint a külföldiek kirekesztésére. Ennek sokszor beltenyészet lesz a következménye, pl. egy pár ezres falu lakói évszázadok óta egymás közt házasodnak, ami azt eredményezi, hogy napjainkra mindenki kb. negyed-ötödfokú unokatestvére egymásnak, de a beltenyészetről nem szoknak le. Nem romákról beszélek. Ha valaki egy kis faluban éli le az életét és be van erre a kis térre szűkülve az élete, ösztönösen gyanakvóbb bármilyen mássággal szemben. A homoszexuálisokkal meg azért is kisebb a tolerancia, mert a legtöbb falusi életében még nagyobb szerepet tölt be a vallás, mint a városi, pláne nagyvárosi embereknél. A kereszténység bűnnek tart minden nem heteroszexuális kapcsolatot. Valamint kis közösségekben nem mernek az emberek kilógni, mert azzal elveszthetik a többiek támogatását, ami akár a megélhetésükre is negatívan hathat. Emiatt konzervatívabbak.
febr. 4. 17:57
 13/26 anonim ***** válasza:
85%
Milyen értelemben vett liberalizmus? A kártevők szavajárása szerint mindenki liberális, aki képes helyesen leírni a nevét és szereti a hazáját. Budapesten inkább az a tendencia, hogy határozottan a baloldalhoz húznak az emberek. Ennek az az oka, hogy ott sokkal jobban fizető munkák vannak jobb képességű embereknek. Innentől pedig érthető, hogy elítélik az ország ellenségeit.
febr. 4. 18:00
 14/26 anonim ***** válasza:
79%

A kérdés olyan általánosítás, minthogy

"minden vidéki 9 órakor már be van rúgva."

febr. 4. 18:02
 15/26 anonim ***** válasza:
78%

Egy hete kezdtem el újra elolvasni a Gyűrűk Urát, az elején amikor bemutatják Hobbitfalvát és mennek végig a Megyén, kb egy az egybe a magyar vidék:

Az idegenek habókos népek, ne üsd az orrod a városiak dolgába mert beüt a baj, Rozi a parasztasszonyok királynője megfőzte a szalonnás gombás vacsorát, Töbörlyuk rivalizál Kotorék falvával :) Aranyosak :)

febr. 4. 18:09
 16/26 anonim ***** válasza:

Érdekes cikk a témában:

[link]

Vidéken kisebb közösségekben élnek az emberek, nagyobb a közösségi összetartás és ez is magyarázat lehet erre.

febr. 4. 18:15
 17/26 anonim ***** válasza:
52%
Mert azok a debilek lemaradtak kb ezer évvel a sötétközépkorban. Ott még boszorkányokat égetnek. Szerintük a föld 6 ezer éves és lapos. Vidéken az a fő probléma, hogy nem tudják eldönteni, jézushoz vagy Orbánhoz imádkozzanak, mert ugy tudják mind a kettő isten.
febr. 4. 18:19
 18/26 anonim ***** válasza:
18.: Azért ez túlzás.
febr. 4. 18:26
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
19: Szerintem még igy is túl kedvezően festettem le a vidéki állapotokat, mert valóság ennél durvább sötétebb.
febr. 4. 18:54
 20/26 anonim ***** válasza:
68%
19: azokban a falvakban, ahol 90-100 %-al nyert a Fidesz, biztosan nem túlzás. Bár az ottaniak valószínűleg nem imádkoznak Jézushoz, mert azt sem tudják, kicsoda.
febr. 4. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!