Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz miért nem foglalkozik...

A Fidesz miért nem foglalkozik a marihuána legalizálásának kérdésével? Nem kell neki az extra profit/adó?

Figyelt kérdés
Európa közepén élünk, maradi gondolkodás mellett.
jan. 29. 18:13
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
de ne legyen igazam, csak akkor miert erolteted ennyire a fuvezes legalizalasat, ha mar irtuk tobben, hogy karos??
jan. 31. 11:13
 42/50 anonim ***** válasza:
41) Azt,hogy káros azt eddig is tudtam,elhiheted,nem tőletek tudtam meg.Én nem erőltetem,valaki féltett egy erre vonatkozó kérdést,én meg megválaszoltam,hogy nem látom az értelmét a tilalomnak
jan. 31. 13:11
 43/50 A kérdező kommentje:

Mert a parton nem lehet cigizni igaz?

Azt gondolod hogy ez is úgy hat valakire mint 1 üveg bor?

febr. 1. 18:11
 44/50 anonim ***** válasza:

Emberek. Alkoholisták ezreivel van/volt tele a kórház.

Alkoholisták tízezrei miatt mentek tönkre családok!!

Az én szüleim is bárcsak füveztek volna, akkor nem verte volna el minden nap részegen apám anyámat.

De amíg a kormány "A pálinka alapvető élelmiszer" felfogással van, addig nekik megfelel a rengeteg csonka család is az alkohol miatt.

ápr. 29. 14:01
 45/50 anonim ***** válasza:
Ha apad füveezett volna, te most jó esélyel még fogyatékosabb lennél. Ugyanis a füvescigi roncsolja a hímivarsejtek minőségét. Vagy hajléktalanként egy menhelyen nősz fel, mert ety drogos ember nem fog nevelni senkit. Úgyhogy ne írogass hülyeségeket. A fű egy ártalmas drog.
máj. 3. 16:24
 46/50 anonim ***** válasza:

Ki beszél arról, hogy akkor kell füvezni, amikor még meg sem született az ember?

Ugyanúgy az alkohol is roncsol mindent.

Az alkohol a világ legártalmasabb drogja te tudatlan

Az alkoholista ember nevel valakit te szerencsétlen?

Az alkoholista embert felismered az utcán, egy füvesről nem mondod meg.

Előbb tájékozódj mielőtt baromságokat írsz, azt ajánlom.

Minek kommentelsz ide, ha fogalmad sincs a dolgokról?

máj. 3. 16:40
 47/50 anonim ***** válasza:

45-ös

Nézd meg snoop dogg családját vagy akármelyiket azok közül, mindegyiknek egészséges gyereke van.

Még a heroionosoknak is egészséges gyereke születik, olyanok közül hány olyan jólelkű okos gyerek van.

Tudni kéne helyén kezelni a dolgokat eleve.

Ha gyereket akar valaki, akkor nem mérgezi semmivel a szervezetét, sem aszpartámmal sem alkohollal semmivel.

Tudod, felnőtt emberek. GONDOLKODÓ EMBEREK. Ilyenre képesek.

máj. 3. 16:46
 48/50 anonim ***** válasza:

45-ös

Neked nem kéne hülyeségeket írogatnod, hanem tájékozódni , és ha valamivel nem vagy tisztában, vagy nem tudod felmérni, akkor arról nem alkotsz véleményt, akármennyire is szeretnél.

máj. 3. 16:47
 49/50 anonim ***** válasza:

Eszerint a lista alapján a füvescigitek bőven befér a top 10 káros drogok listájára.

[link]

Az, hogy melyik a legkárosabb teljesen irreleváns. Nem lesz jobb attól a másiky hogy másképp, vagy kevésbé pusztít. A hangsúly a pusztításon van.

Az észak-karolinai Duke Egyetem kutatói szerint a marihuána képes átprogramozni a spermiumban kódolt gének működését – írja a The Verge az Epigenetics folyóiratban nemrég publikált tanulmányra hivatkozva.

Kutatásukban az egyetem munkatársai patkányokat és emberi résztvevőket egyaránt vizsgáltak. Előbbiek egy részét tetrahidrokannabinollal, vagyis a kannabisz pszichoaktív hatóanyagával oltottak be, míg a többi állatot érintetlenül hagyták. Utóbbiak esetében olyan férfiak spermáját vizsgálták, akik rendszeresen fogyasztanak füvet, összehasonlítva olyanokéval, akik életükben kevesebb mint tízszer, az elmúlt félévben pedig egyszer sem használtak kenderszármazékokat. Az eredmények mindkét esetben azt mutatták, hogy a marihuána megváltoztatta bizonyos gének működését az ivarsejtekben.

Nagyobb a rák kockázata?

Mind a patkányok, mind az emberek esetében a kannabisz két konkrét jelút működésében szerepet játszó különböző géneket befolyásolt. Az ún. jelutak szerepe a sejtek közötti kommunikációban van, pontosabban a szervezet megfelelő működéséhez szükséges információkat, utasításokat juttatnak el a molekulák részére. A két érintett jelút egyike azért felel, hogy szerveink a fejlődés során elérjék teljes méretüket, míg a másik a rákos daganatok elfojtásában játszik szerepet.

A marihuánában lévő hatóanyagok magukat a géneket nem változtatták meg, ellenben módosították működésüket, befolyásolván azt, hogy mely parancsokat hajtsák végre, melyeket nem. Susan Key Murphy nőgyógyászprofesszor, a tanulmány társszerzője szerint megdöbbentő felfedezést jelent, hogy teljes jelutakra, tehát magára a sejtek közötti kommunikációra kihatással voltak az előidézett változások.

Érdekes módon a legtudatlanabbak ordítják másokra, hogy "tudatlan". Ajánlatos lenne önvizsgálatot tartani magatolnál, mert minden állításotok cáfolható.

máj. 6. 06:37
 50/50 anonim ***** válasza:

Ugyan úgy felismerhető egy befüvezett is az utcán mint egy ittas. Sőt az alkohol pár óra múlva kiürül a szervezetből. A thc a rendszeres hasznalok körében akár 30 napig is kimutatható.

Logikátlan érvelés arra apellálni, ha egy rossz dolgot megtűr a társadalom akkor tűrjön meg egy "kevésbé" rosszat.

Egyébként semmivel nem jobb a fű az alkoholtól. Csak máshogy dolgozik.

máj. 6. 06:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!