Politikailag milyen családból származol? Amely az épp aktuális hatalomnak (Kádár-rendszer, Orbán-rendszer) dörgölőzött, és ebből jól megélt? Vagy mindig is inkább ellenzékinek számított, amely vállalta a nélkülözést, semmint megalkuvó legyen?
Hova tartozik az, akinek a felmenői egyszerű melósok voltak, akik belesz.rtak a politikába?
Vagyis hova álljanak a belgák?
Régi bankár család.
Az 1. VH elején támogatták a háború kitörését és szimpatizáltak Tiszával meg Ferenc Józskával, mondhatni konzervatívak voltak. A háború alatt a család jórészt anyagilag tönkrement, ekkor kezdtek szembefordulni a rendszerrel. Volt egy felmenőm aki fanatikus kommunista volt, megjárta az orosz hadifogságot aztán részt vett a Kun Béla féle vörös terrorban. Nem sokkal később végezték ki Horthy csapatai.
A két háború között úgy tudom főleg szociáldemokraták voltak. Aztán a család jó részét deportálták a lágegerekbe, akik túlélték nagyon megutálták a jobboldalt. Auschwitzból hazatérve egyből mentek a komcsi munkatáborokba, mert vagyonos zsidók voltak, tehát a rendszer ellenségei. Ekkor már utáltak minden politikust, jobbereket, komcsikat.
56'-ban a család egy része Nyugatra ment (USA), nem tudom így hirtelen hová szavaztak akkoriban. Akik itt maradtak nem vállaltak politikai tisztséget, nem is politizáltak, de párttagok voltak.
90' után Fideszesek voltak, részben MDF. Amikor az MDF eltűnt akkor a család túlnyomó részt Fideszes volt.
Ebben a 13 éve tartó Orbán rendszerben kiábrándultak, részben ellenzéki pártokra szavaztak, részben nem szavaztak. Egyedül nagyi tart ki Viktor mellett szinte istenként tiszteli. A család amerikai ága főleg republikánus szavazó, Trumpot imádják. Kivéve egy kinti rokonom aki anarchista, jelenleg sitten van.
Én meg utálom az összes politikust, meg pártot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!