A hvg-nek miért nem fontos, hogy hírként számoljon be: lelőttek egy hadifoglyokkal teli orosz gépet?
https://www.youtube.com/watch?v=WC-Rln-awoI
Miközben minden más (nem balos bár a többit nem néztem csak hvg-t) portálon beszámoltak róla, az M1 Híradó is addig a hvg-n sehol nem találok erről hírt.
Állítólag szinte biztos, hogy ukránok lőtték le. Ezek szerint szelektív a baloldali online hírportálok válogatása?
Már 3x le lett írva, hogy a gép nem Iránból és nem Oroszországba tartott. Oroszországból tartott Szíriába, csak az okos blogolók nem tudják értelmezni a flight tracker alkalmazásokat. Az a gép, amiről szó van, szűk 2 óráig nem jelent meg a térképen Irán fölött. Viszont amikor újra felbukkan, akkor Szaúd-Arábiába jelenik meg, a megszűnt ponttól 1800km-re.
Rakjuk már össze. A repülő DÉL felé haladt, nem észak felé. Fizikai lehetetlenség, hogy Oroszországba haladjon. Ráadásul ugyan ez a gép aznap reggel a Szíriai orosz bázishoz közeledve, leszálláshoz készülődve alacsony magasságon tűnik el újra.
Tehát reggel 8 órakor 5800km-re volt az a repülő Belgorodtól. És a lezuhant repülő 11 órakor esett le. A repülő utazó sebessége 750km. Nem kell matematikusnak lenni, hogy tudjuk, ismételten már-már fizikai képtelenség, hogy az a repülő legyen.
Hacsak a repülő nem startolt át több ezer km megtétele után Szíriában, padlógázon átrepült több tucat tiltott légtéren keresztül, majd valamiért elrepült Belgorod felé, hogy ott is átstartoljon, majd elinduljon Moszkva felé, amikor is lelőtték. Így, leszállás és tankolás nélkül beleférne.
Nem azt mondom, mert nem tudom megcáfolni, de megerősíteni sem. Annyit viszont lehet tudni, hogy a közel-keleti gépnek semmi köze az esethez.
Személy szerint én a RA-86828-ra tippelek, az oroszok körében igen népszerű a gép tegnap óta, vagy a RA-86906, ami a moszkvai légibázisról tartott Belgorod felé aznap reggel nem sokkal a baleset előtt. Ezek az én tippeim a jelenlegi ismereteim alapján, de lehet 20 perc múlva már elavult infók lesznek ezek is, ha kiderül melyik gép volt az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!