A baloldal megint bebizonyította, hogy lappang bennük a keresztény üldözés? Szegedi erdő.
A baloldal heves tiltakozásokba kezdett miután megtudták, hogy az egyház építene azon a területen egy >>iskolát<<!
Én láttam képeket az "erdőről"... hát nem tűnik rendes erdőnek, inkább egy elhanyagolt susnyás.
A jobbolsik megint bebizonyították, hogy nem számítanak nekik az emberek, csak a harácsolás.
Egyáltalán minek egy püspöknek stadion? Miért kell egy egyházmegyét állami cégek tulajdonjogával (Szegedi Fonalfeldolgozó Zrt.) kitömni?
"Nem szabad az egyházi építkezések ellen fellépni."
És ez mennyiben egyházi kezdeményezés? "Véletlenül" nem csak a kormánypárt oktrojálja rá az egyházra, hogy már pedig ott és persze az ő építési vállalkozásaikkal (túlárazva) építsen egy iskolát?
Nálunk a városban konkrétan ez történt... És mivel a katolikus plébános ellenállt, ezért addig ment a fideszes politika, hogy elérték a pap áthelyezését, aki pedig sokat tett közel 20 év alatt a településért és annak hitéletéért.
Nem lepődnék meg, hogyha itt is és sok más helyen is ilyesmi történne.
Egy 40-50 éves természetes erdő elég sokszor tud úgy kinézni, mint egy susnyás, pláne télen :) Attól annak még szerepe van.
De csakhogy leüssünk néhány tényt:
1. Az egész azzal kezdődött, hogy a döntésből és döntéselőkészítésből kihagyták az önkormányzatot, csak egyik napról a másikra megjelent egy rendelet, hogy hopp, ezt a területet elvesszük tőletek.
2. Ezt a területet az egyház ingyen kapta. Nem értem miért szeretnek a fideszesek mindenféle dolgokat ingyen elosztogatni.
3. Elvileg az erdőnek (a szokásos zöldfelületek hasznossága mellett) olyan funkciója is van, hogy a túloldalán lévő ipartelepekről származó port felfogja a város elől. Ezt most mindenki döntse el magának, hogy mennyire fontos.
4. Szintén mindenki döntse el magának, hogy mennyire fontos a mezővárosok természetközelibb jellegének megtartása, meg a zöldfelületek fontossága a város(ok)on belül.
5. Az önkormányzat, nem egészen 100 méterrel arrébb felajánlott egy 3,3 hektár nagyságú területet, ahova úgy tudnának építkezni, hogy nem kellene kivágni az erdőt. Az miért nem jó? Elvileg túl kicsi. Erre én visszakérdezek, hogy tudja valaki pontosan mekkora terület is 3 hektár?
Tessék, itt van hozzá egy segédeszköz: [link]
Én megnéztem a Budapesti Gazdasági Egyetem Buzogány utcai területét a kancelláriával (ahol nem folyik oktatás) és kollégiummal + ezek parkolóival együtt, amik összesen 6000 hallgatót, köztük 400 kollégistát látnak el. Nyilván számít, hogy hány emeletes épületekben gondolkodunk, de alapvetően nem értem, hogy minek szánják ezt az iskolát, hogy ilyen nagy terület kellene neki. És úgy tűnik nem vagyok egyedül ezzel a kérdésemmel: [link]
Látható, hogy ez legkevésbé sem a kereszténységről szól. Ez arról szól, hogy valaki megint kitalált valami hülyeséget és erővel próbálja érvényesíteni azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!