Nem kellene a nyugattal jóvátételt fizettetni Trianonért?
Nem azt mondom, hogy adják vissza a területeket. Ezt már jól elintézték nekünk tudjuk kik. Viszont rengeteg háborús veszteség után fizettek jóvátételt. Nem tudom tudod-e, hogy Németország iszonyat mennyiségű jóvátételt fizetett a világháborúk után az USÁ-nak, Fransiaországnak vagy Japán is mennyit fizetett hosszú évtizedekig. Trianonban megcsonkították országunk. Területeink 2-3-át és lakosságunk közel felét elcsatolták. Nem illendő ezért jóvátételt fizetni?
anyagiakban nekünk. Fizessen brüsszel....
A tárgyalásokon ott voltak a magyarok is. Inkább őket kell hibáztatni. De olyan szánalmas dolog ezen a Trianonon lovagolni folyton.
Ha valakinek a szülei felelőtlenül eladtak egy darabot a telekből, ami most hiányzik, mert szabálytalan a telek, azért ki a felelős? Aki megvette, vagy a szülők, akik eladták? Most az utódok essenek neki a szomszédoknak, hogy adják vissza?
Azt hiszem, a kérdező az igazán háború párti. Mert simán nem adná vissza egyik ország sem, hiába tekinti sajátjának a kormány például Erdélyt.
És tudomásom szerint az elcsatolt területeken már akkor sem a magyarok voltak túlsúlyban. Úgyhogy itt etnikai többségről felesleges beszélni.
És ki minősül magyarnak? Nekem például négyféle a származásom. (Sváb, lengyel, szlovák, magyar). Az anyanyelvem magyar és német. Magyar vagyok?
Ha mondjuk nem is azt nézzük, hogy visszaadják a területeket, mert nyugat ilyet sosem fog. De fizethetnének jóvátételt!
Hatalmas hibájuk az eddigi kormányoknak, hogy nem fizettettek Trianonért a nyugattal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!