Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Pedagógusok : Elégedettek...

Pedagógusok : Elégedettek vagytok az új megemelt béretekkel?

Figyelt kérdés
Ma jöttek ki a bérpapírok. Aki nem pedagógus az megkérem ne szavazzon

2024. jan. 29. 15:58
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
1%
Figyi!! Hiába szavaztok le!! Az igazság, az igazság!!! Az összes tanárt ki kellene rúgni, aki sztrájkol!!! Jöhet a következő, mert egy tanár nem egy agysebész!! Könnyen helyettesíthető!!! Pont!!!
2024. jan. 30. 19:14
 22/51 anonim ***** válasza:
74%

"Az legyen tanár aki oktatni, tanítani akarja a következő nemzedéket, és ne a pénz legyen a függő, hogy tübbet keressek, mint egy orvos!! "

Melyik tanár mondta, hogy többet akar keresni mint egy orvos?

Te felteszem el sem olvastad az utolsó 4-5 kommentet mert akkor azt is olvasnod kellett volna, hogy nem a fizetés mértéke a legnagyobb gond a fizetésnél hanem, hogy az nem követi az inflációt. Ha erőszakolnak ki semmilyen emelgetést akkor stagnál ugyan azon az értéken.

Ezenfelül gondolom te ingyen dolgozol csak a munkád szeretete miatt.

"Egy általános iskolában, melyik tanárnak van egyetemi végzettsége?? "

Mindnek ha valóbban tanárok és nem csak összeszedtek valakit az utcáról a tanárhiány miatt.

"Az orvosok emberéletekkel kűzdenek, óriási felelősség van rajtuk "

Tehát a gyerekekkel dolgozni az nem hordoz semmilyen felelősséget.

Van egy jó ötletem. Csináljunk egy iskolát ami egyben hajléktalan szálló is. A hajléktalanok kapnak ételt és alszanak az termekben és még talán havi 10000ft-t. Napközben pedig bemennek a gyerekekhez a termekbe.

A hozzád hasonlók biztosan bíznák a gyerekeiket bárkire. Így nem lenne gond az, hogy a tanárok pénzt kapnak mert nem lennének és te is lepasszolhatod a gyerekedet.

Jó lesz?

"mai világban, ha valaki hibázik!!! Olyan pert akasztanak rájuk!!! Vége az orvosi pályájának!!"

Sajnos az álomvilágban, vagy egy normális országban.

Ismerek olyat akit haza küldtek, hogy nincs semmilyen baja majd mikor átment egy másik orvoshoz akkor ő közölte, hogy azonnal be kell feküdnie és veszélyben van az élete. Azóta már új szervet is kapott annyira rossz állapotban volt de azért gond nélkül haza küldték.

De sok olyan esetet is ismerek amikor haza akartak küldeni embereket akiket nagy erősködés után hajlandóak voltak komolyabban megvizsgálni aminek a következménye az lett, hogy heteket bent töltöttek a kórházban mert súlyos betegek voltak és meghalhattak volna.

Egyikből sem lett per. Van olyan kórház ahol ki volt rakva a tábla, hogy ha rosszat mondasz a kórházra akkor ők perelnek be téged.

2024. jan. 30. 19:18
 23/51 anonim ***** válasza:
58%

"Az igazság, az igazság!!"

Ezt jól látod. De nem attól lesz valami igazság, mert te írod. Sőt ha már ennyire érdekel az igazság akkor gyakrabban írhatnál igaz dolgokat. Persze ehhez ismerni kéne.

2024. jan. 30. 19:19
 24/51 anonim ***** válasza:
38%

"Te felteszem el sem olvastad az utolsó 4-5 kommentet mert akkor azt is olvasnod kellett volna, hogy nem a fizetés mértéke a legnagyobb gond a fizetésnél hanem, hogy az nem követi az inflációt."

Értem!! Szóval a 32% nem fedezi az inflációt. Ez szuper. Szerinted 200%-os infláció van. Éa a 100%-os béremelés is kevés!!

"Ezenfelül gondolom te ingyen dolgozol csak a munkád szeretete miatt."

Ez csak a Te és a baloldal agymenése!!

"Mindnek ha valóbban tanárok és nem csak összeszedtek valakit az utcáról a tanárhiány miatt."

Ez nagyon tetszik!! És kinek a neve előtt van a Dr, ha diplomája van?? Ja az nincs!! Ugye?

2024. jan. 30. 19:43
 25/51 anonim ***** válasza:
13%

Folytatom!

"Tehát a gyerekekkel dolgozni az nem hordoz semmilyen felelősséget."

Ez a tanáron múlik és nem a gyereken!!

"Van egy jó ötletem. Csináljunk egy iskolát ami egyben hajléktalan szálló is."

Ehhez gratulálok!!! Biztosan sokat gondolkodtál rajta, hogy milyen jó!! Az ilyen emberektől kell megmenteni hazánkat, mint Te, aki ilyen elmebetegségeket talál ki!!!

"A hajléktalanok kapnak ételt és alszanak az termekben és még talán havi 10000ft-t. Napközben pedig bemennek a gyerekekhez a termekbe."

Te normális vagy egyáltalán???

"A hozzád hasonlók biztosan bíznák a gyerekeiket bárkire. Így nem lenne gond az, hogy a tanárok pénzt kapnak mert nem lennének és te is lepasszolhatod a gyerekedet.

Jó lesz?"

Butaságokat írsz, nem veszed észre?? Na már kezdem érteni a tanárokat!!

2024. jan. 30. 19:52
 26/51 anonim ***** válasza:
56%

Nálam a ped1 kategória minimumát adták, majdnem 10 éves munkaviszonyra. 2 mesterszakos diplomám, 2 nyelvvizsgám, 5 db (szakképzési) tantárgyam van.

Minek vajon a bérsáv?:D

2024. jan. 30. 21:28
 27/51 anonim ***** válasza:
59%

>Ez nagyon tetszik!! És kinek a neve előtt van a Dr, ha diplomája van?? Ja az nincs!! Ugye?

-Az érvelést nem kell összekeverni a csúfolódással :) Azt állítottad, hogy általánosban senkinek nincs egyetemi diplomája - ami tényszerűen nem igaz, merthogy már nincs főiskolai szintű tanárképzés, de az idősebbek is sokan továbbképezték magukat. Ezt, hogy nem volt igazad, úgy ismered el, hogy "Jóvanande foglalkozásdoktori fokozatuk nincs". Nincs, senki nem is állította. Ahogy azt se, hogy annyit akar egy tanár keresni, mint egy orvos - szerintem fogalmad sincs mennyit keres egy orvos. 30 éves gyakorlattal, ami nekem van tanárként, egy orvosnak bruttó 1,8 millió az alapbére. Ha a felét keresném, azt igazságosnak tartanám, és elégedett lennék vele. A mostani béremeléssel csak abból a szempontból vagyok elégedett, hogy arra a pár évre, ami van a nyugdíjig, már nem fogok pályát módosítani. De a gyerekeimnek már nem javaslom, hogy tanárnak tanuljanak. Ha bruttó 900eFt-ot keresnék, akkor meg igen, mondván, hogy nincs benne annyi pénz, mint más pályákon, de ha ehhez van kedved...

2024. jan. 30. 21:48
 28/51 anonim ***** válasza:
61%
Nem mondtad melyik országban így megragadom az alkalmat :D. Én Ausztriában meg vagyok elégedve a pedagógus fizummal :).
2024. jan. 31. 08:05
 29/51 anonim ***** válasza:
14%
Nagyon elégedett vagyok és ezentúl hinni fogok a miniszterelnök úrnak. Soha többé nem megyek tüntetésre és a gyerekeket sem uszítom erre. Sőt, legközelebb csak rá számítok és csakis rá szavazok.
2024. febr. 1. 01:09
 30/51 anonim ***** válasza:

Nem vagyok pedagógus. Egyszerűen csak egy polgár. Szerintem (mai értéken) egy pedagógusnak minimum nettó 6-800 000 Ft-t kéne keresni. Ehhez jönne rengeteg juttatás (pedagógus igazolvánnyal ingyenes utazás, szükség esetén önköltséges szolgálati lakás jut eszembe). Hatalmas presztízs.

Ez biztosítaná, hogy a legjobbak menjenek pedagógusnak.

Ha valaki súlyos etikai vétséget követ el (Mintha manapság lenne ilyenről szó), akkor úgy megbélyegezni, hogy egy esetleges politikai indíttatású kegyelem után se tudjon értelmezhető munkát vállalni.

Amíg a kormányok csak csökkentik a képzés színvonalát a többi szakmában sem várható értelmezhető jövedelem, hiszen a szakértelem az, amit meg lehet fizettetni. Most (50+ évesen) szakmunkás képzésre járok. Összevontak két "6 féléves" szakmát és két félév alatt letanítják. Nekem, mint a téma iránt érdeklődőnek eddig olyan 120-140 perc tananyag volt újdonság. A többi súlyosan elavult (A 70-es végén 80-asok elején gyártott a forgalomból régen kikopott technika, amihez már alkatrész sincsen).

A jövőnk attól függ, hogy a kormány (mint az oktatásban a megrendelő) felemeli-e fizetéseket (a mostanihoz képeset az egekbe), ezzel együtt a képzések színvonalát is, vagy hagyja az egészet elsüllyedni. Ez esetben a néhány "öreg szaki" betegre keresi magát, utánuk meg a vízözön. Lehet mondani, hogy a javító ipar szorul vissza, hiszen egyre több a javíthatatlan/megbonthatatlan termék, de az autóipar, építőipar, repülőipar, orvosi diagnosztika, rengeteg más terület nem tud meglenni karbantartás nélkül, ami nem lehetséges jól képzett szakemberek/mérnökök nélkül. A folyamat nem most indult. Már a 80-as években sem kaptuk meg azt a színvonalú képzést, amit a tanáraink. Ez a folyamat mára kritikussá vált.

2024. febr. 9. 08:32
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!