A vitézi rendeknek mi értelme van?
Figyelt kérdés
Sosem értettem miért kell ezekkel villogni és általában nem olyan emberek teszik, akik mással nagyon tudnának érvényesülni. Egyik szomszédunk is az, szoktak náluk ilyen találkozókat szervezni, de én csak sima ivászatnak látom az egészet. A rendes katonasághoz ennek semmi köze már.jan. 20. 20:34
11/14 anonim válasza:
10-es téves.
A Vitézi Rend-nek pár éve választott főkapitánya is van aki 1960-ban született Habsburg József Károly de a wikin fen is van. Új Vitézt én úgy tudom leginkább csak örökletes módon választanak pl nagyapja ükapja is a Vitézi Rend tagja volt.
12/14 anonim válasza:
#11 és vajon a vitezirend.com, a vitezi-rend.com, vagy a vitezirend.hu a mérvadó szervezet? :D Vagy ha mindegyik, akkor holnap regisztrálok egy vitezi-rend.hu-t is, és 10e Ft-ért árulom a vitézi címet, így növelhetnénk a vitézek számát!
13/14 anonim válasza:
#12 Nem azt állítottam hogy a mai Vitézi Rendnek olyan súlya lenne mint a Horthy korszakban de formálisan léteznek és avatnak új vitézeket.
"A második világháború utáni első magyarországi vitézavatásra 1992. október 26-án, Bicskén került sor. Látványos közéleti szereplésük pedig Horthy Miklós kenderesi újratemetésének (1993. szeptember 4.) megszervezéséhez fűződik." (forrás: wikipédia, [link]
14/14 anonim válasza:
A hagyományőrzéssel semmi gond, csomó szervezet foglalkozik ilyesmivel, de ha a huszár hagyományőrzők elkezdenének úgy tenni, mintha ők igazi huszárok lennének, akkor nyugodtan nevezhetnénk őket bolondnak. Na, hát nagyjából ilyen a mai vitézi rend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!