Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért a szegény embereknek...

Miért a szegény embereknek kell összegyüjteni a pénzt beteg gyerekeknek?

Figyelt kérdés
Biztos hallott már mindenki olyan híreket amikor egy beteg kisgyereknek kell x millió Ft, hogy megműtsék. Ezt általában a nép dobja össze, holott a kormány észre se venné azt a pár millió Ft-ot, ha kifizetnék nekik. Tudom, van olyan ingyenes szűrés, amivel ki lehrt mutatni ha SMA-ban szenved egy gyerek, de ezzel nem nagyon lesznek előrébb a szülők. Ami pénzt ráfordítanak a szűrésre, abból tökéletesen ki lehetne fizetni a kezeléseket. Nem?
febr. 2. 11:09
 1/8 anonim ***** válasza:
30%
Múltkor Mészáros adakozott nagyobb összeget erre. Senki nem kötelez téged, hogy adakozz, a te döntésed.
febr. 2. 11:11
 2/8 anonim ***** válasza:
86%

"Múltkor Mészáros adakozott nagyobb összeget erre."

Mészáros vagyona állami pénzekből van. Az állam kasszájába az adófizetők teszik a legtöb pénzt. Minden állam fő bevételei adókból, vámokból, járulékokból vannak (igen, az EU pénze is). A miniumum, hogy Mészáros költsön karitatív célokra.

Csányi is szokott adományozni. Ha már egyszer nem a legolcsóbb a bankja, az ő esetében is ez a minimum, hogy visszaad valamit a lakosságnak.

A felső 1-10% nagyobb része nem nagyon gondolkozik el azon, hogy a vagyonukat a többi 90-99%-nak köszönhetik, nem is látnak a saját szintjüknél lentebb. Egy átlagos ember velük szemben könnyebben átérzi egy másik hozzá hasonló problémáit és ezért könnyebben, szívesebben ad. Ezért.

febr. 2. 11:21
 3/8 anonim ***** válasza:
54%
2: A tanár vagyona is állami pénzből van, akkor neki is muszáj adakoznia?
febr. 2. 11:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Jogos a kérdés, bennem is felmerült már párszor. Betalicskázom a fizetésem harmadát az államkasszába és akkor még azokat a problémákat is én oldjam meg a fizetésem maradékából, amire az az egyharmad rész be lett talicskázva? Hát nem. Kár, hogy nem lehet nyilatkozni arról, hogy mire költhetik az adómat. Foci, templomok, Orbán dupla fizetése, stb? Hát k.rvára nem.
febr. 2. 11:47
 5/8 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
100%

Most tulajdonképpen azt kérdezed, hogy miért nem az állam fizeti teljeskörűen az egészségügyet. Hát mert spórolnak rajta :)

Ami az adakozást illeti, abban egyetértek az előző válaszolókkal, hogy az átlagjövedelmet jóval meghaladóknak szinte kötelezőnek kellene lennie, az átlag alatt keresőknek viszont nem kellene emiatt bűntudatuknak lennie.

febr. 2. 12:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen hír van, akkor azért nem fizet az állam, mert olyan kezelésről van szó, ami még nem bizonyítottan hatékony, kísérleti fázisban van. Ennek az az oka, hogy nem feneketlen az államkassza. Persze az sem segít a helyzeten, hogy egyesek állami pénzből jachtozgatnak, meg építenek palotát maguknak, de ha ez nem így volna akkor is kellene határokat húzni.
febr. 2. 12:17
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

3: Nem mindegy, hogy valaki kap egy szerény fizetést amiből élnie kell, vagy már dollárban számolva is többszörös milliárdossá válik közpénzből.

Ismerek olyan tanárokat, akik szoktak adományozni. Én is szoktam és adtam már egy összegben arányaiban sokkal többet, mint Mészáros és ha valahol fizetéskor van adományozásra opció, azt is ki szoktam választani. Így névtelenül nyugodtan leírhatom, mert nem számít hencegésnek, vagy önreklámnak.

Mészáros a legutóbbi szöveges riport szerint 17 milliárdot adományozott sportra, kultúrára, jótékonyságra. Ez az ő vagyonához képest kb. 3%, vagy annyi sem. Nem tudom, hogy ebből mennyi az, amit segélyként adott igazi karitatív célra, de legyen az 1%, lehet ezt is túlbecsültem.

Az egyik tanár (egyetemi) akit ismerek, 1 millió forint készpénz megtakarítása mellett adományozott 20 ezer forintot az egyik problémával küszködő családnak. Nem túl kevés, de nem is túl sok. Akkor 2%-ot adott a pénzéből, a lehetőségeihez képest arányosítva Mészáros adományának kétszeresét.

febr. 2. 12:19
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 Az a szomorú, hogy ezt el kell magyarázni egyeseknek, mert nem értik és maguktól nem is képesek összerakni a képet.
febr. 2. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!