Igaza lehet Donát Annának hogy két ellenzéki lista kellene, egy a libsiknek egy a szociáldemokratáknak ?
Ezzel nem kellene levtelen kompromisszumra kényszeríteni a választókat amit sokan nem is akarnak felvállalni.
Aki például elvből nem akar gyurcsányra szavazni de le akarja váltani orbánt annak ott a másik lista.
Igaza van- ezzel lehetne hülyíteni az ellenzéki szavazókat, hogy nem szavaznak gyurcsányra - pedig valójában igen.
Attól mert külön listán indulnak még mindenki tudja hogy valójában összetartoznak és együtt lennének kormányon. Ezt a mutatványt már bukták azzal, hogy összeálltak és több választáson is közös listájuk, közös miniszterelnök jelöltjük volt.
1-2 látom nektek elég lenne az egész országban csak egy lista Orbánnal... :(
Fidesznyikek hogy akarják az ellenzéki oldalon is hogy csak egy párt uralkodjon: és azt úgy hívják Fidesz.
Donáth próbál ellenzéki vezénylő tábornok lenni, csakhogy egy csipetcsapat élén ez nem megy. (Épp tegnap láttam, hallgattam: Márky-Zay is osztogatta a tanácsot, hogy ahol nem tudnak megállapodni egy közös jelöltben, ott előválasztást kell tartani; ő meg még jóval kisebb háttérrel.)
Ha a nagymértékű összefogás kevés volt, két külön lista, mire lenne elég? Ha azzal indokolja, hogy így a szavazatok összege több lehet, és akkor összesítve több lehetőségük lenne; vagyis a végcél a közös összefogás lenne, hát, ahogy nagyapám mondta: „nem kakáltam a kútba, csak a kávájára, és onnan esett bele”.
Lehet, hogy ő tudja, de én nem vagyok biztos abban, hogy nem voltak többen, akik azért szavaztak a közös listára, mert az reményt adott, egy-egy pártlistára a reménytelenség miatt nem szavaztak volna; mint azok, akik fintorgás miatt nem szavaztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!