A kormány miért nem veti be a rejtett erőforrásokat a munkaerőhiány leküzdésére?
Sokan mondják, hogy alkalmatlanak még egyszerű munkákra is. (Mondjuk a cégek által agyonajnározott vendégmunkásokról is hallottam már elég sok érdekes dolgot...)
Én azért tennék egy kísérletet. Az lenne a szabály, hogy az aktív korú, munkaképes ember, ha van munkalehetőség és nem dolgozik, dögöljön éhen. A segíílyek és a bűnözésből megélés (lopás, prostituáltak futtatása, drogkereskedelem, mindenféle ügyeskedés) megszüntetése. Persze, a munkáltatóknak is a körmére nézni, hogy ne éljenek vissza a helyzettel, mint akkor, mikor nagy volt a munkanélküliség, továbbá munkavállaló és munkáltató oldaláról is méltányos bérezés bevezetése, pl. adócsökkentés (állambácsi lopjon kevesebbet), járulékcsökkentés (TB-potyautasok kirúgása). Ja, és persze egyetlen külföldi vendégmunkást sem beengedni!
Szerintem hamar értelmét vesztené az a közhely, hogy "a cigány nem dolgozik", "a cigány nem tud dolgozni" stb. Mert aki nem tenné, az éhen halna vagy elmenne máshová. Mielőtt lerasszistáznak, természetesen ugyanez vonatkozna a magyarokra is, akik között is bőven van elég lumpen.
Namost, ehhez pár dolgot magasabb szinten meg kéne oldani: korrupció megszüntetése (nyilvánvaló, hogy a bűnözés a hatóság félrenézésével zajlik), tisztességes politikusok (néha az az érzésem, hogy a kettő kizárja egymást), és a ami a legnehezebb, ugyanez a tisztesség az állampolgárok részéről (szidják a politikusokat, közben nagy részük ugyanolyan becstelen, és csak azért nem nyerészkedik, mert nincs pozícióban), meg egy kis intelligencia, pl. amikor felvetjük a Fidesz bűneit, akkor ne annyi válaszra fussa már, hogy "mer' a Gyúúúrcsány jobb lenne?".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!