Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azok a fideszesek, akik...

Azok a fideszesek, akik támogatják Budapest megsarcolását a Szolidaritási adóval, azok miért nem támogatják a többkulcsos adózást ugyanezen az elven?

Figyelt kérdés

Lázár és társai folyamatosan azt mondják, hogy Budapestnek, mint gazdag településnek kötelessége kisegítenie a szegényebb településeket ezzel az adóval. Az már külön megérne egy misét, hogy ez miért nem az állam dolga, miközben törvényileg Budapestnek több kötelezettsége is van, de ezt most hagyjuk.

A "fizessenek a gazdagok a szegényebbeknek" típusú elgondolás viszont abszolút rezonál a progresszív, többkulcsos adózás elgondolásával. Azt viszont nem támogatják.

Adott a kérdés, miért akarják kikényszeríteni azt önkormányzati szinten, amit lakosság szintjén elítélnek?

jan. 21. 09:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
#10 Látom tényleg nem tudsz értően olvasni. De nem gond, mér mindenki látja, hogy egyáltalán nem kérdés volt amit kiírtál és cseppet sem érdekelnek a válaszok, csak kinyilatkoztattál valamit és azt várod hogy mások tapsoljanak hozzá.
jan. 22. 22:41
 12/14 A kérdező kommentje:

Najó, csakhogy értsd miért nem tudom felfogni a mondandódat már az első hozzászólásodtól kezdve:

"Kérdező, minden más nagyváros is fizet szolidaritási adót. "

Igen, nem is állítottam ennek az ellenkezőjét. Felesleges információ.

"Budapesten vannak bejelentve a cégek, ott van a központjuk, miközben kisebb településeken folyik a valós működésük."

És ennek mi a jelentősége? Telephely után is ugyanút meg kell fizetni az adót.

"Teljesen jogos, hogy az én városom is részesüljön abból a nyereségből amit a cég itt kitermel, itt használva az utakat, infrastruktúrát, vízellátást és az itt élők munkáját, és ne csak Budapest ahol a központjuk van és az öltönyös vezetők üldögélnek az irodáikban."

Egyrészt nem vitattam semminek sem a jogosságát, csupán egy párhuzamot vontam a szolidaritási adó és az ahhoz kapcsolódó kormányzati érvvrendszer és az SZJA progresszív adózása között, ahol viszont mást kommunikálnak. Másrészt pedig láthatóan nem érted, hogy hogyan működik az iparűzési adó megosztása, ha szerinted a telephelyek nem fizetnek a helyi önkormányzatoknak.

Elkezdtél felesleges információkat, tárgyi tévedéseket és valami "kikérem magamnak" típusú hülyeséget nyomatni és azt gondoltam, hogy akkor az egész kérdéssel nem értesz egyet.

Mi lenne, ha ahelyett, hogy félgondolatokban reagálnál, leírnád a konkrét álláspontotad?

jan. 22. 22:48
 13/14 anonim ***** válasza:
#12 Leírtam. Nem az én hibám, hogy nem fogod fel. Látom, hogy csak kötekedni akarsz meg sértegetni a másikat. Tényleg azt hiszed hogy nem ismerem fel az ilyeneket akik csak le akarják kötni a másik idejét és egy másodpercig sem érdekli őket mások véleménye vagy a valóság?
jan. 22. 22:53
 14/14 A kérdező kommentje:

"#12 Leírtam."

Leszek a beszélgetés hülyéje, mit bánom én, csak akkor kérlek idézd.

"Nem az én hibám, hogy nem fogod fel. "

Valóban nem a te hibád, de nem igazán értem, hogy akkor miért makacsolod meg magad ahelyett, hogy világos tételmondatokkal leírnád az álláspontotad, miközben láthatóan nem értelek.

"Látom, hogy csak kötekedni akarsz meg sértegetni a másikat. "

Már elnézést, de az "ostobázás" és "hülyézés" nem az én számból hangzott el. Valóban feszült vagyok, mert nem értem az álláspontotad, de sértegetni bizony Isten nem sértegettelek, idézni sem tudnád.

jan. 22. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!