Baj, ha zavar, hogy Budapest bizonyos részein már nem
lehet hallani magyar szót?
Figyelt kérdés
Vagyis én nem vagyok a turizmus ellen, tudom, hogy sok pénzt hoz és nyitottnak is kell lenni a világra, de a mérték úgy érzem nem mindegy és a komfortérzetem jelentősen rontja, ha azt látom csak idegenek vannak mindenhol, pláne, hogy sokszor csak lerészegedni jönnek ide. Mondjuk ahol én lakom, külvárosban ott nem annyira van ez, de ha véletlenül bemegyek a belvárosba vagy felszállok a 4-6 villamosra olyan mintha egy másik világ lenne, sok helyen már alapból angolul szólnak hozzád. Nagynénémék is nemrég voltak hosszú idő után először, vidékről jöttek fel pár napra és azt mondták, ha felébrednének a metrón nem tudnák, hogy Magyarországon vannak. Lehet persze túlzás és a külföldieknek is értem, hogy tetszik Budapest, de azért mégis fura látni ezt, én jobban szeretem a magam kis magyar világát.
"meg se kérdezik, hogy do you speak english, elvárják, hogy te tudj angolul"
Feltételezik. Ha tévednek, nem kell szenvedni, angolul makogni, megmondod nekik magyarul, hogy nem érted őket, és akkor majd valami lesz. Ha nem is próbálsz velük magyarul kommunikálni te se, akkor miért kéne megkérdezniük, hogy egyáltalán beszélsz-e angolul? Legalább te add meg nekik az élményt, hogy nem mindenki beszél angolul, akkor majd kevésbé lesz ilyen a helyzet.
2024. jan. 21. 10:02
12/21 anonim válasza:
Tudok angolul, de Magyarországon biztos nem vásárolnék olyan boltban, ahol az eladó nem tud magyarul. Más országokban is elvárják, nekünk is el kellene.
2024. jan. 21. 10:20
13/21 anonim válasza:
"Magyarországon biztos nem vásárolnék olyan boltban, ahol az eladó nem tud magyarul"
Hol van ilyen bolt? Sehol. Ha Budapest belvárosában levő boltba belépsz és rögtön angolul szólít meg az eladó, az nyilván csak azért van, mert oda főleg csak külföldiek járnak, akik magyarul kisebb eséllyel beszélnek, mint angolul? Na és? Attól még magyarul is tud az eladó, nyilván.
2024. jan. 21. 10:32
14/21 anonim válasza:
ma 10:32
Hidd el, egyre több az ilyen hely. Pl. indiai étteremben, de belvárosi kávézókban is jártam már így többször, hogy magyarul kezdek hozzá, erre mondja a felszolgáló, hogy lehetne-e angolul...
2024. jan. 21. 12:11
15/21 anonim válasza:
"erre mondja a felszolgáló, hogy lehetne-e angolul..."
Hát ha te erre átváltasz angolra, akkor megérdemled. Te vagy a vendég, tehát te választhasz nyelvet, az ő dolguk meg hogy kiszolgáljanak. Ha az a bizonyos felszolgáló tényleg nem tud magyarul, akkor küldjenek a te asztalodhoz másikat, oldják meg. Ennyi.
Egyébként ha idegen akcentus nélkül kéri, akkor arra mehet ki az egész, hogy felvágjanak vele a többi vendég előtt, hogy hozzájuk mennyi külföldi jár...
2024. jan. 21. 12:32
16/21 anonim válasza:
Na mar most a belvarosban nem csoda ha tobb turistat latsz, egyreszt az arak miatt, na meg egy pedtinek a Belvaros semmi ujdonsagot nem tartogat, altalaban en is kerulom. Karacsonykor szoktam oda menni de ennyi. En am kifejezetten orulok neki, hogy ennyien erdeklodnek a fovaros irant csak az a rossz, hogy kb Budapesten kivul sehova sem mennek, es ahogy mondtad sokan tenyleg azert jonnek ide, merr olcson be tudnak rugni. Plnidejon egy angol, hat kb harmadannyit fizet mint otthon.
2024. jan. 24. 10:43
17/21 anonim válasza:
"egy pedtinek a Belvaros semmi ujdonsagot nem tartogat"
Egy pestinek? Dehogynem. Annyi minden van ott, hogy sose lehet a végére érni még akkor sem, ha pesti valaki. (Én is az vagyok.)
2024. jan. 24. 20:12
18/21 anonim válasza:
Ami a belvárosban szép, azt 1 nap alatt meg lehet nézni. A többi nem érdekel.
2024. jan. 24. 20:18
19/21 anonim válasza:
"Ami a belvárosban szép, azt 1 nap alatt meg lehet nézni. A többi nem érdekel."
Amit meg se nézel, arról sose fogod megtudni, hogy szép-e.
2024. jan. 24. 20:20
20/21 anonim válasza:
De mi van a belvárosban? Kocsmák, éttermek, egy-két látványossag. Alapból túl van árazva, kerülendő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!