350-ről 450 ft-ra megemelkedett BKK vonaljegy ár - Karácsony nem érzi kellemetlennek, hogy 23%-al megemelkedett az utazási költség a 4 éves főpolgármestersége alatt úgy, hogy a BKK színvonala még mindig egy trágyadomb?
Hát nézzük csak, (forrás NAV) 2019.év Ólmozatlan motorbenzin ESZ-95 (Ft/l) 386 huf, Gázolaj (Ft/l) 412 Huf.
2024 ESZ-95 578 huf/liter, Disel 607 huf.
Tehát a benzin ára 49%-ot emelkedett, a dizel ára meg 47%-ot a jegy ára meg 23% ot a bérleté meg semennyit így óvva a helyi lakosokat és a migráns átutazó kiskunalsóbögyölősire terhelve aki csak átutazóba van.
Köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmet így még biztosabb hogy Karácsonyra szavazok :)
"Hát elég szégyen, hogy a MÁV és a Volánbusz csökkenteni is tudja az árakat"
Tudni nem tudja, egyszerűen a Minisztérium megfinanszírozza az ebből fakadó hiányt. Az állami költségvetéssel a hátam mögött én is tudok árat csökkenteni.
"a diákok kvázi ingyen utazhatnak az egész országban"
Ezt speciel Karácsonyék találták ki és vezették be először a BKK-n. Tök jó, hogy van mostmár országos szinten is, csak a tisztánlátás végett hozzátettem.
"miközben elvileg csak az M3-as metró több utast szállít egy nap, mint a MÁV összes vonata országosan, így fajlagosan nagyobb bevételt kéne elérnie változatlan árak mellett is."
A MÁV vonatán kilométerre veszed a menetjegyet 1 irányba, míg egy BKK jeggyel a metró egész útvonalát bejárhatod egész nap, oda-vissza. De egyébként lényegtelen, a BKK és a MÁV is veszteségesen működnek, az, hogy ezek milyen fejlesztéseket és minőséget tudnak kipréselni magukból, nagyban függ attól, hogy mi a politikai akarat és finanszírozási kedv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!